CoolBlue heeft absoluut niet voldaan aan mijn verwachtingen.De dag na mijn bestelling, moest ik er zelf achter komen via track & trace van Postnl, dat mijn bestelling een dag later zou arriveren. Vervolgens heb ik contact opgenomen met de klantenservice, en daar werd mij duidelijk gemaakt, dat er een 'sorteerfout' had plaatsgevonden en ik mijn tv op de beloofde dag kon ontvangen, maar dat ik de tv daarvoor nog een keer moest bestellen en betalen! Dat leek mij geen goed idee. Op mijn vraag waarom het wel mogelijk was om de tv te ontvangen op de beloofde dag en plaats als ik nogmaals betaalde, vertelde men dat het 2 maal versturen van een product niet meer mocht wegens fraudegevallen in het verleden. Kortom ik werd ook nog even neergezet als potentiële fraudeur. Helaas kon men verder niets voor me doen want ze waren gebonden aan allerlei administratieve procedures. Uiteindelijk de tv een dag te laat ontvangen.
VerzendingVerzending was niet de volgende dag, maar een dag te laat door sorteerfout. Verzending kon alleen nog op tijd worden geleverd als ik nogmaals zou betalen.
KlantenserviceIk heb welgeteld met 9! mensen gesproken en gemaild en niemand leek de 'obsessieve klantgerichtheid' te hebben waar Coolblue zo mee schermt. Als de slogan waar zou zijn zou ik mijn tv op de juiste dag hebben ontvangen nietwaar?
Tip voor Coolblue: zorg dat je je belofte waar maakt m.b.t. tot de aflevering de volgende dag. Ik kan overal een tv kopen maar ik koos juist voor de combinatie tv+aflevermoment. Die combinatie is je product, niet de tv alleen. Daarnaast zou ik Coolblue aanraden om of de afspraken met postnl aan te scherpen of een soort special deliveries afdeling op te zetten, die geautoriseerd zijn om in noodgevallen toch te leveren wat beloofd is. Dan zou de slogan óbsessieve klantgerichtheid' misschien waar te maken zijn. Nu is het gewoon een holle frase.