MediaMarkt

Ik was 4 november op weg naar huis vanuit Utrecht (Infosecurity) met de trein en wilde in Eindhoven mijn fiets pakken om daarna mijn zoon van school te halen. Omdat MM toch op de route lag, ben ik meteen daar naar binnen gegaan om names Sinterklaas vast inkopen te doen. Ik zou gauw klaar zijn als het op voorraad lag, en dat was het volgens de website.

In ben filiaal Eindhoven Centrum binnen gestapt om een Wii U spel te kopen: https://tweakers.net/pric...arvel-avengers-wii-u.html Deze was volgens de Pricewatch en hun eigen website EUR 17,99. In de winkel op de derde verdieping was de prijs echter EUR 22,00 duurder. Ik keek nog een paar keer goed en begon aan mijzelf te twijfelen waardoor ik de website er nog eens bijpakte.

Een kordate medewerker kwam op mij af met de vraag of hij kon helpen. Ik ga de discrepantie aan tussen de website en de prijssticker. Hij ging naar een kassa om het gelijk aan te passen. Een collega stond bij de kassa met een klant te praten, maar mijn situatie kreeg even voorrang. Wilde mijn naam en postcode weten. Toen vroeg ik waarvoor dat was. Nou het kon ook zonder persoonsgegevens. Nou prima. Ik wilde mij nog voor mijn kop slaan waarom ik net nu vragen ging stellen terwijl de school straks uit is. Wat een gedoe voor een verkeerde prijs die aan MM zelf lag... Er werd een bon uitgedraaid die ik meekreeg voor het afrekenen bij de kassa. Totaal daar 10 minuten verspild met kijken en printen van de bon.

Afijn, ik ging naar beneden naar de kassa. Hmmm, die was foetsie en ik kon volgens een medewerker op de tweede verdieping terecht om af te rekenen. Kom ik bij de kassa met de bon en het spel, vraagt de kassière om mijn postcode (zoals altijd). Geen idee waarom, maar vanwege tijdsdruk zo gelaten. Wat dat betreft is een reden wel zo prettig. Ik moest de bon tekenen als bewijs van ontvangst? Wtf hoeveel drempels wil je als verkoper een klant opleggen om alsjeblieft geld in het laatje te brengen? Daarna kon ik weer terug naar de begane grond om mijn fiets te pakken.

Ik koop de volgende keer wel bij mijn favo speelgoedwinkel in de buurt genaamd Intertoys. Daar nemen ze zonder problemen mijn geld aan.

Mocht je het je afvragen: ik was 15:01 op school en de klas van mijn zoons is altijd wat later buiten. Dus net aan op tijd, maar eigenlijk te laat door m.i. onnodige vertragingen in het verkoopproces bij MM.

Veel te veel hoepels om iets simpels aan te mogen schaffen. Ik noem op:
- de onjuiste prijs (zij controleren toch dagelijks alle prijzen?);
- tekenen voor ontvangst (wth?);
- willen persoonsgegevens weten zonder uitleg.

Scorekaart voor MediaMarkt