Het gaat om een laptop welke ik uiteindelijk bij de Media Markt wilde bestellen ivm de laagste prijs. Gezien deze in de winkel (fysiek, Utrecht) op voorraad was, zelf daar opgehaald en betaald. Dit alles ging prima.
KlantenserviceMeteen na aanschaf werd duidelijk dat de accu niet goed functioneerde. De percentages liepen niet correct mee en uiteindelijk viel de laptop bij 40% uit. Ik was hier na ongeveer 2 dagen achter waarna ik terug ging naar de Media Markt. Ik ben de laptop 5 dagen kwijt geweest, in deze tijd is de accu opnieuw gecallibreert en is dit (eerste) probleem opgelost.
Een aantal dagen later crasht de laptop (kortstondig artifacts op scherm, daarna niets) en start niet meer op. Enkel de fan gaat kort draaien en een statuslampje blijft knipperen. Ivm met werk kon ik pas enkele dagen verder terug naar de klantenservice (op dit moment is het 16 dagen na aankoop).
Ik leg aldaar uit wat er is gebeurt en wat de voorgeschiedenis is. De medewerker concludeert dat de laptop inderdaad defect is. Echter, omdat de DOA periode van 2 weken is verstreken moet de laptop worden opgestuurd ter reparatie (ongeveer 2-3 weken). Ik ging hier niet mee akkoord: Ik heb nooit een fatsoenlijk functionerende laptop gehad en de laptop heeft 5 van de 14 'DOA-dagen' bij hun eigen servicedesk gelegen. Er was absoluut geen uitzondering mogelijk; er werd vastgehouden aan hun beleid dat ze eerst een apparaat 3x ter reparatie aan moeten bieden buiten de DOA-periode. Stelt u zich een voor hoe dat overkomt: je koopt een laptop die vanaf moment 1 niet functioneert en krijgt vervolgens bot te horen dat je de laptop zo nodig nog rustig 3x 2 weken kwijt bent, zonder enige coulance.
Om een en ander verder te compliceren ging de laptop bij de klantenservice spontaan weer aan.. Op dat moment zei de medewerker (terecht) dat opsturen ter reparatie waarschijnlijk zinloos was omdat er niets geconstateerd zou worden. Ze wilden de laptop ook niet retour nemen omdat deze buiten de genoemde DOA-periode was.
Voor mij zat er niets anders op dan terug naar huis te gaan. Nu, 2 weken verder, is het probleem van crashen nog een keer opgetreden en is de laptop het na een paar uur weer gaan doen. Via de telefoon heb ik contact opgenomen, hier werd simpelweg verteld dat ik maar langs moest komen (met een product wat toen al weer ' normaal' functioneerde.)
Kortom: Ik heb een nieuwe laptop gekocht die vanaf het eerste moment problemen geeft. De Media Markt toont hierin 0 coulance en laat mij zitten met een semi-defecte laptop. Logischerwijs zal ik hier nooit meer iets kopen.