Ze proberen je te lokken met goed geprijsde toestellen die ze niet kunnen leveren om je vervolgens een duurder toestel aan smeren. Als je daar niet mee akkoord gaat duurt het lang voor je je geld terug krijgt.
VerzendingHet toestel dat ik besteld had kon niet geleverd worden.
KlantenserviceIk wilde een Samsung TV kopen. Op dat moment kostte de TV bij andere webshops meer dan 1700 euro. Bij deze webshop was hij echter ruim 200 euro goedkoper. Achteraf was dat natuurlijk te mooi om waar te zijn.
In eerste instantie had ik er een goed gevoel bij (de website zag er goed uit en ik kon eenvoudig een bestelling plaatsen). Op de website stond een levertijd van een dag. Nadat er 2 dagen om waren en ik de TV dus al ontvangen had moeten hebben kreeg ik een mailtje dat de TV niet leverbaar was. Dit hadden ze natuurlijk al veel sneller kunnen laten weten. Er werd mij een alternatief geboden via de mail maar ik moest wel even bijna 500 euro bij lappen! Er stonden allemaal mooie verkooptrucs in hoeveel ik wel niet bespaarde op de adviesprijs en hoe geweldig het toestel wel niet was.
Hoe teleurgesteld ik ook was was ik toch nieuwsgierig genoeg om eens gaan kijken wat voor toestel dat dan was. De TV bleek minder functionaliteiten te hebben (geen 3D) en niet aan mijn wensen te voldoen. Ik verwacht dat als ze minimaal een vergelijkbaar toestel of beter aanbieden. Helemaal als ik nog eens bijna 500 euro extra bij moet lappen.
Ik begon een beetje argwaan te krijgen en besloot de reviews maar eens te gaan lezen over deze webshop. Ik las dat een aantal tweakers exact voor dezelfde situatie zijn komen te staan. Na het lezen van de reviews werd ik bang dat ik mijn geld niet meer terug zou zien. Ik besloot zo snel mogelijk de bestelling te annuleren.
Pas een dag later kreeg ik een reactie dat ik het geld teruggestort zou krijgen. Ze beriepen zich wel op een of andere wettelijke termijn van 14 dagen. Ik vond dit een uiterst merkwaardige manier van handelen en besloot dit maar eens op te zoeken op het internet. Nu blijkt dat die wettelijke termijn waarop zij zich beroepen alleen geldt voor geretourneerde bestellingen. Als er sprake is van een annulering of er geen levering plaatsvindt zijn ze verplicht het bedrag zo snel mogelijk terug over te maken. Het feit dat ze zich wilden beroepen op een termijn van 14 dagen maakte mij alleen maar meer achterdochtig. Waarom zou je klanten 14 dagen willen laten wachten op hun geld?!
Ik besloot te bellen en te eisen dat ik mijn geld direct terug wilde hebben. Een aantal dagen, mailtjes en een heleboel telefoontjes later kreeg ik dan eindelijk het bericht dat het geld was overgemaakt. Niet veel later stond het bedrag gelukkig op mijn rekening.
Ik heb een hoop slapeloze nachten gehad (het ging om een behoorlijk groot bedrag) en zal nooit meer bij deze webshop bestellen.
-------------
Je zou zeggen dat je als winkel/webshop je manier van handelen aanpast als meerdere klanten met dezelfde klachten komen.
De verdedigende houding die Hofma in onderstaand bericht aanneemt geeft mij het gevoel dat dat op de korte termijn niet gaat gebeuren.
Bedankt voor uw review. De wijze waarop u deze sterk overdreven situatie echter schetst is wel erg kort door de bocht.
Hetgeen wij u aangeboden hebben was met een bijbetaling van €450,- (geen €500,-) daarnaast gaf Samsung op dat moment een cashback van €200,-. Die zou u dus achteraf terug gekregen hebben. Uiteindelijk had het nieuwere model u dan €250,- gekost.
Het verbaast mij daarnaast dat u aangeeft meerdere malen gemaild en gebeld te hebben met ons, ik kan in mijn mailwisselingen hierover niets terugvinden. Naar ons idee probeert u ons bewust in een kwaad daglicht te zetten.
Daarnaast is het nog nooit voor gekomen dat wij een klant hun aankoopbedrag niet geretourneerd hebben. De wettelijke termijn van 14 dagen die wij hanteren geldt hoe dan ook, aangezien het de termijn is die geldt na het ontbinden van een aankoop.
Wij hadden het prettig gevonden als u deze frustraties ook met ons persoonlijk had besproken.