Ik heb alleen ervaring met de Lenovo serviceafdeling. Dit wordt door Medion BV afgehandeld en is niet om over naar huis te schrijven. Ik heb ze constant om statusupdates moeten vragen omdat er van hun kant geen bericht kwam.
KlantenserviceMei 2014: bij webshop SI computers een Lenovo laptop besteld. Ik heb geen opmerkingen over de webshop of laptop want die deden wat ze moesten doen.
24 september 2014: tot de HDD in mijn laptop ermee kapte in september. SI computers liet weten dat ik direct met Lenovo contact op moest nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb het nummer gebeld, via de mail een klantnummer en 'servicevoucher' ontvangen en de laptop opgestuurd. Binnen 15 werkdagen zou ik een status update krijgen.
Allereerst heb ik nooit ontvangst van bevestiging gekregen ("dat doen wij nooit") dus heb ik er zelf maar achteraan gebeld om te kijken of ze 'm ontvangen hadden. Naar aanleiding van dat telefoontje kreeg ik opeens wel een ontvangstbevestiging.
24 oktober 2014: na meer dan 20 werkdagen nog steeds geen bericht ontvangen dus zelf maar weer gebeld. Het was raar dat ik nog niks had gehoord dus ze gingen eens kijken wat er aan de hand was.
27 oktober 2014: telefoontje van het servicecenter. Ze wachtten nog op onderdelen, maar het duurde inderdaad wel al heel lang. Toen ik vroeg wat er dan nog meer kapot was konden ze me geen antwoord geven, maar als ze nog langer moesten wachten op onderdelen zou ik een vervangende laptop krijgen.
4 november 2014: mailtje van het servicecenter. "Helaas hebben wij geen onderdelen of passende vervangers op voorraad. Daarom willen wij u deze crediteren." Toch geen vervangende laptop, maar wel mijn geld terug? Prima.
17 november 2014: nog steeds geen bericht van ontvangst van mijn gegevens, laat staan dat het geld op mijn rekening was bijgeschreven. Maar weer eens een mailtje erachteraan met de vraag hoe lang het doorgaans duurt voor iemand zijn geld terugkrijgt. Ondertussen wachtte ik al 2 weken op mijn geld en zat ik al bijna 2 maanden zonder computer.
19 november 2014: reactie ontvangen. Creditatie vindt plaats binnen 30 dagen, maar ze hadden mijn gegevens doorgestuurd naar de boekhouding. En inderdaad, dezelfde dag nog stond het geld op mijn rekening. Ik heb meteen een nieuwe laptop van een ander merk bij een andere winkel besteld.
Al met al erg slordige afhandeling van een in mijn ogen simpel probleem. Ik vraag me dan ook af hoe de dingen zouden zijn verlopen als ik ze niet zelf achter de broek had gezeten.
Ik was erg tevreden met mijn Lenovo laptop, maar ik heb geen behoefte om nog een keer met dit servicecenter (de enige in Nederland) te maken te hebben. Beetje jammer voor Lenovo zelf.