Prima winkel om te bestellen. Echter wanneer je kuren hebt met je telefoon, welke BCC doorstuur naar DynaFix, mag je hopen dat er een passende oplossing komt.
VerzendingVerzending is prima. Snel en goed aangeleverd
KlantenserviceNa 2 maanden begon de Moto G (Gen3. 2015) kuren te vertonen. Bij het aanraken van het scherm aan de onderkant (tikken op het scherm bij bijvoorbeeld een spelletje) ontstonden er olie achtige vlekken in het midden van het scherm (beetje hetzelfde effect wanneer je met je vinger op een laptop scherm drukt, maar dan niet direct onder je vinger, maar ergens bovenin het scherm). Hierop gaf de medewerker aan dat elke telefoon dit wel heeft en/of wel zal krijgen naarmate deze ouder wordt. In eerste instantie werd mijn klacht wat stroef aangenomen en gedownplayed dat elk toestel dit wel heeft maar op aandringen is het product toch ter reperatie opgestuurd naar Dynafix gestuurd.
Na 2,5 week wachten kon ik dan eindelijk mijn telefoon ophalen. Even een half uur met de auto naar het filiaal rijden om vrijwel direct teleurgesteld naar huis te kunnen gaan. Het probleem dat de Moto G had is na de 'reparatie' veel erger geworden. Bij het zachtjes tikken op het scherm (net zoals je een bericht zou typen) onstonden er weer olieachtige vlekken op het scherm. En deze keer op meer punten bij een nog lichtere aanraking. Overigens controleren de medewerkers niet of de reparatie goed is uitgevoerd. Dit moet je zelf doen.
Het toppunt is dat ik erachter kwam dat het scherm gewoon los in het toestel zat. Het scherm stak boven de bezel/zijkant uit. Wanneer ik mijn vinger op het scherm drukte zag ik het scherm in het toestel gaan, en wanneer ik mijn vinger eraf haalde, sprong het scherm weer omhoog.
Daarnaast zag je lijm/kit resten tussen het scherm en de bezel in. Ook zag ik een extra putje/krasje op de achterkant van de telefoon.
Bovenstaande constatering is niet echt van positieve invloed op mijn vertrouwen ten opzichte van Dynafix. De reparatie is totaal niet vakkundig uitgevoerd. Dit heb ik aangekaart bij de medewerker van BCC en ik gaf tevens aan dat het mij beter lijkt om direct een nieuw toestel aan te bieden omdat dit toestel zeer onzorgvoldig behandeld is en de kans op gebreken groot is, daarnaast geloof ik niet dat na een dergelijke 'reparatie' het toestel nog steeds watervast/dicht is. En na het werk wat afgeleverd is heb ik meer het gevoel dat ik een tweedehands product in handen heb.
De medewerker gaf hierop aan dat het protocol is om het product tot 3x toe te sturen alvorens zij een passende oplossing kunnen aanbieden. Kortom, in het ergste geval ben ik mijn toestel 7 a 8,5 week kwijt. In het meest gunstige geval 5 weken. De eerste 2,5 week zit er al op namelijk.
Ik vind dit vrij slechte service wanneer het overduidelijk is wanneer het product niet met zorg behandeld is. Losse scherm, lijmresten, beschadigingen en dan mag ik hopen dat over 2,5 week de reparatie wel goed uitgevoerd is en de telefoon waterdicht is etc. Ik hoop dat BCC in de toekomst met een meer passende oplossing komt dan de klant +5 weken te laten wachten.
Update:
Onlangs netjes een mail ontvangen met de mededeling dat de telefoon terug is gekomen van de tweede reparatie. Hierop naar BCC gegaan, de medewerker van BCC haalde mijn telefoon van achter en handelde het papierwerk af. Uiteindelijk gaf hij de telefoon en zei alsjeblieft. Waarop ik hem aankeek en vroeg of hij de telefoon niet moest controleren op of de reparatie goed is uitgevoerd. Maar dat mocht ik zelf doen.....
Telefoon controleren en ja hoor, scherm zat nog los, nog steeds stressplekken etc etc. Niks veranderd dus. Het was zaterdag en de medewerken kon pas maandag bellen naar wat de mogelijkheden zijn. Protocol is 3x ter reparatie sturen, maar hij zou kijken wat de mogelijkheden waren. Dinsdag (niet maandag zoals beloofd) kreeg ik de melding dat ik recht had op geld terug. Dus ik weer naar de winkel. In eerste instantie wilde ze mij een bon geven die alleen te besteden is bij BCC. Hier ging ik niet mee akkoord. Filiaalmanager erbij en hoop gezeur, maar op aandringen kreeg ik uiteindelijk gewoon geld terug zodat ik niet meer afhankelijk ben van BCC
Tussentijds heb ik nog geprobeerd om via Whatsapp contact op te nemen met BCC. Wat waardeloos was dat. Duurde op maandag drie uur voordat iemand actief was en mij te woord wilde staan. Daarop reageerde ik binnen 3 minuten om vervolgens 24 uur lang niks te horen.
Wat een bagger service. Nooit meer BCC