Informatique

Ik had een case besteld waarbij volgens de info op de site (heel duidelijk 2x vermeld) de externe voedingsadapter bijgeleverd was. Speciaal om deze reden kocht ik de case bij informatique. Bij openen van de verpakking uiteraard geen externe voedingsadapter meegeleverd. Na contact met informatique luidde het antwoord: "Na navraag bij onze inkoper en leveranciers blijkt de informatie op onze website niet te kloppen. De kast wordt standaard zonder voeding geleverd. U vindt de voeding terug via [link]". Het correct antwoord moet zijn: "dit is een fout op onze website, we zullen u de externe voedingsadapter nasturen zonder kosten, daar u de aankoop het gedaan op basis van de info van de website". Uiteindelijk kon ik in dat geval elders goedkoper gesteld zijn als ik wist dat externe voedingsadapter niet inbegrepen was. Na hen te moeten wijzen op het feit dat het hun fout was en dat ik in mijn recht was zijn ze me tegemoet gekomen om de externe voedingsadapter aan te bieden aan ongeveer halve prijs.
Toch, voor online computerwinkel van het jaar 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016 is dit geen correcte afhandeling. Door heel de procedure heb ik een dikke week vertraging opgelopen met ombouwen oud naar nieuwe PC (pc kon dus niet gebruikt worden gedurende deze termijn). Spijtig voorval.

Levertijd op zich was normaal, maar zoals vermeld in de bovenstaande toelichting zonder externe voedingsadapter.

Ze gaven duidelijk geen blijk dat de fout bij hun lag. Meeste kopers zullen waarschijnlijk wel de externe voedingsadapter kopen na contact. Je moet al moeilijk beginnen doen voor ze het "bespreken" met het hoofd van klantenservice, waarna je nog niet krijgt waar je recht op hebt of alleszins voor hebt betaald.

Scorekaart voor Informatique