Azerty

De website werkt intuïtief en op de bestelprocedure valt niets aan te merken. Het is ook niet de eerste keer dat ik producten bij Azerty heb besteld.

Snelle verzending en de PakjeGemak dienst waarbij je het pakketje naar een PostNL afhaalpunt kunt laten versturen wordt ook aangeboden.

Gisteren een harde schijft besteld van het type ST3000DM001. Helaas is vandaag een tweedehands (Recertified/Refurbished) exemplaar geleverd. Aangezien de disk onderdeel uitmaakt van een RAID6 array welke nu in suboptimal state verkeert, heb ik er baat bij als er snel vervanging wordt geregeld. Ik heb voorgesteld om mij per direct een nieuwe disk toe te sturen zodat ik deze morgen in ontvangst kan nemen. De reeds ontvangen disk zou ik dan vandaag eveneens op de post doen. Helaas was de enige optie het plaatsen van een nieuwe bestelling (dus weer € 100,84 betalen) en dit bedrag na ontvangst van de tweedehands schijft te laten crediteren. Dit druist tegen mijn principes in, aangezien ik niet van plan ben €100 voor te schieten omdat hun procedures tekort schieten.

Ik ben verder niet in discussie gegaan en heb de disk alsnog in gebruik genomen. Morgenochtend weet ik of de performance gelijk is aan de overige 9 disks in het array van hetzelfde type. Overigens loopt volgens Seagate de garantie op deze disk op 19 februari aanstaande af. Dat is dus slechts drie maanden garantie op een "nieuw" product. Zolang Azerty nog bestaat hoeft dit geen probleem te zijn, maar naar garantie van de fabrikant kun je fluiten.
Mocht er iemand geïnteresseerd zijn, ik heb een foto van de ontvangen disk gemaakt.

Scorekaart voor Azerty