Na een lange tijd zonder flitser, loop ik eindelijk terug rond met een flash in mijn rugzak. De Yongnuo 600ex-rt heb ik nog maar net, dus dit is slechts een korte eerste indruk. Met deze unit heeft Yongnuo de veel duurdere Canon 600-ex aardig gekopieerd. De bouwkwaliteit kan misschien iets minder zijn, toch voelt de Yongnuo zeer degelijk aan en alles behave goedkoop. Enkel het batterijklepje lijkt me een beetje fragiel, al zal dit volgens mij geen issue zijn. En ook al kan Canon-materiaal net ietsje steviger zijn, na één val was het gedaan met mijn 430EX-II.
Eens gemonteerd op mijn Canon, doet de Yongnuo 600EX-rt alles wat je ervan zou verwachten. De TTL werkt uitstekend. En de recyclagetijd is meer dan behoorlijk tot zelfs verrassend goed. Ook op volle power en zelfs met goedkope batterijen. Wel heb ik de indruk dat deze unit batterijen vreet, al kan ik dat nog pas bevestigen na enkele serieuzere tests met degelijke batterijen.
De menu's zijn overzichtelijk, net als op de Canon, en dus optics veranderen is allesbehalve moeilijk. En als ik al iets niet meteen terugvind, de handleiding is in het Engels, dus geen probleem.
Over de wireless triggering kan ik voorlopig nog niets zeggen, behalve dat de optische triggering perfect werkt.
Een snelle conclusie: deze Yongnuo 600EX-rt is een zeer degelijke en complete flash unit. En dan heb ik het nog niet over de prijs gehad (bijna drie keer goedkoper dan de Canon). Voor een definitief oordeel moet ik hem wel nog naar een eerste event nemen, maar als de ervaring dezelfde blijft, kan ik alleen maar tevreden zijn.
Ik heb de flitser niet zelf gekocht, maar gekregen van mijn vriendin die mij een leuk cadeau wilde geven. Ik kan mij dus alleen maar baseren op wat zij me heeft verteld wat de service betreft.
Zonder iets van flitsers of camera's te kennen, is zij naar Camera Express in Wilrijk gedaan. Daar heeft zij uitgelegd wat ze zocht (meer dan "een flash" was dat niet) en meteen werd zij geholpen door een medewerkster die meer uitleg gaf over de verschillende beschikbare units. De flitsers die in stock waren, kon zij ook bekijken, vasthouden en testen.
Kortom, goede service, vriendelijk en behulpzaam personneel (dat bovendien meertalig is). En dat allemaal in fel contrast met een winkel van een andere keten in Turnhout.