Op zich ging de bestelling zoals bij elke andere webwinkel. Maar tijdens bestellen bleek mijn adres niet goed te zijn. Op een een of andere manier werd ik daar niet op getriggerd. Mijn oude adres stond nog in hun systeem. Eigen fout dat ik dat niet gezien heb, maar wel vervelend.
Omdat mijn product op voorraad was en er een actie met gratis product was, mijn laptop hier besteld. Ook omdat ik in het verleden goede ervaringen met hun had. Ik heb de afgelopen 10 jaar of misschien wel langer veel bij hun besteld. En veel mensen daar laten bestellen.
De laatste keer dat ik wat bestelde had ik was pech... Dacht ik. Product werd laat verzonden, ondanks voorraad. En toen ik mijn laptop had besteld zei een vriend dat hij geen goede ervaringen had met de snelheid van leveren. Ik dacht ik kan wel dagje extra wachten ook dus geen probleem.
Verzending... Daar kan ik 1 ding over zeggen, ze komen hun afspraken niet na.
Zoals een vervolg op het verhaal hier boven, helaas werd mijn product niet dezelfde dag verzonden ondanks dat het bij het product stond van wel. Hierover meer bij verhaal klantenservice.
Volgende dag na bestelling viel me op dat ik nog niks had gehoord over verzending. Credit card gecheckt, het was wel afgeschreven stond nog wel op gereserveerd. Gekeken naar mijn bevestigingsmail, hier kwam ik er achter dat mijn adres niet klopte, niet een ramp maar wel vervelend omdat ik niet heel dicht bij dat adres woon. Maar omdat ik ook niks heb gehoord over verzending even contact opgenomen.
De medewerker vertelde mij dat het product nog niet was verzonden. Ik vertelde dat ik niet blij was, maar wel gelukkig omdat het adres niet klopte. Hij vertelde mij dat alles in orde was en dat ik hem morgen kon verwachten. Ik blij....
Maar volgende dag, nog niks gehoord. Dus eind van de middag maar weer eens gebeld, aangezien ik op mijn credit card nu ook zag staan dat de betaling was geaccepteerd en definitief was.
Deze keer kreeg ik een meisje aan de lijn, deze vertelde mij dat mijn betaling niet door de veiligheids eisen zijn gekomen en dat het product niet geleverd wordt. Als ik het wil hebben moet ik een nieuwe bestelling plaatsen. Meer kon ze me niet vertellen. Ook kon ik niemand anders aan de lijn krijgen zoals een leidinggevende. Het zal 5 tot 14 dagen duren voor ik mijn geld terug heb. Aangezien het een aanzienlijk bedrag is kan ik mijn laptop niet nog een keer bestellen. Aangezien ik mijn bestellingen altijd met credit card doe voor de veiligheid, zeker zulke grote bedragen.
Na het verhaal van dat meisje mijn credit card maatschappij gebeld. Hij kon mij niet vertellen waarom alternate de betaling niet heeft geaccepteerd, want in zijn systeem kon hij zien dat de betaling was afgerond en goed gekeurd. Alles wat ik kom doen als ik mijn geld eerder terug wil is de betaling betwisten... Maar daar heb ik geen zin in.
Al met al, via mij zal niemand meer bij alternate bestellen, jammer voor hun. Maar ze zijn duidelijk niet meer het bedrijf wat ik jaren heb aangeprezen en vele bestellingen heb gedaan.