Kamera Express

Kamera Express, vol met apparatuur en kundig personeel.
Eigenlijk is de naam Kamera Express niet juist. Beter was Kamera Experts.
Al een tijd was ik op zoek naar een "verse" kamera.
Na vele reviews gelezen te hebben kwam ik er toch niet uit.
In een vergelijk heb ik 4 kamera's naast elkaar gelegd.
Nikon, dat dan weer wel!
D750, D810, D5 en de D500.
Nu gaat u natuurlijk zeggen dat de D500 geen full-frame is en dus ook niet in deze vergelijking thuis hoort.
Mwaa, mijns inziens wel.
Qua prijs liggen de D750, D810 en D500 niet ver uit elkaar. De D5 daarentegen is echt heel veer prijziger.
Op een goede dag naar Kamera Experts, uh.. .Express.
Een volgnummer uit de automaat gehaald, 54!
Op de display stond 49! Pfffff, dat gaat duren!
Maar nee, er waren genoeg mensen aanwezig om de klanten te helpen en binnen 10 minuten stond 54 al op het display. Wachtende weg natuurlijk even lekker rondsnuffelen bij de aanbiedingen en een (gratis) kopje koffie genomen.
Een vriendelijke man vroeg met wat hij mij kon helpen.
Mijn soort van patstelling voorgelegd en hem naar zijn advies gevraagd.
Een beetje commerciële verkoper gaat natuurlijk voor de knaken en zou mij een D5 van bijna €8000,-- aansmeren.
Bij Kamera Express niet.
Eerste vraag was wat voor soort fotograaf ik was.
Professional of hobbyist en wat ik zoal fotografeer.
Wat ik van mijn "verse" kamera verwacht.
Welke lenzen ik al heb. Voor full-frame zijn echte andere lenzen nodig.
Ga ik vaak op pad? Dan is ook gewicht belangrijk.
De verkoper dacht echt mee en gaf mij het advies om voor de D500 te gaan.
Ondanks dat ik hem verteld had dat ik budget had voor een D5.
Maar? Waarom dan?
U heeft prachtige lenzen die niet geschikt zijn voor full-frame.
U gaat vaak op pad en dan is deze D500 net wat lichter.
Daarnaast heeft deze kamera bijna dezelfde mogelijkheden als de heel veel duurdere D5. Op de grotere sensor na dan.
Supersnel voor de beestjes fotografie, 10beelden per seconden in raw format!!
Barstens vol met scherpstelpunten. Remote bedienbaar doordat wifi aan boord is.
Zo hebben we aan de balie eigenlijk de 4 kamera’s nog eens aan een soort van vergelijk onderworpen.
Een goed onderbouwd advies dus. En niet het aloude " ik heb um zelf ook".
Zelf wilde ik er graag een Grip bij. Dat leek mij wel handig met die extra batterij.
De verkoper was hier minder enthousiast over. En zei me dat het niet echt nodig was.
Maar goed , u bent de klant.
Wat mij ook opviel was dat ik binnen 10 geholpen werd en men echt de tijd voor mij nam, ondanks dat het best druk was.
Niets werd afgeraffeld om maar snel te kunnen verkopen, mij de winkel uit te werken en snel de volgende klant te kunnen helpen. In tegendeel, er werd zelfs tijd genomen om e.e.a. uit te leggen over de kamera. TOP!

Thuis gekomen met mijn Verse kamera bleek dat de verkoper gelijk had.
Wat een onding die Grip! Bij een batterij wissel, moet de gehele grip gedemonteerd worden om de accu uit de camera te kunnen wisselen.
De man had dus gelijk! NIET NODIG!
Na een paar dagen terug gegaan met de grip en kon deze gewoon weer terug geven.
Mijn conclusie?
Kamera Express geeft echt goed advies en smeert je niet zomaar iets duurs aan wat je niet nodig hebt.
En wat een machine die D500!
Geweldig! Snelle auto focus, haarscherpe foto's , hoge resolutie, en niet te zwaar.
Nu is het natuurlijk zo dat als men een positieve ervaring heeft met een verkoper het niet automatisch altijd zo zal zijn.
Dacht ik......
Niets bleek minder waar! Deze week ben ik er drie keer bij Kamera Express geweest.
Twee keer voor privé zaken en een keer zakelijke aankopen.
Alle keren keurig geholpen door steeds een andere verkoper en alle keren met goed advies.

Ze hebben het begrepen: een tevreden klant komt terug!
Kamera Express? Kamera Experts!

De klanten service heb ik 1x benaderd over een product wat niet in het assortiment van Kamera-Express aanwezig was.
Men heeft serieus geprobeert om deze voor mij in te kopen.
Na twee dagen kwam er een telefoontje dat het niet ging lukken om dit product in te kopen. Dat vond ik een eerlijk antwoord en er werd niet geprobeert mij iets anders aan te smeren...

Scorekaart voor Kamera Express