ALTERNATE.nl

Op vrijdag ochtend (ver voor 22:00 uur) mijn bestelling geplaatst. Een notebook.

Volgens de productpagina was het de laatste voorradig en was die 'Direct leverbaar' (Volgens Alternate betekent dit 'Voor 22:00 besteld, morgen in huis').
Volgens de toelichting van Alternate, betekend dit bij een bestelling op vrijdag, voor 22:00 uur dat dit product op zaterdag geleverd wordt.

Diverse malen heb ik de productpagina refreshed om zeker te zijn dat er nog een voorradig was, alvorens mijn bestelling af te ronden.

Zaterdagmiddag stond mijn bestelling nog steeds op 'In behandeling'.

Opgebeld.
De telefoniste vertelde mij dat het product niet meer voorradig zou zijn.
Waarop ik aangaf dat ik hiervan op de hoogte was, gezien, als het goed is, ik de laatste besteld heb. Volgens de telefoniste was het goed mogelijk dat iemand een fractie eerder dan ik een bestellingen geplaatst zou hebben.

Ik gaf aan dat ik dit een beetje apart vondt, dat hun systeem mijn bestelling dan zomaar door zou laten gaan. Het was even stil, waarop de reactie kwam 'Oh. De bestellingen van vrijdag zijn nog niet verwerkt. Dit zal vandaag gebeuren. Het product wordt dan maandag of dinsdag verzonden."

Maandagmiddag nog steeds 'In behandeling'.
Een mail gestuurd met de vraag wat er nou aan de hand is, inclusief bovenstaande toelichting.
Enkele uren later wisselt mijn bestelling naar 'Verzonden' en krijg ik een mail dat het product voorradig is en ik hem woensdag kan verwachten.

Matige/tegenvallende communicatie, en niet waargemaakt wat er initieel belooft werd.

Zie bovenstaande toelichting.
Beloofde leverdatum niet nagekomen (woensdag, ipv zaterdag, 3 dagen later).

Zie bovenstaande toelichting.
Telefoniste scheen niet te weten wat er aan de hand was, en in de mail kwam er ook geen duidelijkheid waarom dit zo vertraagde.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl