Coolblue.nl

Afgelopen jaren eigenlijk best goede ervaringen gehad met Coolblue. De laatste paar contacten verliepen een stuk minder fijn. Deze beoordeling gaat over aankoopadvies van een product en de bestelling van een ander. Even geen Coolblue meer voor mij. Prijzen lijken de laatste tijd ook wat hoger te liggen, dus kom toch al vaak meer bij andere shops uit.

Na bevestiging van de order een ophaalbericht. Ik kon het product ophalen bij de winkel in Rotterdam. Product bleek na lang wachten echter toch niet aanwezig en en er was zo te zien een fout gemaakt in de variaties (kleur, systeem) en men heeft mij gevraagd nog een dag te wachten.

Toen ik thuis kwam een rare verrassing. De verkoper bleek een nieuwe bestelling op mijn naam te hebben gezet met driemaal het product voor afhalen de volgende dag. Wat, nou heb ik vier van die dingen besteld? Toelichting gervraagd hierop. "Dat is makkelijker voor onze bevoorrading in de winkel." Heel raar verhaal. Als de winkel zelf bevoorraad wenst te worden hoeven ze dat niet op mijn naam te zetten... Komt erg knullig over.

De volgende dag heb ik alsnog het product kunnen afhalen en de extra andere order van de verkoper kunnen annuleren. Maar wat een onnodig gedoe.

Na afhalen van het product en het betreden van andere winkels bleek de diefstalbeveiliging niet te zijn verwijderd. Ik kon dus winkels niet meer in zonder het diefstalalarm af te laten gaan. Heel vervelend. Telefonisch contact opgenomen en zou in de winkel kunnen worden opgelost.

Terug in de winkel kon men mij niet helpen en zeggen ze niet de apparatuur te hebben om dergelijke diefstalbeveiliging te verwijderen van hun producten. De storemanager zegt er niets mee te kunnen. Lekker dan, want het probleem werd dus niet opgelost.

Langsgegaan bij de eigen winkel van de fabrikant (Bose), met de vraag of zij dit kunnen verwijderen. Blijkt dit gewoon een bekend probleem. Ik dien zelf de beveiliging maar te verwijderen aan de binnenkant van de verpakking. Maar dit is een cadeautje! Erg onprofessioneel vind ik het allemaal. Dus, suggestie voor Cooblue: neem contact op met Bose die mij dit bekende probleem hebben bevestigd en zorg dat de producten zonder diefstalbeveiliging worden meegegeven.

Dit was allemaal geen probleem geweest als men in de winkel mij serieus had genomen in plaats van weer gewoon weg te sturen alsof het normaal is dat je verder geen enkele winkel meer in kan na bezoekje Coolblue. Maar goed, die storemanager had vast z'n dag niet ofzo.

Daarnaast nog issue gehad met productadvies Powerbank. Na melding van specificatieprobleem via Twitter zou het worden opgelost. Is nog niet opgelost, foutieve informatie op de site nog steeds aanwezig. Jammer.

Beste,

Heel erg vervelend om te horen dat u meerdere slechte ervaringen heeft gehad bij uw bestellingen. We vinden het erg vreemd om uw verhaal over de bevoorradingen terug te lezen. We hebben de bestelling op naam teruggevonden en gaan hier ook gelijk mee aan de slag om uit te zoeken waarom dit is gebeurd. Het is de bedoeling dat dit in de toekomst niet meer gebeurt.

Ook heel erg vreemd om te horen dat zij u in de winkel niet konden helpen met de diefstalbeveiliging van het Bose systeem. We zien dat je meerdere slechte ervaringen hebt met de winkel in Rotterdam en we gaan ons best doen om dit in de toekomst te voorkomen. Dit lost natuurlijk de slechte ervaringen die u heeft gehad niet meer op. Voor het ongemak sturen we u een kleine compensatie toe per e-mail.

Coolblue

Hoi Gert,

We willen graag nog even op bovenstaand verhaal terugkomen. Inmiddels hebben we een reactie vanuit de winkel met meer informatie over de rare gang van zaken omtrent de bevoorrading van de winkel.

Het geval was dat de winkel te maken had met een voorraadverschil. Volgens ons voorraadsysteem zouden er drie hoofdtelefoons op voorraad moeten liggen in het magazijn in de winkel, maar deze waren onvindbaar. Om te zorgen dat er een intern transport plaats ging vinden vanuit het centrale magazijn naar de winkel, hebben we de drie hoofdtelefoons die zogenaamd op voorraad waren geclaimd (op jouw klantaccount) en vervolgens nog een order geplaatst voor één exemplaar. Nu zag de computer dat er één exemplaar te weinig in de winkel lag en werd deze automatisch naar de winkel verstuurd.

We kunnen ons goed voorstellen dat wanneer dit niet goed gecommuniceerd wordt, dit een hele vreemde indruk geeft, waarvoor we bij deze onze excuses aanbieden. De order die destijds voor deze voorraadclaim is ingediend is direct toen je je bestelling ophaalde weer verwijderd en heeft dus ook verder geen invloed op je account.

Hopelijk is de situatie hiermee iets duidelijker geworden.

Coolblue

Scorekaart voor Coolblue.nl