Ik heb reeds meerdere bestellingen gedaan bij KamerExpress en ben altijd zeer tevreden. Ze hebben een zeer uitgebreid assortiment en uiterst scherpe prijzen.
Ik koop zelden gloednieuw materiaal, voor een prikje koop je het vorige model wat meestal voor mij voldoende is. De promo's die regelmatig verschijnen vind ik echt promo's, niet zo'n zielige kortingen die elders vindt. Zo heb ik een tijdjes terug een Olympus OMD EM-5, gloednieuw voor 355,- euro op de kop kunnen tikken.
Als een van mijn eerste lenzen voor dit toestel was mijn oog gevallen op een Olympus 45mm die in het 2de hands en outlet gedeelte van de webwinkel werd aangeboden. Hier werd de staat van de lens aangeduid met een '8' en was voor de prijs van 189,- euro wel bereid het risico te nemen. Bij ontvangst bleek de lens gloednieuw, de plasticfolie zat er nog rond. Bovendien kwam deze met 1 jaar garantie. De lens werd wel zonder de originele doos geleverd, maar zat goed verpakt in bubblewrap. Misschien verklaart het ontbreken van de doos de score 8, maar voor mij heeft dit geen enkel belang.
Hiernaast heb ik nog 2 kleine zaken besteld zoals een extra geheugenkaartje en een Peak Design Cuff polsband. Al mijn toestellen zijn reeds uitgerust met de Peak Design 'anchors' en ik heb reeds een slide en leash. Voor sommige omstandigheden is zo'n compacte polsband toch net iets handiger. Die Slide en Leash heb ik trouwens eerder bij KameraExpress gekocht. Deze goede ervaring was voor mij de directe reden om terug op de site van KameraExpress rond te snuffelen naar een leuke lens voor mijn OMD EM5
Aangezien deze bestelling boven de 100,- euro lag diende ik geen verzendkosten te betalen en het pakketjs werd netjes verzonden via PostNL op mooi op kantoor afgeleverd. Ik had mijn pakketje 3 dagen na de bestelling. Had ik voor 23:00 besteld zou ik dit de volgende dag in de bus hebben gehad. Geen probleem voor mij om daar een dag extra op te wachten. Het gaat zo al snel genoeg.
Alles zat mooi verpakt in een doosje. De lens zat zeer goed gewikkeld in meer dan voldoende hoeveelheid bubblewrap. Zo'n een anoniem bruin kartonnen doosje vind ik trouwens een beter idee dan zo'n fel blauwe doos van andere webwinkels
Ik had bij de bestelling geen track&trace code van PostNL gekregen, en contacteerde hierover de klantendienst. Ik had vrijwel direct een antwoord met de tracking code. Waarschijnlijk iets fout gegaan bij het afhandelen van de verzending.