Bestelproces is goed georganiseerd bij Kamera Express. Ik heb hier niks op aan te merken behalve dat de website niets vermeld over DOA-leveringen. Zie bij klantenservice.
VerzendingVerzending en levering was conform afspraken maar recent is me een DOA-product (Dead on Arrival) geleverd. Zie bij klantenservice.
KlantenserviceBestel al jaren bij KameraExpress. Ging vroeger altijd prima. Nu binnen een jaar twee slechte ervaringen. Deze review betreft de levering van Bresser-studiolampen die onbruikbaar waren doordat op beide statieven een van de vleugelbouten (plastic vleugels aan een metalen bout) lam was.
Zoiets kan altijd gebeuren. Mijn echte ergernis ontstond door de communicatie - en daarna het gebrek daaraan - van de klantenservice. Op mijn DOA-melding (Dead On Arrival) per mail over de studiolampen kreeg ik een onbevredigend antwoord: 'veel verkocht product, nooit klachten over gehad', m.a.w. .........
En verder: 'stuurt u het maar op' terwijl ik juist expliciet had aangegeven dat ze niet meer in te pakken en op te sturen waren omdat we het niet meer uit elkaar kregen door die lamme vleugelbouten.
Omdat de statieven niet meer in te pakken waren in de originele doos moest ik er mee naar de Superstore in Arnhem (best een klein winkeltje trouwens voor een superstore). Dat kostte me dus 2 uur en 50 km aan autokosten. In de winkel constateerde men meteen dat mijn DOA-melding terecht was. Aardige en deskundige mensen maar ik ontving geen compensatie voor mijn extra kosten ondanks dat ik ze erop wees dat bij een DOA-product kosten voor retourzendingen etc niet voor mijn rekening behoren te komen. Ik heb het winkelpersoneel er ook nog op gewezen dat dit een belangrijke omissie is op de website van Kamera Express. Er staat niets over de procedure bij DOA-leveringen. Alles wat er staat gaat over de situatie dat je als consument wettelijk bedenktijd hebt en om welke reden dan ook kunt afzien van je aanschaf (Wet Consumentenbescherming). Maar dat is niet aan de orde hier. Het is dus volkomen onduidelijk wat de DOA-procedure is bij Kamera Express en waar je als consument recht op hebt.
Ook krijg je tegenwoordig standaard een mail van Kamera Express om je aankoop te evalueren. Ik heb dat op kritische wijze gedaan maar natuurlijk .... geen antwoord.
Ik heb besloten dat ik niet meer bij Kamera Express koop omdat ik de klantenservice en klachtafhandeling ondermaats vind. Ik voel me niet serieus genomen. .