OR Media

Gebruikers over webshop OR Media

Product met 27% korting gevonden t.o.v. reguliere verkoopprijs en daarom hier besteld. Bevestiging ontvangen en trackng. Snel geleverd in goede verpakking. Website was wel wat trager dan andere sites.

Artikel werd snel geleverd met tracking, was goed verpakt en ook in goede staat ontvangen dus prima.

Ik heb hier een pedalen set gekocht en deze geretourneerd. In de mail die ze mij stuurden zeggen ze dat ik het artikel binnen 43 dagen heb teruggestuurd en dus te laat ben. Op hun eigen website staat 30 dagen herroeping + 14 dagen om het artikel terug te sturen. Dit zijn 44 dagen en mijn retour voldeed dus gewoon gezien ik mijn artikel ook binnen de 30 dagen retour heb gemeld. Inmiddels hebben ze het product ZONDER BESCHERMDOOS teruggestuurd en hebben ze niet meer op de mail gereageerd waarin ik ze op hun eigen voorwaarden heb gewezen. Nog nooit zoiets meegemaakt, werkelijk schandalig.

Ik kreeg mijn retourproduct zonder beschermdoos teruggestuurd. Heb hier bewijs van met een foto waar het verzendlabel gewoon op het product is geplakt. Dit is toch niet hoe je een product verstuurd? Ronduit teleurstellend.

Als je 0 sterren kon geven had ik het gedaan, via bol een beeldscherm besteld en een week later nog niets ontvangen, klantenservice van bol kan weinig doen en hun zouden terugbellen wat ze dus niet doen.. en nemen inmiddels al zelfs de telefoon niet meer op.

Ben benieuwd hoelang het duurt goor ik mijn geld terug kan krijgen.

Bij de concurrend heb je het voor dezelfde prijs en wel de volgende dag geleverd...

Lekker elders halen

Maken een label aan maar verzenden niets, starten een onderzoek in maar geven geen response naar de klant.

Zouden terug bellen, maar 5 dagen later nog steeds niet gehoord en nemen al inmiddels de telefoon niet meer op.

Beste Frenkie1122,

We vinden het vervelend dat eerder mijn collega's u niet te woord konden staan waardoor u deze review heeft achtergelaten. Vorige week hebben we per mail contact gehad en dit probleem opgelost door het bedrag aan u terug te betalen.
We hopen dit naar uw tevredenheid is opgelost en dat u van dit geld (elders) een nieuw beeldscherm heeft kunnen bestellen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen we dit uiteraard nog graag van u. Hopelijk kunnen we dit naar uw tevredenheid afsluiten.

Team OR Media

Monitor besteld. Ik had de doos nog een week bewaard maar net nadat ik hem weggooide viel het mij op dat hier 4 dode pixels in het scherm zaten.
Meteen een mail gestuurd. Hoewel het nog binnen de de retourperiode is (30 dagen) moet ik de monitor toch echt naar de fabrikant sturen om te laten repareren.
Helaas de doos heb ik niet meer, oke dan moet ik zelf maar iets regelen. Monitor naar hun kantoor brengen kan ook niet (20 dagen later zegt een andere medewerker van wel... ja, te laat..).
Enorm veel moeite gedaan om een doos te vinden, wordt de monitor uiteindelijk opgehaald en was de doos minder van belang.

Als ik de monitor bij Amazon had besteld was dit allemaal 10x sneller gegaan en had ik wellicht een kortingscode ontvangen ter compensatie van alle moeite.
Slecht geregelde klantenservice bij ORMedia.

Heb 2 keer om een update moeten vragen.
Verschillende medewerkers hanteren hun eigen regels.
Ophaalmoment was ingepland zonder dat mij gevraagd werd of het uitkwam; dat kwam het niet.
Uiteindelijk meer dan een maand bezig geweest met een product retour zenden.

Vervolg:

Monitor was opgehaald voor reparatie en naar een vestiging van Hannspree (merk van monitor) gestuurd. Ik zou mijn geld terugkrijgen wanneer de monitor bij Hannspree aan was gekomen.
..Een week later kreeg ik de monitor weer bezorgd. Gemeld bij ORMedia en ik kreeg 2 opties:
Zelf houden en een cadeaubon van 15 euro of zelf terugsturen en niets krijgen.
Had al een nieuwe monitor gekocht dus deze maar terug gestuurd.

Uiteindelijk 61 dagen na mijn eerste mail het geld retour ontvangen.

In december 2020 via bol.com een MSI GT1030 bij dit bedrijf besteld. Levering etc niks om aan te merken. Echter na 1,5 jaar begon de videokaart artifacts te vertonen.

Levertijd is vrij vlot en daar zijn geen problemen mee

Klantenservice was opzich welwillend om de videokaart RMA te sturen naar de groothandel. Wat wel opvalt is dat er op een onvriendlijke toon op het retourformulier word gesproken zoals ''beschrijf wat het probleem is dus NIET...'' en er allemaal extra eisen voldaan moet worden zoals de originele doos met bijbehorende onderdelen toevoegen.

Daar allemaal aan voldaan en hoewel de verzending een beetje rommelig verliep - ik 2 uur nadat ik het pakketje op de post gedaan had, nog een verzoek om een extra formulier toe te voegen wat natuurlijk niet meer mogelijk was-. Echter na 4 weken krijg ik bericht van een andere medewerker dat er ze een ''nieuwe'' videokaart voor mij hebben. Akkoord gegeven en de volgende dag het ik het geheel al in huis.

Wat mij echt tegen de borst stuitte is dat ze notabene mijn oude videokaart MET artifacts terugstuurden in een niet originele doos zonder alle originele onderdelen.

Ik vind dit zeer slecht en zal niks meer bij dit bedrijf kopen!

Beste Niels,

Bedankt voor uw feedback. Helaas krijgen we vaker een beschrijving als 'werkt niet' of 'defect'. De fabrikant vraagt naar een wat uitgebreidere omschrijving, zodat ze het probleem zo goed mogelijk kunnen verhelpen. Het mailtje met het verzoek om een formulier bij te voegen was door ons te laat gestuurd. Wij waren vergeten om dit bij te voegen in de mail met verzendinstructies. Onze excuses hiervoor.

Verder is uw product opgestuurd naar het service center. Zij geven aan dat het product is omgewisseld met een nieuw product. Dit wordt altijd terug gestuurd in de oude doos en hier worden geen nieuwe onderdelen bijgevoegd.

U heeft gemaild een defect artikel te hebben ontvangen. Wij hebben hierop gereageerd per mail, maar we hebben helaas geen reactie meer mogen ontvangen. Mocht u nog aangeven dat het product nog steeds defect is, dan horen we dit graag van u. Mail ons dan even en dan zullen we het verder met u oplossen.

Team OR Media

Bestelling via de wat trage website geplaatst. Bij OR Media besteld omdat het product op voorraad was en de volgende dag geleverd zou worden. 3 dagen later is het product nog niet binnen.

Op de dag van levering helaas geen status updates op de track & trace van Fedex en ik heb telefonisch contact gezocht;
De reden dat het langer duurde was omdat het een groot pakket was en deze met een andere vervoerder was verstuurd omdat dit goedkoper was voor OR Media. Of ik het nog een dag aan wilde kijken.

Echter was het pakket op de dag van levering nog niet bij Fedex aangemeld (volgens track & trace) en lijkt het uit Duitsland te komen. Op de website van OR Media kan je duidelijk lezen wat het formaat van de doos + gewicht is, dus hier kan je dan ook rekening mee houden bij de vermelde levertijden lijkt mij.

Nu (3 dagen later) is hij nog steeds niet binnen. Wel lijkt het pakketje nu in ieder geval in Nederland te zijn aangekomen.

Kortom, ik zou de levertijden van OR Media met een korrel zout nemen.

Vriendelijke dame aan de telefoon en ik kreeg daadwerkelijk later nog een update via de mail, maar inhoudelijk had ik er weinig aan.

Monitor besteld bij OR Media, waren een van de weinigen met de betreffende monitor op voorraad. Kreeg netjes een automatische mail dat mijn bestelling is ontvangen en betaald, maar op de een of andere manier wel in de spam-folder op mijn Gmail. Een mail met een verzendbevestiging en T&T-code bleef uit, maar toch stond UPS hier vanmorgen vroeg onverwacht op de stoep. Kennelijk stond de code wel op de website van OR Media.

De basis van mijn Thrustmaster Warthog was kapot en ik had met spoed een nieuwe nodig. Na heel veel zoeken kwam ik bij OR Media terecht. Ik had nog nooit van deze winkel gehoord. Maar zag op Tweakers een heleboel positieve feedback.

Zij waren een van de weinigen die aangaven dit artikel uit voorraad binnen 24 uur te kunnen leveren. Voor de zekerheid even gebeld omdat op de website zowel stond dat het product uitverkocht was als dat er 63 op voorraad waren. Klantenservice verzekerde me dat ze op voorraad waren.

Inderdaad volgende dag geleverd.

Product werd volgens mij vanuit importeur verzonden en niet uit eigen voorraad, want de zending kwam uit Duitsland. Maar wel binnen 24 uur. Prima!

Alleen jammer dat ik na de betalingsbevestiging geen info meer kreeg. Wist dus niet of het verzonden was of niet. Bij navragen kreeg ik de track & trace code. Maar toen was het pakket al net bezorgd.

