Coolblue.nl

Bestellen gaat altijd goed bij CoolBlue. Fijne en duidelijke website. Altijd de weg te vinden en staan altijd handige zaken op.

Doos altijd keurig verpakt, verzending altijd super vlot.

Bij de “klantenservice”: hier begon de ellende bij CoolBlue, waarbij zij mij nu ook als klant verloren zijn.

Vorig jaar, 17 juni 2015 kocht ik een Asus ROG Swift PG278Q bij CoolBlue. Deze had ik gekocht als "tweedekansje" aangezien er een luie pixel in het scherm zit. Prima, scheelt me €200 en die pixel zou mij niet storen (wat ook het geval was).

Echter sinds begin dit jaar (28-02-2016) begon de ellende. De monitor ging uit zichzelf weer aan. 's avonds klaar met de PC, volgende dag kom ik weer en staat de monitor aan. Eerst dacht ik dat ik de monitor gewoon niet goed uit zette, maar dit bleek niet het geval te zijn. Een simple Google search (https://www.google.nl/sea...t+PG278Q+keeps+turning+on) en ik ben niet de enige met het probleem.

Afijn, contact opgenomen met CoolBlue waarin in de situatie uitleg, met een link naar één van de threads van Asus met daarin de oplossing: de externe voeding is defect. Met het verzoek mij een nieuwe voeding op te sturen, aangezien dit mij scheelt qua het niet kunnen gebruiken van de monitor. Dit is niet mogelijk en ik moet de hele monitor op sturen. Prima, zo gezegd zo gedaan.

Een week later kreeg ik het bericht dat de monitor gerepareerd was. Ik ontvang de monitor en wat blijkt? Ze hebben de monitor zelf omgewisseld. De exact zelfde voeding heb ik weer, probleem is dus nog aanwezig. Achteraan gemaild en ik moest de monitor weer opsturen, waarna ik al flink chagrijnig was, want het probleem was binnen vijf minuten te reproduceren; ze hebben dus geen moeite genomen om dit apparaat te testen. Vermoedelijk wordt de monitor weer doorgestuurd naar ASUS en handelt die de reparaties af, maar toch.

Ok, monitor gisteren opnieuw verzonden, waarna ik vandaag een mail krijg dat er een oplossing is: ze sturen de monitor niet terug, maar ze geven mij 513 euro (het bedrag waarvoor ik de monitor had aangeschaft) als CoolBlue tegoed.

WAT! Als CoolBlue tegoed? Wat moet ik dáár nou weer mee. Ik wil mijn monitor, of mijn geld. Och, wat krijg je mij zo lekker boos. Achteraan gemaild en nee dit was niet mogelijk om terug te storen. Via de chat nog geprobeerd en het staat nu in de "backoffice" om te bekeken te worden, maar ze garanderen niets.

Nou, dit is NIET hoe je een klant een glimlach bezorgd. CoolBlue is doorgaans duurder dan een andere (web)shop, maar het extra geld betaal je dus niet voor de klantenservice!

Beste Gerwim,
we vinden het zeer vervelend om te lezen dat jouw ervaring met onze klantenservice onvoldoende is. Het is zeer vervelend dat de monitor is omgeruild, terwijl het probleem met de voeding te maken heeft. Dit is niet de bedoeling. Wij vastgesteld dat het retour niet snel genoeg kan worden afgehandeld, waardoor wij je inderdaad een shoptegoed hebben aangeboden. Je hebt aangegeven dat je hier niet mee akkoord gaat. We heben je vervolgens een Tweedekansje hebben aangeboden met bijbetaling. Tevens hebben we hier ook nog een korting op aangeboden. We hopen dat we dit probleem toch nog goed kunnen oplossen. Mochten wij nog iets voor je kunnen betekenen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Groeten,
Coolblue