Azerty

Niet de allergoedkoopste maar wel goede snelle levering en breed assortiment. Vrij goede informatie op de website, redelijke vergelijkingsmogelijkheden, goede keuze aan betaalmethoden.

Netjes op tijd, goede ordertracking, uitstekende verpakkingen

Tja. Dit kan echt veel beter. Ok, dingen wòrden afgehandeld maar daar is het dan ook mee af.
Ten eerste: je moet dus een servicenummer aanvragen, maar door een fout op de site kan je niet 'defect binnen garantie' selecteren. Ik stuurde dus een mail, legde het hele probleem uit plus dat ik dus geen kloppende service aanvraag kon doen. Geen antwoord. Geen. Na een tijd op hun chat verhaal gevraagd. Kreeg het verzoek de mail naar die persoon te sturen.... kreeg ik als antwoord " oh ja dat is een fout in de website, je kan gewoon een servicenummer aanvragen, en wat anders selecteren en een ordernummer aanvragen" Inmiddelds dus al twee keer het hele probleem uitgelegd.
Vervolgens ordernummer aangevraagd (en daarbij weer het hele probleem uitgelegd) Krijg alleen een geautomatiseerde reply met opstuurinstructies, en de vermelding dat er onderzoekskosten kunnen zijn.
En dat baarde me zorgen, daar het ding net over de 100 eur kostte en eenpaar tientjes aan onderzoekskosten al gauw het hele garantiegebeuren tot zinloos maken. Dus ik weer de chat op, de chatpersoon regelde dat een servicemedewerker me zou bellen. Die meldde dat er 'meestal' geen onderzoekskosten gerekend werden... verder nul info waneer dan wel of niet... Mooie is dat ik er later achterkwam dat winkels dat helemaal niet *mogen* rekenen binnen de eerste 6 maanden van de garantie en sowieso niet als het defect onder garantie valt... het kan dus alleen als de schade aantoonbaar door eigen schuld is gekomen. Die clausule over mogelijke onderzoekskosten zonder verdere nuancering wekt de indruk dat het ter afschrikking van gagrantieclaims is, òf dat ze het soms proberen om geld te vragen en dan mazzel hebben als een klant zn recht niet kent of geen gedoe wil en maar dokt.

Goed, pakket opgestuurd zoals verzocht, 9 euro verder... krijg 2 dagen later netjes een bevestigingsmail dat het aangekomen en in behandeling is... daarna... totale stilte voor meer dan een maand ook in de statusmelding service aanvraag in mn account niets veranderd. Ik weer de chat op... chatpersoon moet even zoeken en collega's raadplegen. Product blijkt naar de fabrikant gestuurd, al een tijd terug maar die doet er nogal lang over geen idee waarom. Maar een berichtje naar mij erover.. nee hoor, ik moet er weer achteraan.

Bijna een week daarna ... standaard automatische "uw bestelling is opgestuurd" mail van azerty, en ja inderdaad volgende dag mn apparaat terug.
Geen enkel persoonlijk bericht erbij dat het om het garantiegeval ging, gewoon een standaard mail, alsof ik het ding besteld had.. geen enkele persoonlijke uitleg wat er nou aan de hand was, wat ze eraan gedaan hebben (het was een videokaart met een lawaaierige fan) of wat dan ook, maar gezien hij in hetzelfde zakje zat als waarin ik m opggestuurd heb en hij er hetzelfde uitziet neem ik aan dat het de oorspronkelijk door mij besttelde kaart is en de fabrikant de fan vervangen heeft. Overigens werd mij verplicht in de voorwaarden het ding in de originele doos op te sturen, maar heb ik deze doos bij het terugzenden naar mij niet teruggekregen.

Ook van azerty geen enkele melding van het feit dat ik eigenlijk recht heb op terugbetaling van mijn inzendkosten, daar ook dat wettelijk vast ligt, dat bij garantie de klant geen kosten moet hoeven maken om deze te claimen. Ook hier weer: door in de inzendvoorwarden afdoende frankering te eisen en niet vantevoren te melden dat je dat niet zelf hoeft tet betalen (hooguit voorschieten wellicht) komt dit weer over alsof er geghoopt wordt dat veel klanten het òf de moeite niet waard vinden tov de prijs van het product òf dat ze het maar laten zitten omdat ze geen gedoe willen om die'maar' 9 euro terug te krijgen. Hier op tweakers al topics gelezen van meer mensen die moeite hadden hun verzendkostten terug te krijgen.

Al met al geen 'waardeloos' want mn kaart doet t nu gewoon goed (voor nu dan, want toen ik hem net had deed de fan het ook goed) en de klacht ìs dus afgehandeld, maar de minimale manier waarop verdient zeker geen franje.
Het kan echt tig keer klantvriendelijker, duidelijker en beter. Men verlaat zich enorm op geautomatiseerde standaard communicatie, maar persoonlijke specifieke berichtgeving informatie en menselijke zorg is eigenlijk nonexistent tenzij je zelf actie onderneemt. En flink, want het niet reageren op mail is bijzonder kwalijk te noemen.

Hierbij willen we u bedanken voor uw feedback middels deze review. Waar mogelijk zullen wij uw ervaring meenemen om onze klanten in de toekomst beter van dienst te zijn.

Aangezien wij momenteel te weinig informatie hebben om uw bestelling terug te vinden zouden wij graag per email vernemen wat uw bestelnummer is of eventueel accountgegevens. Zou u dit willen mailen naar niels@azerty.nl

Scorekaart voor Azerty