Producten
Ruime selectie, voorraadindicatie is handig. Vanwege het ruime assortiment laten de filters en sorteeropties wat te wensen over. Uiteindelijk is het makkelijker om op Tweakers een systeem samen te stellen en dan te kijken of de producten te verkrijgen zijn bij Azerty. Ben je niet bezig een systeem samen te stellen maar zoek je specifieke producten, dan is alles heel goed te vinden op de website.
Prijzen
Voor mijn nieuwe pc zocht ik voor pakweg 800-1000 euro nieuwe onderdelen. Ik koop niet vaak hardware dus ik heb de tijd genomen om verschillende shops te bekijken en ook prijzen in de gaten te houden. Over het algemeen zijn de prijzen redelijk laag, ze zijn geen prijsvechters maar vragen zeker niet altijd een premium.
Mijn grootste ergenis met de prijzen is echter de schommelingen. Een 6700k was bijvoorbeeld een hele tijd 349 euro, op een dag was het ineens 365 euro, twee dagen later weer 349, 365 voor een paar dagen en op dit moment 357 euro. Dat is op zich geen probleem als je direct een product wilt bestellen, dan kun je bijvoorbeeld nog altijd naar een concurrent. Bij mij en mijn bestelling voor een flink aantal producten betekende het dat ik bijvoorbeeld op een dinsdag een totaalbedrag van 920 euro had maar op donderdag zou ik voor dezelfde bestelling 70 euro meer moeten neerleggen. Dat is jammer. Ik zou liever wat meer stabiele prijzen zien zodat ik mijn bestelling kan plaatsen wanneer het mij uitkomt en zodat ik niet de prijzen in de gaten hoef te houden.
Bestelling
De bestelling verliep goed. Let wel op bij de verzendkosten. Bij mijn bestelling waren de verzendkosten gratis, maar ik kon kiezen voor "Standard (met TrackTrace)" en ook "Verzenden - Gratis (met TrackTrace)". Jammer dat de betaalde optie niet eruitgefilterd wordt als de verzendkosten gratis zijn.
Direct na het bestellen kreeg ik een e-mailbevestiging, anderhalf uur later kreeg ik een e-mail met het bericht dat de bestelling op dezelfde dag nog wordt verzonden.
Over het algemeen tevreden over de bestelling, zal zeker vaker bij deze shop bestellen.
De bestelling kwam de volgende dag netjes aan. Goede doos, de producten waren goed beschermd en de doos werd aangevuld met opvulmateriaal. Er zat ook een doosje Merci bij en een kortingsbon voor een andere webshop. Ik waardeer het wel, maar had liever dat de prijzen wat meer stabiel en lager zijn.