Azerty

In het verleden vaker producten gekocht bij Azerty, net zoals het assembleren van mijn computer 2 - 2,5 jaar geleden. Helaas is het deze keer slechter verlopen dan ik had gehoopt.

In de week van 7 december kreeg ik problemen met mijn computer. Ik kreeg enkele keren een bluescreen tijdens het opstarten van Windows. Zelf had ik onderzoek gedaan naar software matige problemen, maar uiteindelijk heb ik toch maar contact opgenomen met Azerty. 21 december had ik mijn computer langs gebracht ter controle. Deze computer bracht ik 's avonds naar Azerty en ik kreeg diezelfde avond al een bericht terug dat mijn moederbord defect was. Daarbij werd mij verteld dat het moederbord ter beoordeling / reparatie zou moeten worden opgestuurd naar de fabrikant. Wanneer het moederbord terug is bij Azerty dan wordt deze weer ingebouwd en opnieuw getest. De verwachting was dat deze procedure 2 weken zou duren. Dit is een acceptabele tijd en tot zover heb ik geen opmerkingen.

Het eerste wat mij opviel is dat er een bedrag in rekening zou worden gebracht voor het testen/oplossen van het probleem. Daarbij heb ik contact opgenomen met Azerty en verteld dat ik destijds 3 jaar garantie had gekocht bij mijn systeem, en dat ik niet kon vinden waar dit bedrag vandaan zou moeten komen. Na contact te hebben opgenomen was dit inderdaad zo en nu werden er geen kosten in rekening gebracht. Ik weet natuurlijk niet wat er gebeurde als ik niets had gezegd, dus laten we Azerty het voordeel van de twijfel geven.

Tijdens de periode dat mijn computer bij Azerty was had ik besloten dat ik een nieuwe grafische kaart wilde kopen. Deze grafische kaart had ik besteld en betaald en daarbij heb ik gelijk een e-mail gestuurd naar Azerty met de vraag of deze grafische kaart in mijn computer kan worden gebouwd. Daarnaast wilde ik graag dat dit ook getest werd (met bijbetaling natuurlijk), zodat ik zeker weet dat mijn systeem compatibel is met een nieuwe grafische kaart. Dit was geen enkel probleem.

Na 2 weken had ik nog niets gehoord van Azerty (04-01-2016). Tussen de periodes hebben we wel enkele feestdagen gehad, dus het is mogelijk dat het niet exact 2 weken gaat duren. Maar ik had verder nog niets gehoord.

Na 2 weken had ik contact opgenomen met Azerty met de vraag of mijn computer al klaar is om op te halen. Ik kreeg te horen dat mijn computer nog helemaal niet klaar was en dat er geen status bekend was m.b.t. mijn moederbord. Daarom moest er eerst contact op worden genomen met de fabrikant van het moederbord wat de exacte status precies was. Hierbij ging ik natuurlijk al denken van, die 2 weken gaan we helemaal niet redden. Daarnaast moet ik als klant het initatief nemen om te vragen wat de status is.

Een dag later "leek" het er op dat het toch nog goed kwam! Bij de bestelling die ik had geplaatst (grafische kaart + inbouwen/testen) stond de status "Klaar voor afhalen". Ik was natuurlijk erg blij aangezien mijn systeem klaar was. Voor de zekerheid toch maar contact opgenomen met Azerty aangezien de dag er voor er geen status bekend was. Toen kreeg ik een dag later een e-mail terug met het antwoord dat de status perongeluk op "Klaar voor afhalen" was gezet. Natuurlijk was ik teleurgesteld. Daarnaast moest ik nog wachten op de statusupdate van Gigabyte.

Later de dag kreeg ik de volgende statusupdate m.b.t. mijn moederbord: "De verwachting is dat uw moederbord in de loop van volgende week bij ons aankomt". Als klant kan je hier weinig mee. Wat houdt in de loop van volgende week precies in? Het is natuurlijk makkelijk om je hier als organisatie achter te verschuilen, maar als klant heb ik zoiets van, dat kan dinsdag zijn, maar het zou net zo goed vrijdag kunnen worden (Dit komt ook omdat deze datum al ver buiten de afgesproken deadline ligt). Dus de uiteindelijke reparatie gaat dus nu al bijna 4 weken duren, terwijl er 2 weken was afgesproken/gecommuniceerd. Er wordt dus geen enkele initatief genomen om klanten (vroegtijdig) op de hoogte te houden.

In de week van 4 januari had ik ook nog is vakantie, en ik had gehoopt dat ik in die week mijn computer klaar zou zijn. Uiteindelijk kon ik 14 januari mijn computer ophalen. Dit heb ik gelijk 's avonds gedaan omdat ik er wel op zat te wachten. Een pluspunt is dat de computer weer erg goed werkt!

Conclusie: De onderlinge communicatie bij Azerty en de systemen werkt (nog) niet optimaal. Er wordt geen initiatief genomen om klanten op de hoogte te houden. Er worden slordige foutjes gemaakt met de kosten en de verwerking van statussen. Als het repareren van een computer 2 weken gaat duren, dan moet dit niet bijna 4 weken duren. Tot op heden staat mijn servicenummer op de website nog op: "In behandeling" terwijl ik mijn computer al heb opgehaald.

De algemene behandeling bij Azerty is zeker niet slecht. Er wordt snel gecommuniceerd en het inbouwen van zoals de nieuwe grafische kaart was geen probleem. Toch kan het zeker beter zoals klanten op de hoogte te houden van de statussen. Wordt de deadline overschreden dan dient de klant dit te weten. Als klant weet ik dat het mogelijk is dat het langer kan duren, maar als ik niets hoor dan wordt ik als klant in een lastige positie geplaatst. Daarnaast waren er slordigheidsfoutjes waardoor ik zelf contact moest opnemen omdat ik het toch niet helemaal "vertrouwde". Na wachten op een reactie van de fabrikant wordt er een kort mailtje gestuurd naar mij dat het langer gaat duren en met daarbij de tekst: "Bedankt voor uw geduld", terwijl mijn geduld toch een beetje begon op te raken.

Hierbij willen we u bedanken voor uw feedback middels deze review. Waar mogelijk zullen wij uw ervaring meenemen om onze klanten in de toekomst beter van dienst te zijn.

Aangezien wij momenteel te weinig informatie hebben om uw bestelling terug te vinden zouden wij graag per email vernemen wat uw bestelnummer is of eventueel accountgegevens. Dit kunt u mailen naar francisca@azerty.nl.

Scorekaart voor Azerty