Coolblue.nl

Daarvoor dat Coolblue grootse plannen heeft om een glimlach op mijn gezicht te toveren, had ik vandaag en gisteren niet echt een reden om te lachen.
Het begon allemaal met mijn bestelling die ik om 11:15 in de ochtend via de webshop plaatste. Zoals vaker bij mijn eerste bestelling in een nieuwe webshop besloot ik om PayPal als betaalmethode te gebruiken en van hun levering op dezelfde dag gebruik te maken (Coolblue (Same Day) Delivery). 738,95 EUR en bijna twee uur later dan opeens via e-mail de melding dat mijn betaling is afgekeurd en of ik via een andere betaalmethode het totale bedrag nog een keer wil overmaken. Ik moet hier even voor alle duidelijkheid aan toevoegen dat ik al meer dan 6 jaar PayPal gebruik voor bestellingen zowel binnen als buiten Nederland, en dat dit de eerste keer is dat een bedrijf mijn betaling afkeurt. Vaag, dus snel de telefoon gepakt en Coolblue gebeld. Nou, ze konden mij niet helpen en ik moest maar op een andere manier betalen. Jazeker, ik ga snel nog een keer 740 EUR overmaken terwijl de eerste betaling al via PayPal was afgeboekt. Ik ken PayPal, voordat dat bedrag weer op mijn bankrekening staat (want ja, het zal toch echt wel eerst worden afgeboekt) ben ik minimaal een week verder. Op mijn vraag of zij dit samen met hun externe PayPal-partner konden oplossen of mij in ieder geval konden vertellen waarom de betaling werd afgekeurd, wilde men niets zeggen. Lekker transparant. Dat geeft je echt een fijn gevoel, hoor.
Nou, dus toch maar even met PayPal aan de lijn. Het was inmiddels al rond 13:30 en ik had al zo'n vermoeden dat mijn bestelling waarschijnlijk niet meer op tijd zou worden geleverd wink-emoticon. De medewerker van PayPal was een erg toffe gast die heel snel een account manager erbij haalde die blijkbaar als contactpersoon voor Coolblue fungeert, of iets in die geest. Hij zou contact opnemen met Coolblue en het allemaal recht trekken.
En dat deed ie ook! Het duurde wel even, maar vele telefoontjes, whatsappjes en e-mails met Coolblue later (elke medewerker van Coolblue vond het wel "Erg vervelend!" voor me... zucht...) kreeg ik de bevestiging dat mijn betaling was goedgekeurd. Het ging dus blijkbaar wel, maar dat moest ik dan wel allemaal zelf uitzoeken, want Coolblue deed echt zippo voor mij. Geen enkele poging om mij ook maar ergens mee te helpen of tegemoet te komen. But wait, there is more... we zijn er nog niet helemaal!
Vervolgens weer contact gezocht via Whatsapp om te achterhalen wanneer het pakket nu daadwerkelijk de deur uit gaat en wordt geleverd.

"Pakket gaat vannacht de deur uit!"

"Echt??"

"Echt meneer!"

Echt niet, dus. Vanochtend maar even op de website in mijn account gespiekt, en ja hoor: status nog steeds niet aangepast. Great! Dus maar weer contact opgenomen met Coolblue via Whatsapp (je zou haast denken dat ik het leuk vind...). Eigenlijk tientallen keren verdeeld over de hele ochtend, want ik bleef maar vage antwoorden krijgen over verzendtijd, de trackinggegevens enz. "U krijgt het pakket uiterlijk vanavond!" en uiteindelijk, vele berichten verder een "U krijgt de trackinginformatie uiterlijk 15:30". Toen wist ik het eigenlijk al. Een Coolblue (Same Day) Delivery, want die kunnen slechts tot 15:00 worden besteld op de website. Alleen heb ik er nu dus kennelijk NIETS meer aan. Sterker nog, nu krijg ik het pakket nog later, namelijk vanavond, en is er voor de zoveelste keer onjuiste/valse informatie verstrekt aan mij. Niks gisteren verzenden. Lekker pech gehad.
Twee vrije dagen voor niks, Coolblue. TWEE VRIJE DAGEN! Echt waar, bedankt! Het zal jullie vast geen zak uitmaken (al doen jullie wel de hele tijd alsof via je mailtjes en berichten). Enorm veel gedoe voor mij als klant om JULLIE poep op te ruimen (ja, want ook jullie PayPal-partner is JULLIE probleem en mag niet het probleem van je klanten worden). Constant hetzelfde geautomatiseerde en schijnheilige geleuter van jullie medewerkers die echt geen zak uitvoeren om het probleem voor mij op te lossen. Geen tegemoetkoming, helemaal niks. Jullie zullen denk ik wel begrijpen dat ik dus ook echt nooit meer bij Coolblue ga bestellen en jullie ook nooit en never ergens zal aanbevelen.
Er kan altijd wel een keer iets misgaan, dat gebeurt iedereen - sure. Maar laat het dan niet aan je klant over om je zooitje vervolgens op te lossen.

Twee keer levering gemist. Toen ik vroeg wanneer precies wordt geleverd kreeg ik creatieve hoogstandjes zoals "Wij leveren z.s.m." of helemaal niets te horen.

Er wordt redelijk vlot gereageerd via Whatsapp of e-mail, maar de medewerkers lijken helemaal niets te weten (of zijn gewoon lui!) en laten je alles lekker zelf oplossen.

Beste Fred,

We vinden het echt oprecht heel erg vervelend om te horen dat je bestelling zo gelopen is. Dit is uiteraard echt niet de ervaring die we willen bieden. We hebben je bestelling opgezocht en we gaan evalueren waar het mis is gegaan en als er fouten zijn gemaakt door individuele medewerkers deze er op aanspreken, want we willen een probleemloos bestelproces bieden.

We zien dat je het product inmiddels hebt teruggestuurd. Hopelijk ben je bereid ons een tweede kans te geven zodat we je de volgende keer een levering kunnen bieden waar je wel blij van wordt.

Groeten,
Coolblue