Max ICT B.V.

Max ICT is niet eens een dozenschuiver. Volgens mij raken ze namelijk geen doos aan. Het lijkt meer op een soort bemiddelaar tussen klanten en leveranciers. Dat zou niet erg zijn, ware het niet dat de indruk gewekt wordt dat ze zelf producten op de plank hebben. Zoals al vaak genoemd in andere reviews, is de voorraadstatus op de website absolute misleiding. Ze hebben namelijk niks. Max ICT is een orderschuiver. Ze zetten bestellingen in hun website om in een order naar een Duitse leverancier. Die leverancier stuurt met een beetje geluk het spul op naar de klant. Max ICT heeft ondertussen geen zicht op de verzending omdat die buiten hun om gebeurt, wat onder andere betekent dat de klant er ook geen zicht op heeft en de levertijd meestal langer is dan geadverteerd.

In mijn geval ging het om een monitor die in de website stond als 'op voorraad'. Maar liefst 10 dagen later werd de bestelling door hun geannuleerd omdat het product niet meer leverbaar, oftewel end of life was. Mijn geld zou worden teruggestort. Ik heb een ander scherm ergens anders gekocht, en drie maanden later vroeg ik me ineens af of dat geld wel echt teruggekomen was. Wat zoeken in mijn bankafschriften gaf geen resultaat. Na een telefoongesprek bleek dat in hun administratie een factuur stond dat de terugbetaling had plaatsgevonden, maar na nog beter zoeken in internetbankieren kon ik het nog steeds toch echt niet vinden.

Gisteren een mailtje gestuurd naar administratie@maxict.nl omdat de klantenservice geen inzicht had in de bankgegevens. Een dag later nog geen antwoord, dus vond ik het tijd om mijn ervaringen met medetweakers te delen.

En dan wil ik jullie nog even wijzen op dit absurde stukje tekst dat mij opviel in de voorwaarden:

"U bent verplicht Max ICT BV op de hoogte te stellen van iedere adres en/of email wijziging. Zolang wij geen adreswijziging van u hebben ontvangen, wordt u geacht woonachtig te zijn op het laatst bij ons bekende adres."

Vermoedelijk wordt hier bedoeld dat zij niet verantwoordelijk zijn voor het verkeerd invullen van klantgegevens, maar deze formulering slaat natuurlijk helemaal nergens op. Nooit kan ik verplicht worden om mijn gegevens in een webwinkel up to date te houden, laat staan om op een bepaald adres te wonen.

Niet geleverd, ondanks status 'op voorraad'. Prima als je iets niet kan leveren, maar wees er dan eerlijk over. Ook kwam dit nieuws pas na meer dan een week.

Mijn telefoontjes werden vrij goed beantwoord in redelijke tijd en mijn geld werd na 2 werkdagen teruggestort na een e-mail aan de administratie. Dat gebeurde echter zonder antwoord op mijn e-mail, waardoor ik het pas ontdekte toen ik m'n bankgegevens checkte.

Scorekaart voor Max ICT B.V.

Qshops