ALTERNATE.nl

Website, winkel, productassortiment, bestelling, levering ziijn allemaal dik in orde. Verschillende opties voor betaling via website is uitstekend.

De klantenservice is m.i. in relatie tot de afwikkeling van een defect product bij levering zwaar teleurstellend.

Na de online aankoop via de website van een Synology NAS met 4 schijven, kwam ik er thuis na 6 dagen achter tijdens de installatie dat een van de 4 bays niet stabiel was. Na herhaaldelijk proberen de 4 schijven te wisselen kwam ik erachter dat af en toe een schijf wel herkend werd en af en toe niet. Na een tijdje proberen een werkende opstelling te hebben, was ik toch maar begonnen met het installeren van Synology DSM. Maar al tijdens de installatie van DSM werd de 4e bay opeens weer niet herkend. Ik kwam erachter binnen 6 dagen na aanschaf en heb contact opgenomen met de klantenservice. De medewerker die me te telefonisch te woord stond gaf aan dat het het beste was om de NAS om te ruilen. HIj gaf aan dat ik waarschijnlijk een nieuwe omgeruild zou krijgen aangezien ik de NAS zeer recent (6 dagen geleden) had aangeschaft. (Zaterdag 5 maart opgehaald en vrijdag 11 maart uitgepakt en getracht te installeren). Helaas werd mij een paar uur later bij het langsbrengen door de klantenservice in Ridderkerk verteld dat de NAS eerst getest moest worden, terwijl de medewerker van de klantenservice over de telefoon mij aangaf dat ik zeer waarschijnlijk in aanmerking zou komen voor een omruil voor een werkend exemplaar. Na intern overleg door de klantenservice, beloofde de dame dat het defect snel getest zou worden en dat ik dinsdag antwoord zou krijgen en dat ik dan een andere NAS retour zou krijgen. Nu is het inmiddels woensdag en nog niks gehoord. Na telefonisch contact vanmorgen met de klantenservice, krijg ik te horen dat ze het nog moeten testen of er nog mee bezig zijn.

Klantenservice valt me erg tegen. Ik las in een andere review dat iemand bnnen 7 dagen een ander nieuw exemplaar van het defecte product geleverd kreeg. Dat had ik in mijn situatie ook verwacht.

Update, direct na het schrijven van dit review:
inmiddels een bevestigingsmail ontvangen van Alternate dat ze er inmiddels ook achter gekomen zijn dat het een defect betreft. Jammer dat ze dit niet gelijk in de winkel vorige week hadden afgewikkeld. Een gemiste kans. Dan hadden ze er een tevreden klant bij gehad.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl