ALTERNATE België

Ik heb de gewoonte om langs te gaan bij Alternate, IPV online bestellingen omdat we allemaal wel eens de "crazy fedex employee" filmpjes op youtube gezien hebben, en ik liever niet wens dat dit met mijn dure onderdelen gebeurt. de verkopers in de winkel zijn geen "getrainde salesmensen" maar in de meeste gevallen net afgestudeerden die zelf een diepe interesse hebben in het product zij verkopen, én weten waar ze mee bezig zijn. hun verkoopsysteem in de winkel "werkt naar behoren" alhoewel het een beetje vreemd is voor mensen die niet gewoon zijn aan de werking.

in de winkel wacht men tot een verkoper vrij is (op drukke dagen met een ticketje, dit systeem loopt op minder drukke dagen soms een beetje ruw.) die verkoper kan dan de bestelling in het systeem inputten en eventuele vragen over producten antwoorden. nadat dit gebeurt is meot de klant een 5-tal minuutjes ronzwerven (of in de DXracer stoelen wachten - marketing op zijn best) eens de bestelling binnenrolt van het magazijn dat aan de wnkel verbonden is word de betaling voltooid, beide de klant en alternate krijgen een kopietje van het garantiebewijs, wat enkel als "backup" is omdat de bestelling toch in de computer zit.

in het algemeen een beetje ruw, maar regelmatige klanten raken hieraan gewend.

ik heb (spijtig genoeg) redelijk wat ervaring met de klantenservice, omdat ik nu eenmaal "geluk" heb met mijn bestellingen. ongeveer een jaar geleden besloot mijn (stokoude) router zijn geest te geven, dus na een bezoekje aan alternate installeerde ik een nieuwe... dead on arrival, dag erop terug naar alternate, zelfde verhaal, de dag daarop terug naar alternate, ditmaal boden ze mij een alternatief: ik kreeg een tegoedbon om een ander product te kiezen in de winkel -- die ik natuurlijk spendeerde aan een ander merk router.
volgende ochtend doet de nieuwe router het nog, maar hij is niet bepaald gelukkig. een snelle meting van het stopcontact toont dat het energienet weer zijn kuren had. na een snel telefoontje met alternate over 1 van hun UPSen stond ik weer in hun winkel en jawel, dead on arrival. de volgende dag terug naar alternate voor een vervanging die het nog steeds zeer goed doet, samen met mijn router.

enkele maanden later stond ik in hun winkel voor een scherm, jawel mensen... dead on arrival. alleen niet het scherm deze keer -- de kabel. na wat over en weer gaan met alternate hebben ze mij kostenloos een kabel opgestuurd (expreszending, hij kwam de volgende dag aan toen ik nog koffie aan het drinken was) die het nu weer beter doet.

ik ben ervan overtuigd dat ik ondertussen niet zo'n geweldige reputatie heb bij alternate, desondanks blijven ze mij een prachtservice bieden.

voor de reviews hieronder die een niet zo prettige ervaring hebben: ik hoor regelmatig dat hun service in nederland niet helemaal optimaal is. ik heb ook gemerkt dat de klantenservice heel afhankelijk is van de gebruikte woorden. desondanks van hun soms redelijk onvriendelijke emailservice heb ik zeer goede ervaring met hun telefoondienst voor zowel advies als dienst na verkoop. (aparte nummers, die gewoon doorverbinden naar dezelfde keuzecentrale?)

ik krijg ook elke keer na een bestelling een mailtje met de vraag een review te plaatsen, dus na wellicht mijn tiende order (voor een redelijke hoevelheid geld), besloot ik om toch even de tijd te nemen om uitgebreid mijn ervaringen als langdurige klant te uiten.

Hoi, bedankt voor de uitgebreide en leuke review. Dit appreciëren wij enorm!
Tot de volgende aankoop.

Scorekaart voor ALTERNATE België