ALTERNATE.nl

Groot asssortiment, veel op voorraad, niet al te duur in vergelijking met concurrenten, snel nieuwste producten op voorraad.

Levertijd was later dan aangegeven; moest onderdeel retourneren door fout van assemblage team.

Kon geen daadwerkelijk advies krijgen over de producten die ik had gekozen voor het samengestelde systeem. (gebrek aan kennis, je krijgt steeds iemand anders).
De dag dat ik de PC bestelde kwam de nieuwe Skylake processor uit (zo kwam ik te weten uit hun nieuwsbrief), wat betekende dat het door mij gekozen moederbord vervangen moest worden.

Ik twijfelde of ik deze keuze moest maken omdat het gaat om nieuwe technologie dus was beetje huiverig en wachtte ook de eerst reeks benchmarks af. (wederom kon niemand mij advies geven of werd om de vraag heen gedraait). De klantenservice stond me steeds te woord en gaf aan dat het geen probleem was nog de producten te vervangen(er werd niet aangegeven dat ik de bestelling perse 'on hold' moest zetten. Na 5 a 6 werkdagen was nog niet gewerkt aan het systeem dus ik had toen besloten de producten toch te veranderen (op basis van internet advies en benchmarks) en toen bleek het opeens niet meer mogelijk (door slechte/geen communicatie werkte iedereen langs elkaar blijkbaar).

Verbaasd dat ik de aanpassing niet meer kon doen voor dit dure systeem, had ik besloten gelijk telefonisch contact op te nemen. Vrijwel meteen kreeg ik woordewisseling over dat ik het niet duidelijk had aangegeven dat ik advies vroeg (daarna probeerde deze medewerker zich eruit te praten dat ik moest zeggen dat het ''on hold'' moest gezet worden. Zo te zien was advies vragen niet duidelijk genoeg, maar als je een halve dag kwijt bent door het wachten op een antwoord waarmee je geen steek verder komt kan ik mi goed voorstellen dat je niet meer weet wat de klant vroeg).

Deze mevrouw, (Janine volgens mij, ik heb je gewaarschuwd), is geen vriendelijke jongedame, geen begrip voor de situatie of uberhaupt de motivatie om een poging te doen op zoek te gaan naar een oplossing. Blijkbaar vond deze medewerker het ook grappig dat deze situatie was ontstaan aangezien ze later in het gesprek was aan het lachen tussendoor mijn verhaal en mijn vragen.

Na een klacht te hebben ingediend over deze akelige ervaring heb ik de mogelijkheid gekregen (tegen extra betaling) de aanpassingen door te kunnen voeren. Verbaasd dat ik was dat Alternate mij toch tegemoet kwam maakte ik daar meteen gebruik van en liet mijn dankbaarheid merken. Helaas de uitwerking liet veel te wensen over:

Bij aflevering is een verkeerd HDD geinstalleerd, gelijk telefonisch contact opgenomen. Het viel mij later op bij het installeren van software, de SSD de helft kleiner was dan gefactureerd. Aangezien ik een transfer kabel heb om data uit te wisselen tussen HDD's, had ik gevraagd of de correcte toegestuurd kan worden en ik de incorrecte ssd retourneer als alle data is overgezet (scheelt me toch weer tijd).

Volgens de manager was dit NIET mogelijk ik MOEST de SSD terugsturen dan pas zou ik de correcte ontvangen. Vertrouwen zit er ook niet in, als ik een systeem laat bouwen van ruim 2500 euro en er met een kleine SSD vandoor probeer te gaan van 180 euro... sorry maar dat gaat mij te boven. Van een behulpzame medewerken van de klantenservice kreeg ik te horen dat ik waarschijnlijk recht had op een compensatie. Helaas ook dit bleek achteraf niet mogelijk te zijn in mijn situatie.

Door deze ervaring zal in in de toekomst zeker de assemblage afdeling vermijden en ga liever zelf aan de slag.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl