Belsimpel

25 April 2016 kocht ik bij Belsimpel de LG G5 met een Simyo abonnement. Er was iets fout gegaan met het abonnement maar na een belletje was dat opgelost.
Na een paar dagen wachten kwam de LG G5 binnen maar het toestel was defect dus moest mijn G5 weer opsturen zodat ik een nieuwe toegestuurd zou krijgen. Na twee dagen kwam mijn nieuwe G5 binnen en het modulaire gedeelte stak uit dus moest mijn toestel weer opsturen.
Als de LG G5 gewoon een goed toestel was geweest had ik Belsimpel gewoon een goede recensie kunnen geven maar helaas ging het fout.
Ik wou mijn LG G5 laten omruilen voor een HTC 10 omdat ik de hoop had verloren en na een klein bedrag bij te betalen zou de 10 binnen een paar dagen verzonden worden. Dit bleek echter een maand te duren zonder enige melding van Belsimpel zelf. Op de site stond 5-7 werkdagen maar na een week te wachten besloot ik maar eens te bellen. Het toestel was niet op voorraad en het kon nog weken duren kreeg ik toen te horen.
Ik zei dat ik de bestelling wou annuleren en zo geschieden, €62,- werd er maar overgemaakt van een toestel van €750,-! Dit was het bedrag dat ik extra over moest maken toen ik de LG G5 wou ruilen voor de HTC 10.
Ik zei dat ik ook de rest van het geld wou en kon totaal maar €590 vergoed krijgen (dit was de toestelprijs van de LG G5 met abonnement + de extra voor de 10, min nog wat). Ik besloot de bestelling toen toch maar te laten lopen aangezien geen enkele webshop de 10 op voorraad had.
Na drie foute verwachtte leverdata heb ik hem dan nu eindelijk ontvangen (18 juni) bijna twee maanden nadat ik de originele bestelling van mijn LG G5 plaatste.
Dit had allemaal makkelijk kunnen worden voorkomen als de LG G5 een betere bouwkwaliteit was maar dat was helaas niet het geval.

(Update 21-06-16)
Na een hardware controle kwam ik erachter dat Belsimpel mij een foute HTC 10 had gestuurd. Het betreft om een HTC 10 Lifestyle met een mindere SOC (SD 652 i.p.v. 820) en minder RAM geheugen (3gb i.p.v. 4gb). Na te bellen bleek dat ze hiervan onder de hoogte al waren en wouden mij erover bellen.
Het gaat nu waarschijnlijk weer een tijd duren voordat de telefoon binnenkomt waarvoor ik betaald heb.

Als het dan eenmaal verzonden is, is het netjes ingepakt.
Voor de rest, zie toelichting.

Ik werd slecht geholpen aan de telefoon meerdere malen en daarnaast worden er beloftes gemaakt wat betreft de leverdatum die steeds niet kloppen.

Scorekaart voor Belsimpel

Qshops