Gebruikers over webshop Rhinocamera
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenFototoestel defect binnen garantieperiode. Na 16 maand en vele e-mails niet hersteld. Weigert bovendien bewijs van verzending naar hersteldienst. Beweerde 4 maand geleden dat het hersteld was: niet dus, leugens . Geen terugbetaling. Camera is grijze import via Gibraltar. Honderden reviews van niet levering na betaling: hallucinant, afblijven, goedkoop is duurkoop. Veel goede reviews zijn afgekocht.
KlantenserviceGeen service: onwil tot rechtzetting van fout. 16 Maand, leugens, zoethoudertjes, Wel regelmatig e-mail antwoord, hoewel leugenachtig om tijd te rekken.
AlgemeenRhinocamera was op dat moment de enige webshop die ik kon vinden die de camera aanbood die ik wilde, daarom had ik de camera daar gekocht. Dat was een grote fout geweest.
Zoals anderen hier al hebben opgemerkt, je krijgt je spullen niet. Ik heb in totaal 32 emails moeten versturen voordat ik mijn geld terug kreeg, na 2 maand. Koop. Hier. Niet. En als het je niet lukt om je geld terug te krijgen, vergeet niet om het te melden met de fraudehelpdesk en eventueel aangifte te doen bij de politie om de website op de zwarte lijst te krijgen.
Er was geen levering. Rhinocamera legde de schuld bij de vervoerder(s) neer, maar ik denk dat ze in werkelijkheid nooit de bestelling überhaupt in huis hadden.
KlantenserviceZe reageren wel op je emails, en ook wel snel. Maar daar is alles wel mee gezegd. Is heel duidelijk dat je met iemand uit het buitenland aan het praten bent die zo lang mogelijk je geld vast wil houden in de hoop dat je het uiteindelijk maar vergeet of niet de moeite er in wilt steken om je geld terug te krijgen.
AlgemeenEen veelbelovende website met prachtige producten en garantiestellingen. wekte vertrouwen. Ik kon de bestelling makkelijk wijzigen.
VerzendingIn mei bestelling geplaatst, in juni niets ontvangen, bestelling gewijzigd, in de hoop dat het product dan wel leverbaar zou zijn. Begin augustus gecanceld na heel veel heen en weer mailen, vanwege het niet leveren,
Geld zou terug gestort worden, na 1 week nog steeds niets. toch maar Camera elders gekocht.
2 dagen later komt het pakket plotseling toch...... en heb ik 2 nieuwe camera's..
Geen duidelijke (professionele) terugkoppeling over aangepaste bestelling, geen track en trace code ontvangen, terwijl bedrijf zegt het product verzonden te hebben, verschuilt zich achter smoesje dat de bestelling kwijt geraakt is bij DHL, verkoper doet niet wat hij toezegt,
geen verkoopbon bij product,
Bestelling niet meer teruggestuurd, uit vrees mijn geld nooit meer terug te zien, en heb het derhalve doorverkocht.
AlgemeenDigitale camera besteld (2x zelfs!!) en na ongeveer een maand nog niks ontvangen. Heb hun verzocht om mijn geld terug te betalen (€2018- euro maar liefst!!) maar hoor inmiddels niks meer van hun kant (ook niet via de mail!).
Ben nu bezig om informatie over dit bedrijf te vergaren omdat ik ze voor de rechter wil gaan slepen.
Dus weet iemand toevallig het adres van hun op Gibraltar?? Of weet iemand hoe je daar achter kan komen??
Bij voorbaat alvast hartelijk dank voor de moeite!!
Ze hebben helemaal niks verzonden naar mij terwijl ik al bijna een maand heb gewacht.
KlantenserviceHun klantenservice is gewoon ronduit onbeschoft doordat je nadat je gebelt hebt met hun te woord wordt gestaan door een chagrijnige Engelsman die je vervolgens doorverwijst naar hun emailadres.
AlgemeenIk zou dit bedrijf bij NIEMAND nog aanraden. Ik kocht er in april 2021 een nikon D7500. Echter binnen het jaar liet de lader het afweten. Ik nam contact op met RHINOCAMERA om aanspraak te maken op mijn garantie. Dit gebeurde op 14 maart , ik moest de lader opsturen op eigen kosten zodat deze zou worden nagekeken. Vele mails en weken later was volgens RHINOCAMERA het pakket niet aangekomen terwijl ik een bewijs had van de post dat het werd afgeleverd , na enkele boze mails werd het pakket uiteindelijk "gevonden" en zou de lader worden nagekeken... De lader zou uiteindelijk worden vervangen en volgens RHINOCAMERA is er op 18 mei een nieuwe lader besteld , na wel een 20 mails op en af te moeten hebben gestuurd . Ik kan u vertellen dat tot op de dag van vandaag niets meer werd vernomen van RHINOCAMERA en ik dus al meer dan 4 maanden! zonder lader zit. Hier gaat het om een lader van 60 euro die niet eens vervangen word binnen de garantietermijn , ik mag er niet aan denken dat de camera of andere dure apparatuur van deze webwinkel defect zou geraken. ik zou ver weg blijven van RHINOCAMERA. De korting die ze geven tov andere shops weegt niet op tegen de verliezen die iemand kan ondervinden bij eventuele defecten tijdens de garantie termijn. U bent gewaarschuwd. Aan mij verkopen ze alvast NIETS meer !
