Azerty

Azerty's webwinkel heb ik al vaak gebruikt voor allerlei bestellingen en werkt altijd gemakkelijk en duidelijk. Het prijsniveau is prima en het aanbod is ruim: Voor het systeem dat ik voor ogen had kon ik alles vinden bij Azerty, behalve een specifieke netwerkadapter die ik op 't oog had (die heb ik dus elders besteld). Duidelijkheid over verzendkosten, levertijd, prijzen en mogelijkheden. Oftewel een uitstekende ervaring. Mijn enige verbeterpunt is dat het per ongeluk sluiten van de browser ervoor zorgde dat ik de winkelwagen opnieuw moest vullen; dit zou bewaard mogen blijven (ik was ook niet ingelogd, maar ook als gast zou het bewaard kunnen worden).

Mijn bestelling omvatte een volledig systeem, geassembleerd. Na een dag of drie waren alle onderdelen binnen en na ruim een week was het systeem geassembleerd, verzonden en aangekomen. Dit sloot prima aan bij mijn verwachtingen. Ook hier weer een netjes mailtje ter bevestiging, met Track & Trace-code. Het door Azerty geassembleerde systeem kwam aan in een grote doos met daarin alle lege productverpakkingen en uiteraard het geassembleerde systeem zelf, volledig onbeschadigd en netjes verpakt met voldoende beschermingsmateriaal. Assemblage was zeer netjes uitgevoerd: Alles stevig en correct bevestigd en met zeer net kabelmanagement. Het systeem draaide direct perfect na het zelf installeren van Windows en drivers.

Na het bestelling ben ik goed op de hoogte gehouden van de voortgang, via e-mails en de account-pagina op de website. Ook heb ik een (geautomatiseerd, maar evengoed handig) aanbod gekregen om voordelig het systeem te laten assembleren. Ik ben daarmee akkoord gegaan en het bijbetalen hiervoor was eenvoudig. Omdat er geen problemen zijn geweest, heb ik bij deze bestelling weinig ervaring gehad met de klantenservice. Ik heb wel enkele mails moeten sturen over de afhandeling van een ontbrekende voucher-code, maar ook dit is goed afgehandeld na enige verwarring.

Scorekaart voor Azerty