Ik was op zoek naar een duur statief. Dus ik overal op internet speuren waar de GT3542XLS het goedkoopste was. Dat was niet bij Kamera Express in Rotterdam. Maar niet getreurd, Kamera Express biedt de laagste prijsgarantie en vanwege de prijs van het statief had ik het idee dat er nog wel ruimte was om er een schouderriem bij te onderhandelen. Mijn inzet: een lagere totaalprijs bedingen voor beide items samen dan het statief op hun website te koop staat.
Ik ben positief verrast. Op mijn mail werd de volgende dag gereageerd en we konden een akkoord sluiten. De snelle mailwisseling, de geboden onderhandelingsruimte en de duidelijke afspraken in combinatie met een eerdere positieve ervaring met een verkoper in hun winkel maakte dat het voor de hand lag om deze deal met Kamera Express te sluiten. Ik zou Kamera Express dan ook een uitstekende algemene beoordeling hebben gegeven als zij zich hadden gehouden aan onze gemaakte afspraken.
Het probleem is alleen dat de verkoper niet dezelfde is als diegene die de afspraken gaat nakomen want de verkoper sluit zijn ticket (prijs en afspraken via e-mail met de klant) en de bestelafdeling neemt de afhandeling van dit ticket over. Meer hierover leest u hieronder.
Waarom slecht?
Op 21 januari heb ik mijn fiat gegeven om de bestelling door te laten gaan en tot op de dag van vandaag (13 februari) wacht ik nog op de beloofde schouderriem die ze binnen één dag op de zaak binnen konden krijgen.
Wat is er gebeurt? De bestelafdeling zou contact met mij opnemen over de betaling en de afhandeling van mijn order. 5 Dagen later toch eens gemaild, geen reactie! De 29ste van januari heb ik drie maal gebeld en mijn nummer achter gelaten om terug te worden gebeld. Geen enkele reactie van de klantenservice!
Eén dag later gemaild en de situatie uitgelegd en Kamera Express tot maandagavond de tijd gegeven om te reageren. Wederom geen reactie!
Maandagavond een laatste poging gedaan en weer gebeld. Een half uur later, toen ik bijna gereed was met mijn e-mail naar concurrent www.omnifoto.nl werd ik tot mijn verbazing toch nog gebeld. Was de klantenservice 5 minuten later geweest dan was ik met omnifoto.nl in zee gegaan.
Afijn, de situatie uitgelegd. Direct uitstekend geholpen door alweer een verkoper (dus niet iemand van de bestelafdeling), direct kunnen betalen en woensdag 4 februari werd mij beloofd dat ik het statief binnen zou krijgen. De schouderriem zou dan later worden opgestuurd omdat Kamera Express die nog niet binnen had. Ik wilde mijn statief zaterdag binnen hebben om deze met de al enkele dagen aanwezige statiefkop uit Duitsland te kunnen testen.
Donderdagochtend toch maar eens gebeld, zelfs direct een medewerker aan de lijn gekregen, wederom heel serieus genomen en alsnog zaterdag de 6de mijn statief binnen gekregen. 15 dagen later dan verwacht.
Op de schouderriem wacht ik nog steeds. Wel heb ik nog steeds alle vertrouwen dat Kamera Express haar afspraken nakomt en mij de schouderriem na levert. Alleen wanneer? Geen idee want ik hoor niets!
Na de verzending van het statief kreeg ik netjes een track & trace code per e-mail.
Het statief was bij binnenkomst verpakt in de originele doos van de fabrikant. Die doos was beschadigd, het product gelukkig niet. Verzending kan dus wel snel gaan maar extra moeite om een product degelijk te verpakken wordt niet genomen. Dit in combinatie met de zeer slechte levertijd maakt voor mij een slechte beoordeling. De afgesproken prijs daarentegen was zeer gunstig en in combinatie met de gratis verzendkosten en de klantvriendelijkheid van de verkopers hoor je mij over Kamera Express in het algemeen absoluut niet klagen.
De klantenservice is uitstekend behalve tijdens topdrukte (lees: slecht bereikbaar). Je klachten en vragen worden heel serieus genomen en je wordt direct geholpen. Via e-mail zijn ze wat slechter bereikbaar maar dat kan ook door de topdrukte komen. Medewerkers doen echt de moeite voor jou als klant en ik heb het gevoel dat ik net die ene pechvogel ben waar het net wat minder goed verloopt met het nakomen van de afspraken. Ik denk dat de manager van Kamera Express Rotterdam er verstandig aan doet om te informeren of de bestelafdeling nu wel echt zo vlekkeloos werkt. De bestelafdeling kan zeurende klanten voorkomen door haar klanten op de hoogte te houden van de verwachte levertijd en van eventueel optredende vertragingen.
*noot voor Kamera Express: ordernummer is pas aangemaakt op 1 februari terwijl ik Kamera Express al op 21 januari om een betalingsticket heb gevraagd (zie mails met het gesloten ticketnr.: 123030)