Ben door Coolblue benaderd toen mijn mobiel abonnement bijna afliep. Kon via Coolbue een abonnement afnemen, en kreeg dan een cadeaubon van €15 erbij. Na een tijdje twijfelen besloten om op dit aanbod in te gaan. Hoe veel kan er mis gaan? Het is eigenlijk wel makkelijk als anderen het voor je regelen. Niet dus.
Tot de bestelling liep het allemaal prima. Maar vervolgens krijg ik een contract waarop het bedrag niet klopt toegestuurd. Mailtje teruggestuurd met de vraag of ze me wel het juiste abonnement hadden gegeven. Na een week een reactie; het abonnement klopt wel. Helaas had toen niemand door dat er dan misschien iets mis was met het contract.
Gemaild, gebeld, "de korting is niet op het contract verrekend." Nou wel dus, want als een van die medewerkers ook maar een keer in dat contract had gekeken hadden ze gezien dat er voor iets van €2-3 aan korting op stond. Na veel gedoe zou Coolblue het gaan oplossen. Vervolgens krijg ik een paar dagen later een telefoontje of ik dat contract even wil ondertekenen, het feit dat ik hierover al heb gebeld en gemaild was blijkbaar niet zichtbaar voor die afdeling. Daarna kreeg ik een dag later wel het juiste contract gestuurd.
Ondertussen ben ik hier dus al veel langer mee bezig dan wanneer ik dit even zelf had geregeld. Mailtje voor een beoordeling had ik genegeerd, misschien waren de problemen die ik had toeval?
Fast forward naar vorige week, een paar dagen voordat mijn abonnement over ging naar de nieuwe provider. Krijg ik opeens een SMSje dat mijn beltegoed is bijgeschreven. Wat blijkt, Coolblue heeft mijn abonnement twee dagen te laat laten ingaan. Heb ik lekker voor anderhalve dag een maand aan abonnementskosten betaald. Dat was het moment waarop ik besloot om toch maar een beoordeling te schrijven.
Kortom: als je een nieuw abonnement wil afsluiten, doe het gewoon zelf. Het door Coolblue laten regelen is niet makkelijker, want als er iets aan je contract niet klopt kan je 5 keer over en weer gaan voordat men doorheeft wat het probleem is. Het levert je geen €15 euro op, want die betaal je terug dankzij de anderhalve dag waarop de korting op je oude abonnement afgelopen is, en je nieuwe abonnement nog niet is ingegaan.
Iedereen bij de klantenservice was vriendelijk, maar was totaal niet in staat mij te helpen. Zodra je probleem meer dan een telefoontje of mailtje kost om op te lossen, kan je iedere keer dat je belt/mailt weer hetzelfde verhaal vertellen.
Alhoewel dit natuurlijk altijd in zekere mate een probleem zal zijn bij callcenters, snap ik niet waarom de communicatie tussen verschillende teams zo slecht is dat ik na meerdere mails en telefoontjes moet worden opgebeld door iemand die daar totaal geen weet van heeft, en komt vragen of ik dat contract niet een keer ga ondertekenen.
Misschien dat dit ook iets te maken heeft met de tools die de mederwerkers hebben. Het inkijken van mijn contract was blijkbaar niet iets dat de medewerkster in een paar klikken kon doen.
Hoi Jos,
Dat is absoluut niet goed om te lezen! Kan je ons een ordernummer en een statusupdate geven op geenglimlach@coolblue.nl? Dan kunnen wij alles controleren en eventueel nog sturing geven. In ieder geval bedankt voor de feedback.
Groeten,
Coolblue