DataIO

In pricewatch product op voorraad, vandaag nog steeds trouwens. maar dat is niet zo. Gebeld dat het misschien nog even zou duren, maar ook met een heel verhaal dat de kaart niet geschikt was voor mijn camera. Dat klopt niet, hij is prima geschikt. Uitgelegd dat het om de leessnelheid van de kaart gaat niet om de schrijfsnelheid.

2 weken later nog een keer gebelt, meneer wil me weer uitleggen dat mijn camera niet geschikt is. Waarop ik niet weer dit verhaal wilde horen en hem onderbrak. Dat lukte maar net en toen moest ik even gaan vertellen welke usb reader ik dan gebruik.
Ik wil gewoon het product wat ik bestel, een UHS2, 64 GB sd kaart. Je kan prima aanbieden een alternatief te weten en dat suggeren maar het zo arrogant in breken en ondervragen of ik wel de juiste hardware heb om deze kaart in bezit te mogen hebben maakte het verhaal makkelijk. Koop ongedaan gemaakt en klant af. Wat een arrogantie.

[edit]

Bedankt voor de reactie DataIO, fijn om te weten dat er ook normaal gecommuniceert kan worden.
DataIO schrijft dat in de pricewatch vermeld staat dat de levering slecht is. Maar dat is niet zo, er staat al sinds ik 3 weken geleden bestelde op groen hetgeen betekend "levering binnen 3 werkdagen". (vandaag 21/7 15:30 nog steeds, heb maar even een screenshot gemaakt).

Dan deel 2, laten we het vriendelijker opvatten, als ongevraagd advies bijvoorbeeld. Als u mij zou hebben benadert of ik geintresseerd zou zijn in vergelijkbaar alternatief had ik het al heel iets anders gevodnen.
Dat was niet de toon die uw medewerker koos.. Deze begon mij te vragen in welke apparaat ik hem ging stoppen, waarop ik antwoorde een sony a7s en toen was ik gelijk fout bezig. Toen heb ik aan uw medewerker uitgelegd dat inderdaad de camera er niet sneller van word maar dat het mij ging om het uitlezen van de kaart. Daarvoor heb ik namelijk een snelle Lexar USB3 geheugenlezer die kan omgaan met UHS-ii U3. Toen was het verhaal klaar.
Een week later (dit is al na 2 weken van 3 dagen levertijd?) werd ik weer gebelt (Waarom niet gewoon via de mail trouwens), en er staat kennelijk een notitie dat ik een sony a7s heb, en weer word mij gezegd dat ik dit product niet wil. Ik probeerde uw medewerker vriendelijk te onderbreken dat ik dit al had uitgelegd, maar dat bleek niet mogelijk want deze moest zijn verhaal compleet kwijt. Hierna probeerde ik uit te leggen nogmaals dat het mij om de uitleessnelheid ging naar mijn pc. Hierna was de reactie of ik even wilde bevestigen dat ik wel een geheugenkaartlezer had die aan deze standaard voldoet. Ik had toen al aangegeven dat ik dit geen prettig gesprek vond zo maar toen ik ook hier niet op vriendelijke wijze moest bewijzen over de juiste apparatuur te beschikken was voor mij de maat vol en besloot ik direct de order te annuleren. Dat was kennelijk het juiste antwoord want opeens was uw medewerker heel tevreden en werd mijn bestelling direct geannuleerd, en overigens prima binnen 3 dagen terug gestort.

Kortom, ik heb absoluut niet de illusie dat ik meer weet van geheugenkaartjes dan u of uw medewerkers. Maar u en uw medewerkers lijken dat te misvatten als een beter begrip hebben van mijn omstandigheid. Ik zou u suggeren in de toekomst zo'n gesprek te beginnen met de vraag of een advies misschien gewaardeert zou worden, en er in een open gesprek achter komen wat het complete plaatje van de klant zijn situatie is en dan samen tot misschien wel een betere oplossing komen. Dat lijkt me een prachtige klantervaring. Dit was 2x in je gezicht gespuugt worden terwijl DataIO diegene is die niet kan leveren wat word belooft (levering van product x in 3 dagen).

Arrogant ondervragen of jewel de juiste spullen hebt om de bestelling te kunnen gebruiken.

Helaas is de 64GB Lexar 1000x UHS-II kaart de laatste weken slecht leverbaar. Dit staat ook in de pricewatch vermeld. We informeren onze klanten pro-actief over vertragingen. Daarnaast vragen we bij bestellingen van UHS-II kaarten waar de klant deze voor besteld heeft. Heeft het toestel UHS-II ondersteuning.
Veel winkels bieden de Lexar UHS-II kaarten in combinatie met een toestel met UHS-I ondersteuning aan. UHS-II is het type interface van de kaart. Dit staat los van de snelheidsklasse UHS U3! We proberen iedere klant te adviseren. Niet arrogant, maar klantgericht. Onze excuses hiervoor.

Scorekaart voor DataIO