VerzendingVerzending duurt zeer lang daar rhinocamera opereert van buiten europa,
KlantenserviceKomen hun verplichtingen niet na als iets defect geraakt tijdens de garantieperiode. waardeloos
AlgemeenZe leveren gewoon niet. Ook de beloofde terugbetaling is er na meer dan een maand nog niet.
VerzendingBesteld op 11 december en 7 maand later nog niets ontvangen; Wel steeds vriendelijk antwoord als je mailt, met telkens een ander smoesje.
AlgemeenNa mijn aankoop hebben ze me een email gestuurd om een cadeau voor mij aan te bieden om hier een positieve review te schrijven. Blijkbaar zijn de meeste 5-ster reviews hier niet geloofwaardig. Wees voorzichtig met dit bedrijf.
VerzendingNa mijn aankoop hebben ze me een email gestuurd om een cadeau voor mij aan te bieden om hier een positieve review te schrijven. Blijkbaar zijn de meeste 5-ster reviews hier niet geloofwaardig. Wees voorzichtig met dit bedrijf.
KlantenserviceAfter my purchase they sent me an email to offer a gift for me to write a positive review here. Apparently most of the 5-star reviews here are not credible. Very dodgy behavior. Be careful with this company.
--------------------------------------------------
Algemeenop 2 dec 2021 heb ik een nikon 70-200 lens gekocht. Na veel smoesjes kreeg ik te horen dat de lens retour was ontvangen. Ik heb de lens nooit ontvangen en dus ook niet teruggestuurd. Ik heb mijn bestelling geannuleerd . En ondanks veel beloftes van Rhinocamera heb ik mijn geld nog steeds niet terug. Een dure les dus! Wees gewaarschuwd, betaal liever wat meer bij een erkende verkoper. Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Ik zie mijn geld hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug. Dus trap er niet in!!!
VerzendingBestelling is nooit geleverd, ondanks aandringen ook nooit een verzendbewijs mogen zien
Klantenserviceje wordt met smoesjes aan de lijn gehouden, veel beloftes! Maar de beloftes worden niet nagekomen
AlgemeenDe producten zijn zoals verwacht en goede prijs die ze bieden enkel met de dienst naverkoop/garantie heb ik minder goede ervaring
Verzendingbestelling werd goed en wel geleverd en de producten waren zoals verwacht op dat gebied doet de firma wat het hoort te doen
KlantenserviceItems binnen garantie dienen op eigen kosten te worden geretourneerd en raken nogal eens verloren.
AlgemeenIn juli 2021 ging mijn in 2019 gekochte Nikon D7500 kapot. Contact gezocht met Rhinocamera waar ik de camera had besteld en zij gaven aan dat ze de camera onder garantie zouden repareren. De reparatie zou tussen de 8 en 12 weken gaan duren. Dit vond ik al vrij lang maar goed. Na 12 weken was de camera nog niet gerepareerd. Na vele reclamaties, frustraties en aan het lijntje te zijn gehouden kwam eindelijk een week geleden (ja echt, na 8 maanden!!) de camera retour. Dat dacht ik tenminste. Helaas was mijn blijdschap van korte duur. De teruggestuurde camera was weliswaar hetzelfde type maar is dus absoluut niet mijn camera. Mijn eigen camera zag er nog onbeschadigd uit en die ik heb ontvangen zit onder de krassen en een beschadigd display. Alsof een kudde olifanten ermee had gevoetbald. Gelukkig had ik het serienummer van mijn eigen camera genoteerd en de camera van de ontvangen camera bleek een ander serienummer te hebben. Ik heb via de mail navraag gedaan hoe dit kan. Het antwoord was dat ze dit met het retourteam gaan opnemen en weer op terug zouden komen. Dit is inmiddels een week geleden en tot nu toe is er nog steeds geen oplossing. Alleen vage beloftes over uitzoeken. Zo wordt je voor de zoveelste keer aan het lijntje gehouden. Zo’n slechte service heb ik nog nooit meegemaakt. Mijn advies: blijf zover mogelijk uit de buurt van deze webshop. Je kunt beter iets meer betalen bij een betrouwbare webshop en daarmee verzekerd zijn van een fatsoenlijke service.
AlgemeenVijf weken te laat geleverd. Ook toen al vage mailtjes wat reden van vertraging zou zijn.
VerzendingVijf weken te laat geleverd. Ook toen al vage mailtjes wat reden van vertraging zou zijn.
KlantenserviceNa ongeveer een jaar mijn bij Rhinocamera gekochte telelens gebruikt te hebben, ging de autofocus kapot. Lens opgestuurd naar Rhinocamera. Lens zou met 8-12 weken gerepareerd zijn. De lens is 3 maart bij Rhinocamera terug gekomen na reparatie. Maar ze weigeren de lens naar mij terug te sturen. Nu ruim 15 weken verder en ik wordt nog steeds aan het lijntje gehouden. elke vraag van mij wanneer de lens opgestuurd wordt, wordt beantwoord met: "We gaan het regelen", "we gaan er naar kijken wanneer", enz. En er gebeurd niets. Dus blijft alsjeblieft ver weg van dit bedrijf, je raakt of je geld of je spullen kwijt. Bovendien 'kopen' ze positieve recensies.
AlgemeenIk heb in December een camera gekocht, ik heb er 5 weken op gewacht, terwijl dit maar een week zou duren, en uiteindelijk mijn geld terug gevraagd. Ze vonden dit OK en gingen de blokkering van de levering aanvragen en mijn geld terug storten. Ik heb daar 2 weken op gewacht, niets... Ik stuur weer een mail om te vragen wanneer ik de betaling kan verwachten, geen antwoord...Ik stuur nog eens om te zeggen dat ze mij niet weer aan het lijntje moeten houden want het gaat over veel geld en ik begin er ziek van te worden. Uiteindelijk sturen ze terug dat de betaling is verwerkt en dat ik het geld de week nadien weer op de rekening zal zien. Weer gaan er 2 weken voorbij zonder een cent te zien. Ik mail opnieuw dat ik graag een betaalbewijs krijg want er staat nog steeds niets terug op de rekening. Nu vertellen ze mij plots dat ze nog geen bevestiging hebben gehad van dat mijn levering is geblokkeerd. Ik heb nooit een verzendbewijs gekregen omdat zij claimen dat zij in bulk verzenden en geen individuele tracking kunnen voorzien. Ik heb ondertussen zelf met DHL gebeld en zij vertelden mij dat die informatie niet klopt. Ik stuur weer naar rhinocamera dat zij niet het recht hebben om mijn geld te houden omdat ik geen zaken heb met wat zij zelf met DHL nog moeten regelen. Op dit moment zijn er al 5 weken voorbij gegaan sinds ik mijn terugbetaling heb aangevraagd. Ze weigeren verzenddetails te geven dus ik ga er nu van uit dat ze mij nooit iets verzonden hebben
Verzendinggeen levering gehad, het ligt zogezegd aan DHL, maar ze kunnen mij geen verzenddetails geven
KlantenserviceZeer respectloos, ze liegen en vragen inderdaad om slechte reviews er af te halen
Algemeeneind november 2021 bestelde ik een cameraonderdeel voor mijn Nikon; ondertussen zijn we 21 januari 2022 en heb ik nog steeds niks ontvangen ,laat staan dat men zelfs niet weet waar mijn bestelling zich ergens zou bevinden.Verschillende mails later is er nog steeds geen oplossing ;ik had mijn geld teruggeëist maar met smoesjes dat DHL eerst moet bevestigen dat de bestelling verloren is krijg ik nog steeds mijn geld niet terug. Rhinocamera dit is een schande en totaal klantonvriendelijk; hopen dat ik ooit nog een cent zal zien!!!
Verzendingeind november 2021 bestelde ik een cameraonderdeel voor mijn Nikon; ondertussen zijn we 21 januari 2022 en heb ik nog steeds niks ontvangen ,laat staan dat men zelfs niet weet waar mijn bestelling zich ergens zou bevinden.Verschillende mails later is er nog steeds geen oplossing ;ik had mijn geld teruggeëist maar met smoesjes dat DHL eerst moet bevestigen dat de bestelling verloren is krijg ik nog steeds mijn geld niet terug. Rhinocamera dit is een schande en totaal klantonvriendelijk; hopen dat ik ooit nog een cent zal zien!!!
