Azerty

Een relatief vlot bestelproces op een website die wellicht niet de nieuwste is, maar wel functioneel.

Producten zijn op korte termijn en binnen de verwachte levertijd bezorgd in een keurige doos. Geen klachten hierover. Wel een positieve noot is dat er een kleine doos Merci bij zat omdat Azerty 12 jaar bestond.

Uiteindelijk kreeg ik problemen met mijn moederbord. Er is (nog steeds) een vorm van interferentie te horen via de speakers. Ik heb zelf alles uitgesloten, dus moest het het moederbord zijn dat problemen vertoont. Azerty heeft die info niet doorgelezen en gaf een simpele dooddoener om de PC op een geaard stopcontact aan te sluiten. Natuurlijk had ik dit al geprobeerd en ook vermeld. Azerty kon na een half uur niets vinden, maar verzocht mij wel om €23 af te tikken voor het terugsturen en de testkosten voor een half uur.

Een telefoontje naar de service afdeling ging prima, want ik vond dat er nog een keer getest mocht worden in combinatie met mijn andere componenten. Uit coulance werd dit gratis gedaan, omdat de testkosten al opgelopen waren naar bijna 20% van wat het bord mij überhaupt gekost heeft. Echter werd ook dit keer niets gevonden.

Vervolgens werd alles aan mij teruggestuurd en moest ik €23 betalen voor het testen. De verzendkosten om het naar de firma op te sturen waren ook al voor mijn rekening, dus opgeteld meer dan €30 kwijt. Meer dan 25% van de nieuwwaarde van het bord dus. Waar zit de verhouding...

De grootste ellende kwam toen ik alles weer thuis ontving. Het kwam terug in een slechte doos en alle componenten waren bij elkaar in gepropt. De doos van mijn moederbord was in perfecte staat toen ik het opstuurde, maar is aan alle kanten kapot gescheurd toen ik hem terugkreeg. Een reden om de temperatuur van mijn bloed enigszins te doen toenemen.

Al met al een zeer slechte ervaring met een shop die voor de rest oké is.

Scorekaart voor Azerty