BCC

Met een glimlach wordt mij een gebruikte tv verkocht als nieuw. Ik bestel via de website een nieuwe Sony KD-43X8309C. Deze zou ik na 1 uur al kunnen afhalen. Geen bericht ontvangen dat de TV klaarstond dus ik heb zelf maar via Facebook contact gezocht. 's Middags werd duidelijk dat alles klaar stond.

Eenmaal aangekomen in hun filiaal Sittard staat een verkoper mij te woord en gaat mijn "nieuwe" TV halen. De verkoper loopt naar het magazijn en komt aangelopen met de doos. Ik sluit nog extra garantie af en ga naar huis.

Eenmaal thuis aangekomen is de installatie super simpel... Want alles is al ingesteld. Ik heb niet meteen in de gaten dat de TV al gebruikt is en daardoor alles al is ingesteld. 's Avonds komt de shock pas écht als ik Netflix opstart en zomaar in iemand anders zijn account zit. Ik kan van die persoon alle persoonlijke info zien (naam, e-mailadres en meer). Wat nog mooier was natuurlijk de persoonlijke kijkgeschiedenis van die persoon. Aangezien de helpdesk van BCC al was gesloten besluit ik maar weer een berichtje via Facebook te sturen.

's Morgens krijg ik om 8:30 al meteen antwoord en na een korte chat sessie wordt mij beloofd dat het filiaal mij terug gaat bellen. Dat is ook zo mooi bij BCC je kunt met geen mogelijkheid direct het filiaal bellen. Je hangt eerst 20 minuten in de wacht voor je een terugbel verzoek krijgt. Mijn tip: bel BCC niet, stuur ze gewoon op Facebook een berichtje... Dat is vaak sneller dan bellen.

's Middags belt de verkoper terug en geeft aan dat er een "foutje" is gemaakt. Ze hadden namelijk 1 nieuwe en 1 demo model. En ze hebben per ongeluk de Demo meegeven... De verkoper geeft aan dat ik gratis mag komen ruilen. Ik natuurlijk aan het balen want ik had al alles netjes opgehangen en ingesteld. Ik ga er stom genoeg mee akkoord dat ik hem wel kom ruilen. Na een kwartier bedenk ik me en probeer ik weer in contact te komen met het filiaal. Gelukkig ging dat dit keer wat sneller. Ik werd weer teruggebeld door de verkoper.

Na wat overtuigingskracht heb ik BCC Sittard zo ver gekregen dat zij het toestel bij mij thuis kwamen omwisselen. Binnen 20 minuten stond er een medewerker die onderweg was naar huis op de stoep met een nieuwe TV.

Eind goed al goed... Ik vind dat het super netjes is opgelost... Maar mijn onderbuik gevoel zegt dat de gebruikte TV gewoon weer de voorraad ingaat en weer als nieuw wordt verkocht...

Ik vind het ronduit schandalig dat mij, met een stalengezicht, een gebruikte TV wordt verkocht. Het allerergste is natuurlijk nog dat geeneens de moeite is genomen om de accountgegevens van de vorige eigenaar te wissen. Het was erg vermakelijk om door deze persoon zijn Netflix account te scrollen.....

Dit was mijn eerste en nu ook waarschijnlijk laatste aankoop bij BCC.

Het is fijn dat je bij BCC live kunt zien of een artikel op voorraad is en je dit na 1 uur al gratis kunt afhalen.

Het is niet fair voor het social media team van BCC want die doen hun stinkende best en reageren erg snel. Telefonisch is BCC gewoon niet te bereiken... Je kunt het filiaal rechtstreeks niet bereiken en wordt alleen terug gebeld.

Scorekaart voor BCC