Je leert een bedrijf pas echt kennen als er een beroep gedaan moet worden op hun service.
Ik heb zelf meerdere jaren bij diverse telecom-bedrijven gewerkt en weet welke service je ongeveer mag verwachten.
Belsimpel heeft met afstand de slechtste service die ik ooit bij een telecom aanbieder heb ervaren als zowel werknemer als klant.
Telefoon is bij levering defect, fotos willen maar niet scherp worden. Mijn vriendin (van wie de telefoon is) herkent dit niet direct als hardware probleem en gaat eerst zelf proberen dit op te lossen (andere camerainstellingen, software update etc). Uiteindelijk net buiten 2 weken bedenktijd bij belsimpel aangeklopt en aangegeven dat defect toch echt in toestel zit.
Hun policy; Sorry, net buiten bedenktijd, dus belsimpel mag tot 3 maal (!!) het toestel opsturen voor reparatie. Dit is overigens niet vermeld tijdens de koop in de winkel. Met de opmerking ' hij is vanaf begin defect, dus ik wens dan graag een nieuw goed werkend exemplaar zodat ik mijn toestel niet weken kwijt ben, wordt niks gedaan. Daarnaast wil ik geen model wat bij aanvang al defect gebleken is (maandagochtend model). Niks mogelijk, hij moet opgestuurd worden. Dit moet je eigenlijk ook zelf doen. Het kan via de winkel, maar dan ben je het toestel in de realiteit een maand of langer kwijt (2x gehad).
Bij terugkomst blijkt het probleem niet verholpen. Belsimpel legt uit; We doen niet aan nacontrole. We hebben het moederbord vervangen en in 80% van de gevallen verhelpt dat het probleem. De overige 20% heeft dus pech en zal wederom een maand of langer moeten wachten zonder dat gecontroleerd wordt of het probleem dan is opgelost. Zo geschiedde; we hebben weer een maand moeten wachten op repareren van het toestel wat dus vanaf begin niet werkte.
Tijdens deze periode heb ik kennis mogen maken met de slechte bereikbaarheid en servicelevel van Belsimpel. Zo heeft Belsimpel geen klachtenafdeling. Belsimpel zegt je hoe zij handelen, als je het er dan niet mee eens bent....tja, heb je pech.
Nu heb ik werkervaring in deze branche en weet ik dat je als klant ook een stem hebt en niet alles hoeft te slikken wat een bedrijf je voorschrijft. Ik ben helaas maar de vervelende klant gaan uithangen en vroeg waar mijn klacht heen kon. De medewerker herhaalde dat ik de klacht bij hem en haar (meerdere gesprekken) neer kon leggen maar dat de uitkomst hetzelfde bleef.
Uiteindelijk hield ik vol en kreeg ik een service mailadres van een agent, daar kon ik heen mailen en dan zou die afdeling het oppakken. Er is dus wel een klachtenafdeling? En deze is dus enkel na lang aandringen per mail bereikbaar? Vreemd.. Maar goed, ik mail naar het adres.
Er was me toegezegd dat ik binnen 3 dagen teruggebeld zou worden. Deze toezegging is meerdere keren niet nagekomen. Soms werd ik sowieso niet gebeld. Het duurde langer, soms 5 dagen. Ook deze klachtenafdeling bleef voet bij stuk houden. 3 maal ter reparatie aanbieden is de policy, ook al is het toestel bij aanvang stuk. Dat dit 3 maanden kan duren, er geen nacontrole wordt gedaan, geen extra service wordt geboden, er officieel geen plek is om de klacht neer te leggen, terugbelafspraken niet nagekomen worden etc.... dat is dan jammer. De situatie blijft zoals die is.
De enige tegemoetkoming was dat er in de winkel ineens werd toegezegd dat hij maximaal dan twee keer ter reparatie werd aangeboden. Zou dan niet 3 keer hoeven. Wat dit concreet dan inhield, wist de verkoper niet. Dat moest dan weer via die klachtenafdeling die officieel dus niet bestaat.
Uiteindelijk is de mobiel voor tweede keer opgestuurd, is deze langer weggebleven dan de verwerktijd die belsimpel hiervoor rekent en zijn we op Belsimpel werkende wijze hierover teruggebeld; Een dame belt en zegt; sorry voor het feit dat u in totaal een toestel een kleine 3 maand niet heeft kunnen gebruiken. U krijgt 20 eu korting op een artikel uit onze shop. Wederom geen gesprek en geen hoor-en wederhoor.
Bij andere bedrijven wordt gevraagd naar hoe de klant dingen ziet, wat deze verwacht. Geef je ruimte aan de klant en ga je een gesprek aan.
Bij Belsimpel is het continu geweest; Dit is hoe we werken en dit is wat we gaan doen. En ondertussen geen nacontrole doen, niet aan afspraken houden, inconsequent en onduidelijk zijn in het aanbieden van een klachtenafdeling....
In al deze contactmomenten ben ik correct gebleven. Heb nooit gescholden of iemand onrespectvol bejegend. Ik ben wel kritisch geweest en doorgevraagd als een toezegging of antwoord van een medewerker vaag bleef over hele simpele zaken zoals wanneer uiterlijk terug gebeld gaat worden, wie een klacht oppakt, wanneer een toestel uiterlijk geretourneerd wordt etc.
De slogan van Belsimpel is:
'Tot het uiterste voor jou....'
Ik ben het daar dus niet helemaal mee eens...
Een bedrijf dat schrikbarend tekort schiet op gebied van service, bereikbaarheid en transparantie.
Zonde.
Ps. Op internet circuleren meerdere soortgelijke 'reviews'. Nu heeft natuurlijk elk bedrijf negatieve uitschieters, maar belsimpel maakt het volgens mij echt wel (te) bont.
Zie boven het verhaal bij algemene beoordeling voor de totale review
KlantenserviceZie boven het verhaal bij algemene beoordeling voor de totale review
Update:
Achteraf is in een telefoongesprek het netjes opgelost en excuses aangeboden. Tevens hebben we een presentje gekregen. Netjes opgelost!