Coolblue.nl

Op vakantie in Frankrijk kon ik van de ene op de andere dag niet meer bellen met mijn mobiele telefoon. Ik dacht dat het aan de simkaart lag, dus ben bij terugkomst direct de volgende dag langs de KPN winkel geweest. Helaas bleek daar al snel dat het probleem aan de telefoon zelf lag.

Ik ben zelf redelijk handig, dus heb het toestel eerst zelf gerest, maar nieuwe software loste het probleem niet op. Hierop heb ik Coolblue gebeld om het toestel onder garantie te laten repareren, want deze is nog geen jaar oud,

Coolblue stuurt na 2 dagen een mail met als boodschap "Goed nieuws... Uw telefoon is weer naar u onderweg", in de bijlage moet je dan lezen dat ze niets gerepareerd hebben want er stond nog een Samsung account op. Heb ze direct gebeld om te zeggen dat daar geen wachtwoord op staat en ze deze met een druk op de knop kunnen verwijderen. Helaas was het toestel al naar mij onderweg en moest ik het toestel dan nog maar een keer opsturen.

Na 2 dagen wachten kwam het toestel retour. Ik druk op die ene knop en het toestel kon wederom naar Coolblue retour.

Coolblue constateerde inderdaad een probleem en stuurt het toestel door naar een externe reperateur. Na een week krijg ik weer een goed nieuws melding met ditmaal in de bijlage de melding dat ze een software reset hebben uitgevoerd. Die had ik uiteraard zelf al gedaan en had dit tevens aan Coolblue verteld, dus zag de bui al hangen....

Na 2 dagen nog geen telefoon totdat ik door mijn ex werkgever (waar ik al meer dan een jaar niet meer werk) wordt gebeld dat daar een pakketje is afgeleverd voor mij. Blijkbaar heeft Coolblue zelf bedacht een random adres dat ooit op mijn account is gebruikt te pakken voor het retourneren.

Uiteraard direct Coolblue gebeld. Deze konden me vertellen dat wanneer het pakketje is aangepakt zij het niet meer kunnen terughalen en het dus mijn probleem is. Nu sta ik gelukkig op goede voet met mijn ex werkgever, en is het een redelijk klein bedrijf. Je moet er niet aan denken dat iemand bij het hoofdkantoor van ING je pakketje aanpakt.

Eenmaal het pakket opgehaald bleken mijn vermoedens al snel waarheid. De software reset had uiteraard niets uitgehaald.
Het toestel moest weer terug naar Coolblue. De klantenservice medewerker verzekerde me dat het nu met spoed zou worden behandeld en het vaak werd opgelost door een refurbished toestel uit te leveren.

Wederom een week verder krijg ik weer de melding dat het toestel naar een externe reperateur is gestuurd. Ze geven geen enkele planning of update. Je moet iedere keer zelf bellen voor een statusupdate. Na weer een week komt er weer een goed nieuws mail met in de bijlage de melding dat ze het moederbord hebben vervangen. Die was blijkbaar stuk, maar dat hebben ze niet gezien bij de eerste reparatie?!?

Blij als een kind dat de postbezorgers voor de deur stond en ik eindelijk mijn smartphone weer terughad blijkt dat ze vergeten zijn de simtray terug te stoppen alvorens het toestel te retourneren.

Uiteraard weer gebeld met Coolblue, maar de afdeling retourneren kan je niet helpen. Dat is een speciale afdeling waar ze niet naar doorverbinden... Kon ik de simkaart niet in dat gat stoppen dan?!?

Inmiddels zijn we weer twee dagen verder en heb ik ze zelf maar gebeld omdat de beloftes om terug te bellen uiteraard niet worden nagekomen. Ze zijn de simtray aan het zoeken en geven me eens bericht als ze meer weten.
Inmiddels dus ruim zes weken later, drie retouren later, en nog steeds geen werkende telefoon.

Op het moment van schrijven zijn ze al ruim 70 uur aan het zoeken naar mijn simtray.

Ik heb het toestel dus nog niet kunnen testen, het zal me niets verbazen als na het opsturen van de simtray blijkt dat hij voor de vierde keer retour kan.

Ik heb werkelijk nog NOOIT zo'n slecht voorbeeld van service gezien.
Je betaalt bij Coolblue iets meer, maar dan krijg je ook veel minder service!

Je pakket wordt gewoon retour gestuurd naar een willekeurig adres op je account.

Als je belt over een retour kunnen ze je geen statusupdates geven, ze bellen zelf ook niet...
Als je vraagt om door te worden verbonden met mensen die het wel weten, dan kan dat niet.

Hoi Sunflame,

Wij hebben je zojuist een bericht gestuurd voor je retournummer om zo beter met je mee te kijken.

Scorekaart voor Coolblue.nl