MediaMarkt

Koelkast besteld, witgoed extra erbij zodat ik zelf helemaal niet hoef te sjouwen. Bestelproces lekker simpel, kan merken dat MM gericht is op een snelle complete afhandeling van orders.

Verzending is door MM aan PostNL Extra@Home besteed. Ik had hierbij voor witgoed extra betaald wat betekent dat de koelkast op de juiste plek gezet zou worden en alle afval meegenomen zou worden. Helaas ging dit niet zo goed.

PostNL stuurt netjes een aantal mail en SMS notificaties over de bestelling en geeft aan dat je de dag van verzending (in mijn geval zaterdag) te horen krijgt hoe laat de levering zal zijn. Dit kan tussen 08:00 en 21:00 zijn. In mijn geval kreeg ik om 07:00 een melding dat het pakket om 08:00 geleverd zou worden. Helaas lag ik op dat moment nog rustig op een andere locatie te slapen en heb ik dus de levering moeten missen. Niet zo handig van PostNL om zo vroeg te leveren zonder dit tijdig aan te geven.

Nieuwe leveringsdatum moeten kiezen, kon niet eerder dan de woensdag daarop. Jammer.

Die woensdag rekening gehouden met dat ze rond 08:00 konden komen (kwamen uiteindelijk 's middags), en pakket in ontvangst laten nemen door mijn moeder omdat ik die dag moest werken. Kreeg na levering te horen dat de koelkast vol deuken zat, dat de lui van PostNL hem niet, zoals wel zou moeten bij witgoed extra, uitgepakt en op de juiste plek hadden gezet, ze niet het afval mee hadden genomen en ze enorm gehaast dat ding hebben neergezet en weer weg zijn gegaan (niet erg netjes). Hierover direct met PostNL gebeld en die gaven aan dat je moet vragen naar deze service (ook al heb je expliciet deze extra optie gekozen en er voor betaald), en dat ik over de andere klachten bij MM moest zijn.

Na eigen inspectie van de schade met MM gebeld (zie klantenservice review hieronder), vrijdag zou de oude koelkast worden opgehaald en een nieuwe worden geleverd. Deze tweede ervaring was veel beter; bezorger heeft wel netjes de koelkast uitgepakt, op de juiste plek gezet, het afval meegenomen en alles rustig en netjes afgehandeld. Hij gaf aan verontrust te zijn over de tekortkomingen van de vorige bezorging en vroeg de naam van de bezorgers om hier achteraan te gaan (helaas wisten wij die niet).
Deze tweede ervaring met de bezorging was uitstekend, maar de algehele verzending was redelijk dramatisch wat voor mij deze score verantwoord.

I.v.m. schade aan de koelkast (deuken) dezelfde avond van levering met de klantenservice gebeld. Ik werd snel geholpen en heb zonder enige moeite een afspraak kunnen maken voor vervanging van de koelkast (geen gezeur, gelijk geregeld). Dit was ver boven verwachting. 👍

Scorekaart voor MediaMarkt