Ik heb een gaming PC samengesteld t.w.v. 1700 euro. Levertijd was 10 werkdagen. Na 10 werkdagen had ik nog geen verzendinformatie, dus contact gezocht. Reactie was dat die levertijd ingaat nadat de producten in het magazijn lagen, dat was pas 2 dagen geleden, dus het duurde op dat moment nog 8 werkdagen. Zo werkt het concept van levertijd niet, Alternate. Na enige discussie over "levertijd" had ik mijn PC na 14 werkdagen in huis, ze hebben er wel haast achter gezet.
VerzendingDe aan/uit knop werkte niet lekker, meteen uit de doos. Direct contact opgenomen. Product mocht teruggestuurd worden. Toevallig moest ik bij hun in de buurt zijn. Ze zijn dan niet flexibel genoeg dat je het product 's ochtends af kunt geven en dat ze dan er even naar kijken. Maar het zou met hoge prioriteit worden opgepakt. Dat is dan meer dan een week. Ik kan me niet voorstellen dat als iemand bijna 2 uur enkele reis in de auto zit, met een hagel nieuw product, dat je niet even creatiever kunt omgaan met de situatie. Zeker gegeven het voortraject.
KlantenserviceHet begon natuurlijk met die discussie over levertijd. Vervolgens komt het product retour na gerepareerd te zijn, heeft het transportschade. De computer deed het helemaal niet, er zaten connectoren los, en na goed kijken zie je deuken in de kast. Foto's gemaakt en opgestuurd. Na 3 werkdagen gewoon geen reactie.
...
De review op Tweakers zorgt voor een snelle reactie. Na overleg de PC teruggestuurd... De volgende tekst komt uit deze email "U kunt het systeem retourneren. Indien u deze voor twaalf uur langs brengt, dan kunnen wij de schade dezelfde dag nog herstellen, mits het alleen de optische schade aan de kast betreft."
Het betreft alleen optische schade, want de computer doet het. Helaas is Alternate niet om de hoek maar 170 km rijden enkele reis, dus ik heb de post het laten bezorgen (het zou toch niet moeten uitmaken wie het pakket afgeeft?) en T&T geeft aan dat dit op dinsdag 13 oktober daadwerkelijk gebeurd is. Inmiddels is het 17 oktober en ik heb geen informatie over de status, maar aangezien er geen "verzonden" email is, neem ik aan dat de PC weer in dezelfde wachtrij staat als de vorige keer.
...
Reactie van Alternate: "Wanneer u het systeem opstuurt, dan komt die inderdaad in de wachtrij te staan." We zijn inmiddels 50 dagen verder sinds de bestelling en de PC heeft in het totaal 5 dagen onder mijn buro gestaan.
...
PC de 22e terug ontvangen. Uit de doos zo aan de monitor; geen beeld. Onderzoek in de BIOS laat zien dat de interne videochip nog aan staat. Interne chip uitgezet, nu wel beeld op de 970 videokoaart, echter slechts alleen in 800x600. De nVidia drivers kunnen niet geinstalleerd worden, de 970 werkt op de Microsoft basic driver die hem niet hoger dan 800x600 krijgt. Windows is niet langer geactiveerd.
"Uw PC is grondig getest" staat er op de vrachtbrief.
Klaar er mee. Geld terug.
Beste tbee,
Vervelend om te horen dat er wat mis lijkt te gaan met je serviceafhandeling.
Kun je ons in een privébericht een klantnummer of ordernummer sturen zodat we we er naar kunnen kijken?
Folow up.
Het is nu 68 dagen nadat ik mijn PC besteld heb. Ze willen het geld niet terugstorten, ondanks dat ik aangegeven heb dat ik niet tevreden ben over het product of de afhandeling van de problemen, want hij is in een garantietraject. Voor de 3e keer, ja. Hell, ik heb het ding nog geen 14 dagen hier gehad, dus ik zou gebruik moeten kunnen maken van de wettelijke zichttermijn.
De PC is wederom al een week weg, net zo als de 1e en de 2e keer, dus die toezegging dat hij meteen opgepakt wordt helpt niet veel.