ALTERNATE.nl

Eigenlijk niets dan lof voor deze winkel. Producten waren op tijd bezorgd (precies volgens leveringindicatie) en goed verpakt. Één van de producten (de MSI GTX 970) was dead on arrival en vertoonde artifacts. Ik kon het snel retour sturen en na een korte tijd wachten op bevestiging dat het artikel een defect vertoonde, kon ik het product omruilen. Daar heb ik nog eens contact met Alternate opgenomen om het terug te sturen product om te zetten in een 980Ti met bijbetaling, zonder problemen. Er was vergeten om de MGS V voucher mee te sturen maar na een mailtje kreeg ik hem digitaal geleverd.

De producten waren goed verpakt in een Alternate-branded doos met luichtkussens en ik had de producten de dag na bestelling in huis. Met terugsturen van de videokaart kreeg ik meteen een verzendlabel en kon kostenloos het product retourneren. De volgende dag was het product aangekomen zag ik met track'n'trace en kreeg meteen een bevestiging van aankomst.

De nieuwe videokaart werd dezelfde dag nog verzonden met een track'n'trace en was de opvolgende dag binnen met dezelfde kwaliteit van verpakking.

Gelukkig heb ik niks te klagen over de klantenservice, in tegenstelling tot wat minder gelukkigen hier op Tweakers.

Nadat ik een defect had geconstateerd (de GTX 970 van MSI gaf artifacts), had ik Alternate opgebeld. Mijn belletje werd serieus genomen en ik beantwoorde nog wat vragen over wanneer het probleem optrad. De man aan de telefoon gaf aan dat ik waarschijnlijk in aanmerking kwam voor een omruil in plaats van een reparatie (omdat ik binnen 7 dagan na ontvangen het defect constateerde).

Ik kreeg meteen een verzendlabel na het gesprek en heb de opvolgende dag de videokaart teruggestuurd. De dag daarna kwam het bij Alternate binnen en werd de verificatieprocedure gestart. Met mijn beschrijving erbij hebben ze de dag erna mij een mail gestuurd dat het product inderdaad een defect vertoonde en dat ik het kon omruilen.

Dezelfde dag zou nog de nieuwe opgestuurd worden. In de tussentijd had ik mijn plan gewijzigd en wilde ik eigenlijk de nieuwe 970 omzetten naar een 980Ti van MSI. Na een belletje diezelfde dag werd mij verteld dat dit geen probleem was. Ik kreeg een betalingsverzoek om het verschil in prijs te betalen en als ik het voor 8 uur betaalde, ik kan had dat het dezelfde dag nog verzonden zou worden.

Dit was ook het geval. De dag erna kreeg ik de nieuwe videokaart binnen. Helaas waren ze wel vergeten om de MGS V voucher (die ik in eerste instantie nog niet gebruikt had en meegestuurd had met de retourzending) erbij te doen. Na een mailtje hierover kreeg ik hem digitaal opgestuurd met excuses erbij.

Al met al dus een goede ervaring met de Alternate klantenservice! Hopelijk handelen ze ook toekomstige orders op deze manier af.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl