MediaMarkt

Bestelproces werkt prima, enige dat in mijn ogen beter kan is om bij het bestellen ook een voorkeurs tijdslot aan te bieden (zoals andere webshops dat al wel hebben), zodat problemen met leveringen tot een minimum beperkt kunnen worden (zie Verzending).

Mijn bestelling op vrijdag (voor 22:00 uur) zou op zaterdag afgeleverd worden. Helaas kon ik geen voorkeurs tijdslot opgeven op de website, omdat ik zaterdag niet de hele dag thuis zou zijn en graag duidelijkheid wilde hebben en geven over wanneer er bezorgd kon worden.

Ik kreeg na een orderbevestiging een linkje naar de Track&Trace site van PostNL. Daar werd duidelijk dat de bestelling op zaterdag tussen 09:30 en 18:00 uur geleverd zou worden. Gezien andere afspraken op zaterdag was de kans groot dat ik een briefje in mijn brievenbus zou vinden.

Mijn verbazing was dan ook groot toen ik 's avonds thuis kwam en er géén briefje in de brievenbus lag. Checken via de Track&Trace bleek dat er wel degelijk een bezorger was langs geweest, maar het was kennelijk teveel moeite om dit kenbaar te maken. Ik kon dus ook geen eigen tijdslot opgeven, want dat kan alleen met een code die op zo'n briefje staat.

Gelukkig stond te zien op de website van PostNL dat ze op maandag tussen 18:00 en 21:30 langs zouden komen, ik zou thuis zijn dus geen probleem. Ik kijk maandagmiddag nog even op de T&T om te zien of de bezorger onderweg is, en tot mijn verbazing blijkt dat het pakket al richting het Postafhaalpunt is gestuurd. Toen ik thuis kwam bleek er inderdaad al een briefje in de bus te liggen dat het pakket voor de 2e keer was aangeboden, vóór 18:00 uur dus.

Bellen met PostNL bood geen uitkomst, ze konden wel een klacht tegen de bezorger invullen maar nog een keer terugkomen met het pakket was onmogelijk vanwege de procedures. Het feit dat het een fout van de bezorger was deed daar niets aan af, ook niet toen ik vertelde dat het afhaalpunt elke dag om 17:30 uur gesloten is en ik het pakket dus niet kan afhalen totdat het koopavond of weekend is.

Zolang Media Markt gebruik blijft maken van PostNL als bezorgdienst, zal "vandaag besteld voor 22:00 uur, morgen in huis" een illusie blijven.

Scorekaart voor MediaMarkt