Coolblue.nl

Coolblue roept maar al te graag dat ze alles doen voor een glimlach. Dat doen ze onder andere met een gezonde dosis humor, al merk je ook dat ze klanttevredenheid weer wel heel serieus nemen.

De website is aantrekkelijk, snel, duidelijk, gebruiksvriendelijk, en informatief.
Bij een aantal producten staan ook door Coolblue gemaakte productvideo’s, waardoor je zo af en toe ook gewoon kan kijken en luisteren naar wat een product allemaal (niet) biedt.
De productspecificaties zijn in principe uitgebreid genoeg om producten goed met elkaar te kunnen vergelijken, al lijkt het erop dat soms informatie ontbreekt of niet overeenkomt met de Pricewatch (maar wie er gelijk heeft... geen idee).

De dag van tevoren netjes een Track & Trace-code gekregen waarmee ik de leverstatus kon volgen. Mijn bestelling bestond uit twee producten; één heel grote en één vrij kleine. Het grote product is “gewoon” geleverd zonder extra bescherming, maar aangezien de inhoud daarvan grotendeels uit piepschuim bestond, was dat niet zo’n probleem. Het kleinere product is geleverd in een vrolijk gekleurde Coolblue-doos met daarin ook een hoop beschermend materiaal.

Klein minpuntje was de daadwerkelijke bezorging; waar winkels met eigen bezorgservice leveren tot aan de deur van je appartement, doet PostNL (of mijn PostNL’er in elk geval) alleen aan levering tot aan de deur van het appartementencomplex. Iets minder leuk als je twee dozen naar boven moet slepen in je eentje. :(

Het mooie van Coolblue is dat je in meerdere plaatsen in Nederland gewoon binnen kan lopen met je vragen. Dat heb ik dan ook twee keer gedaan. Je moet even wachten (de eerste keer heb ik zelfs een half uur moeten wachten...), maar dan word je ook goed geholpen!

Scorekaart voor Coolblue.nl