Het product was te vinden op de website met een goede prijs erbij. De prijs was lager dan sommige andere webshops.
KlantenserviceIk wilde een MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G bestellen bij Azerty maar deze was toen nog niet op voorraad. Ik vroeg via de chat op de website wanneer deze binnen zou komen. Volgende de medewerker zouden ze diezelfde week binnen komen en méér dan genoeg om alle huidige en toekomstige orders te voldoen. Mooi, ik dus bestelt en 530 euro overgemaakt naar Azerty.
Een week later nog niks gehoord en dus nog maar eens via de chat gevraagd wat de status was. Wat bleek, de grafische kaarten waren binnen gekomen maar bij lange na niet genoeg om de orders te voldoen. Toen heb ik laten doorschemeren dat ik er over dacht om mijn order te annuleren. Hierna zei de persoon op de chat niks meer en kreeg ik vanzelf plotseling een email dat mijn order geannuleerd was. Zo hoor je niet met klanten om te gaan.
In de email met de annulering van de order werd mij gevraagd mijn IBAN nummer te emailen naar een bepaald adres. Dat meteen netjes want ik wilde mijn geld natuurlijk zo snel mogelijk terug. Daarna een email van Azerty ontvangen dat ze mijn IBAN hadden ontvangen en het geld zo snel mogelijk werd over gemaakt.
12 dagen nadat ik die laatste email had ontvangen had ik nog steeds niks op mijn rekening staan en na wat googlen kwam ik erachter dat de wettelijke termijn om geld terug te storen 14 dagen was. Ik dus Azerty maar eens gebeld om verhaal te halen. Toen ze mijn annulering opzochten kreeg ik te horen "Nouja meneer, u heeft uw geld nog niet terug omdat wij nog wachten op uw IBAN nummer". Volgens de persoon aan de lijn hadden ze dit niet ontvangen, terwijl ik de email die bevestigde dat ze het hadden ontvangen voor mijn neus had.
Ik moest mijn IBAN maar opnieuw emailen en dan zouden ze het geld "zo snel mogelijk" overmaken. Ik heb ze gewezen op hun wettelijke verplichting om binnen 14 dagen het geld over te maken maar het was op dat moment donderdag. Als ik het geld de week erna niet zou hebben heb ik beloofd stappen te ondernemen. Uiteindelijk stond het geld op maandag (16 dagen later) op mijn rekening.
Dus:
- Medewerkers maken beloften die ze niet kunnen waarmaken
- Bij het ook maar laten merken dat je wilt annuleren hoor je niks meer en wordt vanzelf je order geannuleerd
- De klantenservice is slordig en raakt blijkbaar gegevens kwijt