Paradigit, van oorsprong een pc winkel op de hoek, is verworden tot dozenschuiver. De rasechte computeraar of games player is tegenwoordig beter elders bedient.
KlantenserviceGarantie op compleet gekochte pc’s wordt alleen nog maar verleend als je je hele pc wil verschepen naar een servicecentrum van Paradigit. Al je uitbreidingen zul je moeten verwijderen en je bent je dagelijks in gebruik zijnde en gekoesterde apparaat vermoedelijk meerdere weken kwijt. Ook als het overduidelijk uitsluitend gaat om een defect onderdeel IN deze pc, zoals een defecte harddisk.
Juist voor een zaak zoals Paradigit die (nog??) de naam hebben van een computerzaak, vind ik dat geen acceptabele manier van handelen. Bij deze een waarschuwing aan ieder die denkt dat Paradigit de computerfanaat nog hoog in het vaandel heeft staan.
Op meerdere suggesties van mijn kant tot oplossing is niet (inhoudelijk) gereageerd. Ik vond geen bereidheid bij het heldesk personeel om verder te denken dan alleen hun tekst op de website.
Beste RonKivits
Ik heb uw klacht gelezen en vind het spijtig te vernemen dat u het niet eens bent met onze procedure voor het aanmelden van een defect binnen garantie. U heeft deze klacht reeds meerdere keren aan ons doorgegeven en tevens heeft u ons de vraag gesteld om enkel uw harde schijf in te leveren. Ondanks dat ik mij goed kan voorstellen dat dit uw voorkeur heeft, gaan wij hier niet mee akkoord. Ik zal u uitleggen wat hier de reden van is.
U heeft bij ons een aankoop gedaan van een compleet systeem. Dit systeem is niet door ons geassembleerd met losse componenten maar betreft een compleet geconfigureerd systeem van de fabrikant Fujitsu. De aankoop betreft een compleet systeem en om deze reden heeft u ook garantie op het complete systeem.
Op het moment dat zich een defect voordoet binnen garantie, dient dit kosteloos herstelt te worden. Wij nemen in zo'n geval uw systeem in en omdat hier nog garantie op van toepassing is, wordt deze verzonden naar onze externe service partner welke gecertificeerd is door in dit geval Fujitsu voor de reparatie aan uw systeem. Op het moment dat zij de reparatie uitvoeren, verloopt de garantie op uw product niet.
Zoals hierboven beschreven, is er een reden waarom wij enkel uw gehele systeem innemen. Ondanks dat ik begrijp dat dit in sommige gevallen niet wenselijk is, wijken wij niet af van deze procedure.
Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Luc
Paradigit