Belsimpel

Snel en simpel. Overzichtelijke website waar je snel kunt kiezen waar je naar opzoek bent.

Snel verzonden in een deugdelijke verpakking. Binnen een werkdag geleverd volgens afspraak.

Ik zal de verkorte verzie hier neerzetten, deze bestelling heeft mij al veel te veel tijd en zorgen gekost, en het is helaas nog niet afgelopen.

18 Maart 2016 is het toestel (een Sony Xperia Z5 compact black) aangekocht via Belsimpel.
Op 5 april constateerde ik dat er een scheur in de achterkant van de telefoon zat. Deze scheur was spontaan ontstaan. Een recht scheur zonder verder ergens een beschadiging aan het toestel. Het toestel was niet gevallen. Ik heb dit direct gemeldt bij Belsimpel.

Vanwege een vakantie die tussendoor kwam heb ik het opsturen uitgesteld tot 16 mei 2016. Het toestel netjes en degelijk veprakt en verzonden.

31 mei, ik krijg een email van Belsimpel met een prijsopgaaf, na navraag blijkt Teleplan (het reparatiecentrum) aan te geven dat de scheur is ontstaan door valschade. Ik geef aan dat de telefoon niet is gevallen en er verder als nieuw uitziet. Er valt eigenlijk geen degelijke discussie te voeren, het reparatiecentrum geeft deze analyse en hier moet ik het mee doen.

Diezelfde dag neem ik contact op met de klantenservice van Sony om de gang van zaken te bespreken. Nadat ze in het dossier hebben gekeken bij Teleplan komen ze inderdaad tot de contstatering dat er geen impactschade zichtbaar is op de foto’s. Ik krijg toestemming om een 2nd opinion uit te laten voeren. Dit geef ik direct door aan Belsimpel met een log van het chatgesprek.

De tijd gaat door, t/m 22 juni is het stil. Ik vraag regelmatig een statusupdate op bij Belsimpel, echter krijg enkel te horen dat ik nog even moet wachten. Ik heb absoluut niet het idee dat Belsimpel ook maar iets onderneemt om de reparatie te verspoedigen.

Op 22 juni neem ik contact op met Sony, Belsimpel onderneemt tenslotte niet veel. Sony geeft aan dat de ze de reparatiestatus gaan opvragen bij Teleplan, meer kunnen ze op dit moment niet ondernemen.

Tot 4 juli heb ik nog een aantal keer contact met Sony en is de zaak officieel geregistreerd als een klacht waardoor de zaak hogerop komt. Ik krijg op 4 juli een emailbericht van Sony waarin Sony het standpunt inneemt dat het toestel binnen de garantie gerepareerd dient te worden.

12 juli, nog steeds niets vernomen, zowel van Sony als bij Belsimpel blijft het stil. Ik besluit om een tweet te sturen naar Belsimpel met een simpele vraag: Wat onderneemt Belsimpel als een reparatie langer dan twee maanden duurt?

13 juli, bij Teleplan veranderd de status van de repartie naar “onderhoud afgerond” .

14 juli, ik krijg een telefoontje van Belsimpel… Zou het dan eindelijk…. Ze kunnen mij een vervangend toestel aanbieden. Een “open doos” model van de Sony Xperia Z5 compact in de kleur wit of geel, met mogelijk lichte gebruikersschade. Tsja, dat is natuurlijk niet wat ik wil, ik wil mijn eigen zwarte toestel terug waar geen krasje op te vinden was (op de scheur na natuurlijk), of in ieder geval een Z5 compact Black zonder gebruikersschade, dit had mijn eigen toestel namelijk ook niet. Ik geef tijdens het gesprek aan eerst af te willen wachten dat het toestel geretourneerd wordt, er is tenslotte eindelijk na 2 maanden een status update bij Teleplan.

20 juli, het blijft weer lang duren, ik neem weer eens contact op met Belsimpel. Lang verhaal kort: niets binnen, even wachten. Ik kan nog steeds gebruik maken van het eerdere aanbod: een witte of gele Z5 compact met mogelijke gebruikersschade. Ik geef aan dit niet te willen.

26 juli, de telefoon gaat, Belsimpel belt op. Eindelijk, de telefoon is binnen gekomen van Teleplan! Echter….. Hij is niet gerepareerd…. Ongelooflijk. Het antwoord van Belsimpel: de aanbieding staat nog steeds: een vervangende witte of gele Z5 compact. Ik geef duidelijk aan dat ik dat niet wil, ik wil een zwart toestel. De medewerkster gaf echter aan dat een witte Z5 compact gelijk is als een zwarte Z5 compact. Op de vraag of ze mij ook een roze toestel hadden aangeboden als gelijkwaardig toestel kreeg ik enkel het antwoord dat een witte geen roze is.

26 juli, de dag dat het zover moet komen. Ik ontbindt de aankoop. Ik verstuur de brief per email en per post. 2,5 maanden heeft Belsimpel de tijd gehad om een oplossing aan te dragen, 2,5 maanden!!!

27 juli, Belsimpel belt weer, ze geven aan niets anders te kunnen aanieden dan de witte of gele Z5 compact. Zucht… Ik geef aan bij voorkeur een Z5 compact black te willen of anders een vergelijkbaar model: klein en high performance. Ze konden wellicht kijken of ze een alternatief kondern vinden, maar de Z5 compact is redelijk uniek in zijn klasse, er is geen alternatief. We komen er niet aan uit. Ik wil het toestel dat ik heb gekocht, en na 2,5 maand reparatie is het niet vreemd dat het een keer ten einde komt.

Ik ben heel erg benieuwd hoe lang deze zaak gaat spelen. Het enige wat ik wil is hetgeen wat ik gekocht heb: een Sony Xperia Z5 Compact black. Heel simpel, geen gele, geen witte, geen ander model. Gewoon hetgeen waar ik recht op heb. Na 2,5 maanden zonder toestel en geen stap verder. Belsimpel moet zich heel erg diep schamen. Ik heb zo ongelooflijk veel geduld gehad met Belsimpel, het is over, ik ben het helemaal zat.

Het duurt nog een paar dagen voordat de termijn verloopt van de ontbinding, ik ben benieuwd of ze zich aan deze termijn houden en het aankoop bedrag op tijd overmaken op mijn rekening. Ik heb er echter heel erg weinig vertrouwen in. Ik zie de toekomstige juridische rompslomp echter met vertrouwen tegemoet.

Scorekaart voor Belsimpel

Qshops