Yorcom

Het schrijven van een review over een webshop kan heel saai zijn. Je bestelt een doos, zij stoppen het in een iets grotere doos en op de aangegeven leverdatum wordt dit door je favoriete postbedrijf bezorgd (vul hier je favoriete vooroordelen in over jouw postbedrijf).

Het wordt interessanter als de gang van zaken afwijkt van de verwachting.
Zo ben ik van 21 augustus tot 20 september bezig geweest met de aanschaf van een tabletcase.

Hierbij deel 1: Yorcom.

Op zaterdag 21 augustus 2016 bestelde ik bij bol.com een tabletcase.
Levering door Yorcom.nl; vandaag besteld, dinsdag in huis, stond erbij. De communicatie liep hierna via Yorcom.

21-08-2016 14:55 Bestelling geplaatst bij Yorcom via bol.com (betaling via iDeal).
22-08-2016 10:05 Yorcom: uw bestelling is op dit moment doorgezet naar ons magazijn en wordt klaar gemaakt voor versturing.
22-08-2016 13:04 Yorcom: Aan het einde van deze of eerstkomende werkdag wordt uw bestelling opgehaald door PostNL en kunt u de eerstvolgende werkdag uw bestelling al verwachten. Gezien het formaat en het soort product hebben we er voor gekozen deze als reguliere post te versturen.
22-08-2016 17:26 Yorcom: Het door u bestelde product is op dit moment uitverkocht [...] geen alternatief product om u direct van dienst te kunnen zijn [...] In dit geval willen we U dan ook vragen uw bestelling te annuleren in uw Bol.com account.
23-08-2016 19:48 Bestelling geannuleerd via bol.com.
25-08-2016 Geld terugontvangen op bankrekening.

De voorraadadministratie lijkt hier niet op orde. Eerst aangeven dat je gaat leveren en zelfs hoe (via reguliere post) en dan toch niet kunnen leveren.
De doorlooptijd van bestelling tot geld terug vind ik wel vlot: in vier dagen was het klaar.
Maar geen tabletcase. Via de Pricewatch naar Azerty dus...

Zie ook
deel 2: Azerty