Coolblue.nl

Coolblue heeft lang niet altijd de laagste prijzen maar ze zorgen er wél voor dat je product blijft werken, dus dat je waar voor je geld krijgt. Koop je altijd bij de goedkoopste aanbieder dan loop je het risico dat je hemel en aarde moet bewegen om je recht te halen.

Overzichtelijke webshops, deskundig personeel, goeie reviews.

Buiten mijn verwachting om levert Coolblue ook gewoon op zondag. Alles is steeds netjes verpakt. Niks op aan te merken.

Op 31 maart 2013 een koptelefoon voor €35 van Sennheiser Adidas gekocht. Toch niet de minste merken. In de advertentie staat dat het apparaat ontworpen is om mee hard te lopen en waterdicht is (regen en zweet). Je kan het zelfs afspoelen onder de kraan. Handig, want ik loop er een of twee keer in de week mee.

Ondanks dat ik netjes de instructies uit het boekje opvolg, werkt één kant niet meer goed op 1 oktober 2013, nog geen jaar later dus. De volgende dag heb ik na één mailtje kostenloos een nieuwe in huis. De oude hoef ik niet eens terug te sturen.

Op 6 februari 2014 gaat ook de nieuwe kapot. Ook deze keer krijg ik kostenloos een nieuwe toegestuurd. Deze gaat iets langer mee: tot halverwege januari 2016. Mailtje gestuurd en deze keer moest ik de defecte koptelefoon opsturen. Op kosten van Coolblue.

Het mailtje dat ik ze stuurde toen de derde koptelefoon kapot ging, was meer op hoop van zegen. Ik had het ding bijna drie jaar gebruikt en vond dat ik mijn geld er wel uit had. Aan de ene kant was ik bereid een nieuwe te kopen maar aan de andere kant: zo snel zou een koptelefoon van Sennheiser/Adidas toch niet kapot moeten gaan bij normaal gebruik?

Tot mijn verbazing kreeg ik het complete aankoopbedrag als winkeltegoed terug. Daar heb ik nu een bluetooth-headset van gekocht bij ze. In plaats van €70 heeft die me dus maar €35 gekost.

In het begin twijfelde ik tussen Bol.com en Coolblue omdat de Philips SHQ7300 die ik wou kopen bij Bol veel goedkoper was en ik had een kortingsbon van Bol. Ik weet nu zeker dat mijn nieuwe headset ten minste twee jaar mee gaat (Coolblue levert standaard op alles twee jaar garantie) en dat ik geen strijd hoef te leveren om mijn recht te halen als het apparaat buiten mijn schuld kapot gaat.

Ik reken aankoopbedragen altijd in euro's per jaar. In dit geval heeft de Sennheiser Adidas me ongeveer €10 per jaar gekost. Had ik 'm in maart 2013 bij een andere winkel gekocht dan was het waarschijnlijk drie keer zo veel. In dat opzicht is Coolblue verreweg de goedkoopste, ondanks dat hun aankoopprijzen dat meestal niet zijn.

Scorekaart voor Coolblue.nl