Bij Coolblue een nieuwe vaatwasser besteld omdat de oude was overleden. Op zich een heldere website, makkelijk bestellen, voor 23.59 besteld, morgen in huis, en voor vrijstaande vaatwassers gratis installatie. So far so good.
VerzendingTot de eerste levering. Keurig op tijd de volgende dag (zaterdag), maar toen bleek de vaatwasser beschadigd. Goed, kan gebeuren, en de koerier gaf het gelijk netjes aan na het uitpakken (werd toen ook pas duidelijk), en ook dat we hem konden weigeren. Het is toch een nieuw product dus zonde als die al beschadigd is, dus inderdaad geweigerd. Gelijk met Coolblue gebeld over wanneer de volgende geleverd kon worden. We hadden de eerste levering specifiek op zaterdag gedaan i.v.m. werk (je kunt een vaatwasser immers moeilijk op werk laten bezorgen), dus of het nu dan 's avonds doordeweeks zou kunnen. Ja hoor! Dat kon zelfs maandagavond al! Prima!
Toen begon de ellende al een beetje. Het mailtje met bevestiging zei namelijk vervolgens "levering op maandag tussen 8.00 en 18.00". Nou nee dan zijn we dus niet thuis, dus maar weer even bellen. "Ja hoor, maandagavond kan!" Volgende mailtje: dinsdag tussen 8.00 en 18.00. Kon natuurlijk ook niet, dus maar weer bellen: deze medewerker deed eens een keer geen valse beloften, maar zei gewoon "we zullen nog wel eens zien wanneer de vaatwasser wordt bezorgd!" Redelijk onbeleefd, dus opgehangen en nog een keer proberen. En ja hoor! Toen kon het opeens weer maandagavond. En een mailtje dat het bevestigde! Dus zo geschiedde.
Vervolgens de levering en installatie... Weer keurig op tijd (18.20 ofzo), maar de mensen van Dynalogic (Coolblue doet de levering dus niet zelf) weigerden de vaatwasser te installeren. Reden: hij moest onder een aanrechtblad en de kraan en afvoer zaten in een aanrechtkastje en dat mochten ze niet doen (voor de duidelijkheid: het is echt geen inbouw vaatwasser, maar hij staat gewoon in de keuken onder het aanrecht). Toen ik vroeg of de meeste mensen hun vaatwasser dan los midden in de keuken hadden staan, moesten ze een beetje glimlachen en snel weer weg voor de volgende levering. Dus wel een nieuwe vaatwasser, maar nog niet aangesloten... Wel keurig de oude meegenomen.
Nou heb ik niet helemaal twee linkerhanden, maar water aan- en afvoer wil je toch niks mis mee doen. Na wat proberen kreeg ik het helaas niet goed voor elkaar, waarschijnlijk omdat de koeriers met de oude vaatwasser ook een paar stukjes afvoer hadden meegenomen die ik helaas nog nodig had (dat hadden ze wel gemerkt als ze hem wél hadden aangesloten natuurlijk...). En ook op de kraan paste het niet helemaal goed.
Verder bij klantenservice...
Dus weer bellen met het verhaal dat de vaatwasser niet was aangesloten ondanks belofte op website. "Oh meneer wat vervelend. Ik zet het gelijk door en morgen wordt er contact opgenomen om een afspraak te maken voor een monteur!" Twee dagen later maar weer gaan bellen, niks. Vier dagen later een mailtje van Coolblue of ik kon vertellen wat er mis was gegaan. Nogmaals uitgelegd, "we nemen contact op met Dynalogic", niks meer.
Een paar dagen later weer een mailtje gekregen zonder oplossing, alleen dat ze bezig zijn te achterhalen wat er intern mis is gegaan (alsof mij dat uitmaakt). En een paar dagen later weer... Maar nog steeds geen oplossing geboden, in plaats van dat ze gewoon even een monteur sturen en hun interne zooi zelf oplossen.
Samenvattend: de klantenservice van Coolblue is heel vriendelijk over de telefoon en mail, maar ze zijn vergeten dat klantenservice ook inhoudt dat je oplossingen biedt. Ze doen mooie beloften die ze niet nakomen (tot drie keer toe) en vervolgens houden ze je aan het lijntje tot zelfs de bedenktermijn is verlopen.
Beste Pepijn,
Vervelend om te horen dat je bestelling zo is gelopen, we willen je voor dit verloop onze excuses aanbieden. We willen je bedanken voor de uitgebreide review, we gaan de casus op twee manieren meenemen. Allereerst gaan we onze eigen processen onder de loep nemen, het is echt niet de bedoeling dat er toezeggingen gedaan worden die vervolgens niet worden waargemaakt. Daarnaast gaan we terugkoppeling geven aan de vervoerder Dynalogic over de plaatsing en installatie van onze witgoedproducten. Hopelijk bevalt de machine goed en kunnen we in de toekomst je vertrouwen in Coolblue herstellen.
Groeten,
Coolblue