Vandaag om 19:00 een Nexus 6p besteld in combinatie met een abonnement. Bestelling ging vlot. Om 22:00 werd ik gebeld voor een bezorgafspraak. Die kon niet op zaterdag omdat zij een probleem hadden met abonnementen op zaterdag. Maandag kon op zijn vroegst, maar als ik in de avond wilde moest ik 10 euro extra betalen. De afspraak werd dus woensdagochtend, met veel tegenzin.
KlantenserviceZoals in het stukje Algemeen staat had ik met tegenzin afgesproken dat ik de telefoon op woensdag pas zou krijgen omdat zij abonnementen niet op zaterdag konden regelen. Dit stond mij zo tegen dat ik na bestuderen van de order, waar toch duidelijk stond dat het binnen een dag zou worden bezorgd en dat bezorgen in de avond kosteloos was, nog een keer heb gebeld.
Dit keer werd ik op een hele prettige manier geholpen. De medewerker begreep direct mijn frustratie en is aan de slag gegaan voor mij. Na 10 minuten bleek dat het toch mogelijk was om op zaterdag te bezorgen. Na wat aanvullende informatie gegeven te hebben en de meneer heel erg bedankt te hebben voor zijn goede hulp en het meedenken was ik dus van plan hier een geweldige review te schrijven.
Tot ik net na 24:00 een mailtje las dat ze de order hebben gecanceled met een vage reden. De order staat niet meer op mijn account, zal dus hoogstwaarschijnlijk morgen niet bezorgd worden maar het geld hebben ze dan weer niet direct teruggestort.
Ik vind het niet normaal dat ze, net nadat ze een order hebben bevestigd, zonder ook maar even terug te bellen, een order cancelen zonder duidelijke opgaaf van reden (ze gaven aan dat de provider de oorzaak was en dat ik met hen contact moest opnemen, maar ik ben al met andere producten 5 jaar klant bij die provider dus geloof er niets van dat die mij als klant afwijzen).
Morgen maar bellen om te vragen wanneer ze mijn geld dan denken terug te storten, maar zal niet snel weer iets bestellen bij dit bedrijf. Er zitten hele goede medewerkers bij de klantenservice die helaas worden tegengewerkt door een aantal wat minder servicegerichte mensen.
*Update:
Vanmorgen gebeld om te vragen wanneer mijn geld werd teruggestort en om mijn onvrede te uiten. Ik gaf aan dat ze me hadden moeten bellen en niet zomaar de order moeten cancellen. Mevrouw was het er wel mee eens maar kon me niet verder helpen: Probleem lag volgens hen echt bij KPN, mijn nieuwe provider.
Ik heb KPN gebeld en heb met de klantenservice bij wijze van test gekeken of ik wel een abo kon afsluiten. Dat ging zonder problemen. Oorzaak moest dus wel bij Coolblue liggen. Teruggebeld naar Coolblue en eindelijk iemand aan de telefoon gekregen die wel bereid was een extra stap te doen. Het bleek dat ze een verkeerde geboortedatum hadden doorgegeven.
Ik heb met ze afgesproken dat ik best naar een winkel wilde om de telefoon en abonnement af te sluiten maar dat ze me dan wel moesten compenseren, aangezien de fout bij hen lag. Daar gingen ze mee akkoord.
Ben vervolgens bij de winkel voortreffelijk geholpen, wat mijn vertrouwen in deze winkel weer een beetje heeft hersteld. Om die reden heb ik uiteindelijk voor klantenservice een voldoende gegeven: Van de 4 medewerkers die ik heb gesproken waren er 2 super en 2 niet om over naar huis te schrijven.
Beste Bob,
Wat een verschrikkelijk verhaal om te horen. Hier balen we echt enorm van en we willen dan ook graag kijken wat we op dit moment nog voor je kunnen doen om dit probleem op te lossen.
Helaas kunnen we je niet bellen, omdat we niet weten om welk ordernummer het gaat. We zouden het dan ook enorm op prijs stellen als je contact met ons kan opnemen, of dat je ons het ordernummer stuurt. We gaan het dan direct uitzoeken voor u en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Dit is absoluut nooit de bedoeling geweest en we willen dit dan ook op een nette manier met u oplossen.
Voor nu willen we u onze oprechte excuses aanbieden.