Klantenserviceeind november 2021 bestelde ik een cameraonderdeel voor mijn Nikon; ondertussen zijn we 21 januari 2022 en heb ik nog steeds niks ontvangen ,laat staan dat men zelfs niet weet waar mijn bestelling zich ergens zou bevinden.Verschillende mails later is er nog steeds geen oplossing ;ik had mijn geld teruggeëist maar met smoesjes dat DHL eerst moet bevestigen dat de bestelling verloren is krijg ik nog steeds mijn geld niet terug. Rhinocamera dit is een schande en totaal klantonvriendelijk; hopen dat ik ooit nog een cent zal zien!!!
AlgemeenLens besteld van 2500 euro begin november. Geen tracking nummer en nooit geleverd(was kwijt geraakt bij dhl). Geld terug gevraagd maar twee maanden aan het lijntje gehouden. Na 20-30 mailtjes tientallen telefoontjes eindelijk na 2 maanden mijn geld terug gehad. Raad af hier iets te kopen. 👎
VerzendingHet pakketje was kwijt geraakt bij dhl. Daar hebben ze een maand op gewacht. Pas als die conformeren dat het zoek is kunnen ze pas overgaan met terug betalen….
KlantenserviceReageren netjes binnen een dag alleen wordt je aan het lijntje gehouden.
AlgemeenCheck ook Trustpilot, daar staat letterlijk een waarschuwing "Waarschuwing! We hebben misbruik op deze pagina vastgesteld. Dit bedrijf heeft op onterechte wijze reviews gerapporteerd."
Net als velen al hebben gerapporteerd. Bestelling geplaatst voor camera van 1799EUR (gelukkig met CREDITCARD!!!). Via chat voorafgaand aan plaatsen bestelling de levertijd gechecked, dit zou 3 tot 5 werkdagen zijn. Afijn dat is inmiddels 3 weken geleden. Bestelling al na 1 week geannuleerd, geen DHL track en trace niets. Creditcard betaling is in ieder geval weer teruggevorderd en bedrag staat weer op mijn rekening.
Laat je niet voor de gek houden ze beloven van alles via mail en chat!
Nooit iets ontvangen ondanks belofte 3-5 werkdagen in huis. Nu bijna een maand geleden besteld en nog steeds niets ontvangen.
KlantenserviceMooie praatjes, trap er niet in, Het zal morgen bij u zijn kreeg ik te horen, 3 weken geleden. Bestelling is nooit geleverd.
AlgemeenEerst had ik mijn camera besteld bij een andere goedkope concurent bij wie ik eerder had gekocht via (google shopping). Na enorm lange delays toch bij Rhino Camera gekocht, en zeer vlotte service kunnen ervaren. Gelukkig via paypal andere aankoop terug betaald kunnen krijgen.
AlgemeenIk was op zoek naar een Nikon Z7II, en kwam op deze winkel terecht met zeer scherpe prijzen. Ik dacht dit is te mooi om waar te zijn, wat onderzoek gedaan en toch overstag gegaan met mijn bestelling.
Die verliep heel vlot, de opvolging daarna ook. De verzending was traag, niet vanwege RhinoCamera, maar de manier waarop het werd verstuurd. Ik heb een 8-tal werkdagen moeten wachten, maar dan was het pakketje mooi en degelijk ingepakt geleverd: top!
In die 8 dagen heb ik twee maal naar RhinoCamera gemaild omtrent de levering en telkens snel antwoord gekregen.
Misschien zijn we allemaal wat verwend met snelle leveringen van de grote spelers die dan hoogstwaarschijnlijk toch in hun prijs door rekenen.
Ik bestel nog hier!
Zoals vermeld in mijn algemene beoordeling: pakketje was lang onderweg en de enigste opvolging is mogelijk via email naar RhinoCamera, die wel heel vlot verliep
KlantenserviceSnel antwoord op vragen via email (een maal binnen het uur en de andere binnen 2 uur). Dat is klantenservice
AlgemeenIk ben zeer tevreden met Rhinocamera. Zowel de communicatie, levering en de Nikon Z5 bevallen mij uitstekend. Daarnaast is de prijs ook nog eens zeer interessant vergeleken met overige aanbieders. Bij een volgende aankoop zaal ik Rhinocamera zeker weer overwegen
VerzendingVerliep zeer soepel. Duurt iets langer dan gewend, maar bij vragen Rhinocamera helpt je keurig vooruit
Tegen beloning
AlgemeenHet bestellen van een sigma lens ging heel goed. Een scherpe prijs. Het product was erg goed verpakt. De lens is fantastisch. Ik ben er heel blij mee.Geen problemen.
AlgemeenAl een tijdje op zoek naar een telelens voor mijn Nikon fotocamera. Uiteindelijk terechtgekomen bij Rhinocamera tegen een hele scherpe prijs in vergelijking met andere bekende aanbieders. Een echte aanrader. Goede service en contact levering volgens afspraak.
VerzendingLevering volgens afspraak.