Belsimpel

Altijd al een fan geweest van belsimpel.nl. Bestel al sinds dat ze nog helemaal geen fysieke winkels hadden en gewoon alles via de webshop deden.
Kortom gewoon qua aanbod prima. Al moet ik wel eerlijk zeggen sinds de allemaal winkels hebben de aanbod qua abonnement super matig is geworden.

Pluspunten:
- Groot assortiment aan smartphones
- Vrijwel vaak de eerste met nieuwe smartphones
- Goede ingebouwde back-end systeem neemt je stap-voor-stap door het hele proces (iDEAL) echt ideaal.
- abonnementen vrijwel goedkoper dan andere, al is dat met de komst van fysieke winkels veel minder.
- klantenservice 7 dagen per week.

Minpunten:
- Heb niet echt minpunten
- Alleen de klantenservice in winkels mag beter ''certificeer'' je medewerkers en regel de omruilservice gewoon beter! Nu is de klant de dupe van alles en moet ik een week 1-2 wachten op een nieuw exemplaar.

In de toekomst zal ik zeker vaker bestellen, echter houw ik wel de slecht meegemaakte ervaring qua aftersales in me achterhoofd. Tot die tijd hoop ik echt dat de omruilservice ook in winkels kan. Want anders is het beter om je dan alsnog op webshop winkels te focussen en minder op fysiek. (Fysiek is alleen handig voor oudere mensen die geen ervaring hebben met iDEAL of webshops heb ik gezien in de winkel zelf)

In de toekomst zou ik overwegen om alleen bij POSTNL of DHL te doen DPD is qua als je niet thuis bent super slecht. En POSTNL en DHL zijn daarin vele malen beter en vaak meer op tijd dan DPD.

Ik heb mijn Samsung Galaxy S6 vrijdag 29-04-2016 ontvangen en 01-05-2016 deed het scherm het niet meer goed. Alles was omgekeerd waardoor de smartphone in feite onbruikbaar was.

Gelukkig is er een klantenservice ook op zondag telefonisch bereikbaar alleen heb je er niks aan als het gaat om technische vragen aangezien die medewerkers er niet zijn. En het puur bedoeld is voor lopende orders en informatie meer heb je er echt niet aan.
Dus vroeg die medewerker of ik ook in de fysieke winkel het kan omruilen omdat ik mijn smartphone hard nodig heb voor mijn werk. Ze zei van als ze niks verder kunnen doen in de fysieke winkel kan dan eventueel omruilen.
Prima ik dus naar de winkel gegaan vanuit Dordrecht naar Rotterdam en mijn probleem uitgelegd en hij van ja ja knikken en helemaal niks ermee gedaan alleen een aantal opties gezegd:
- Ga hier verderop bij Vodafone langs, hun hebben een Samsung servicepunt. Dus ik daar naar toe. Hun zelf zeiden ook van we kunnen helaas niet zoveel doen dan alleen het opsturen. (Maar hij vertelde me wel dat ze vaak vrijwel meteen een nieuwe kunnen geven omdat ik nog in de 8-14 dagen omruilrecht heb. Alleen bij belsimpel dus niet. Omdat ze geen technische ''gecertificeerde'' medewerkers hebben ze deze alsnog moeten opsturen waardoor ik een week lang geen smartphone heb terwijl ik hem hard nodig heb.
- Of wij sturen hem op onder DOA, dan ben ik hem twee weken kwijt.

Kortom aan de omruilservice heb je niks aan in de winkel aangezien ze niet ''gecertificeerd'' zijn om dat aan te nemen. En je alsnog vast zit met het opsturen. De consument moet niet de dupe zijn van dat er een defect exemplaar tussen zit maar de winkel en die het beter moet handelen.

Ik wou gewoon een nieuwe smartphone exemplaar en dan wat hun er mee gaan doen is niet mijn zorg. Je hebt altijd rotte appels er tussen en dat begrijp ik volkomen daardoor ben ik ook niet boos om, maar ben wel boos dat de klantenservice niet zo goed is qua zulke situaties. En ze in de toekomst gewoon meer mensen certificeren. Want de winkels nu zijn puur voor dat mensen wat bestellen maar als er een probleem is je alsnog moet bellen en dergelijke.

Scorekaart voor Belsimpel

Qshops