Klantenservice kun je gewoon bellen en krijg je direct aan de lijn. Hele vriendelijke en behulpzame dame.

Op een vraag per mail (omdat ik geen verzendbevestiging gekregen had) kreeg ik snel een antwoord per mail.

Behuizing gekocht op deze website, via de Tweakers Pricewatch. Het artikel had een naam die duidde op een ander, groter model van hetzelfde type behuizing, maar zowel de EAN als SKU kwamen overeen met de Pricewatch productinfo. Daarom maar gewoon besteld, en dat was een goede keuze. Juiste product werd de volgende dag geleverd.

Positief punt was dat de verzending via Fietskoeriers ging; deze gebruiken alleen voor de buitengebieden (lees: alles wat buiten de grotere steden valt, en mijn woonplaats dus ook) de diensten van DHL. Maar de intentie is goed.

Vrijdag middag artikel besteld, een Thrustmaster F1 stuur, nergens op voorraad of te duur, was op voorraad bij hun, volgens de site binnen 1 werkdag geleverd, ik ging er dus stiekem vanuit dat het pas dinsdag of woensdag zou zijn, na het weekend. Tot mijn grote verassing kwam maandag de bestelling al binnen ! Was rechtstreeks vanuit Duitsland verstuurd, helemaal super!

Over het weekend heen verstuurd met UPS Standaard.

Duidelijke mail met bestelling en factuur. Enige wat misschien beter zou kunnen is dat je ook een verzend bericht krijgt met track en trace, maar omdat dit super snel ging, geen probleem.

Prima en duidelijke website. Net als veel webshops kun je zoeken op producten en is alles makkelijk per categorie ingedeeld. Geen bijzonderheden, gewoon prima. :)

Track and trace gekregen en alles was snel verstuurd. Ze komen de belofte na over het voor 17:00 versturen en de volgende dag in huis.

Dit is het onderdeel waar ze in uit blinken! Tijdens het bestellen kreeg ik een foutmelding. Na het inloggen bleek de bestelling wel geplaatst te zijn maar nog zonder de betaling. Nadat ik een chat gestart had, kreeg ik super snel de bevestiging dat het wel goed gegaan was aan de achterkant en een betaallink zodat ik kon betalen. Meteen daarna werd de status geupdatet van de bestelling. Door de foutmelding kreeg ik niet meteen een track and trace maar na een tweede chat sessie kreeg ik super snel al de bevestigingsmail met de track and trace link zodat ik de bestelling ook kon volgen.

Lang verhaal kort, super goede service! Mocht er iets aan de hand zijn dan weet ik zeker dat je goed geholpen wordt!

Na een logitech z200 besteld te hebben voor maar liefst 40 euro (!) heb ik het product een dag na ontvangst teruggestuurd, zonder de handleiding. Een handleiding die vrij verkrijgbaar is in PDF vorm op de logitech site. Het verwerken van de retour zending heeft maar liefst twee weken geduurd, waarna ik te horen kreeg dat de retour geweigerd was omdat er een handleiding mistte. Een handleiding van maar liefst twee pagina's die in elke taal gratis te downloaden is via de logitech site. Klantvriendelijkheid is nul, want toen ik dit aangaf aan de telefoon werd mij verteld dat ze per sé de handleiding wouden hebben die ik ontvangen had bij het product. De logica is zeer ver te zoeken, en dan heb ik het niet eens over het feit dat ik anders 40 euro had moeten betalen voor een product die je bij andere aanbieders voor 25 tot 28 euro kunt kopen. Het meest bizarre is dat er totáál geen ruimte voor begrip of flexibiliteit zat. Het leek bijna wel op sarren, immers, de originele handleiding is te downloaden en uit te printen via de logitech site. Pas toen ik aangaf een review te schrijven op Tweakers ben ik teruggebeld met de vraag of de situatie dan alsnóg opgelost kon worden. Ik heb hier aanvankelijk mee ingestemd maar achteraf gezien vind ik dit van de zotte en zou ik graag ieder ander willen waarschuwen voor dit bedrijf. Klantvriendelijkheid ligt hier niet hoog in het vaandel en meedenken doen ze al helemaaaaal niet

Klantenservice: star, niet meedenkend, geen begrip en de klant is géén koning. Zie algemene toelichting hierboven

Ik had een NAS server besteld omdat deze hier mooi geprijsd was.
Het bestel- en bezorgproces verliep prima.

Eenmaal het product uit de doos gehaald merkte ik op dat er vingerafdrukken op het apparaat zaten, de plastic folie die er normaal op zit niet aanwezig was, de verpakkingen van de stekkers open waren gehaald en dat er op de hoeken van het apparaat toch echt flinke krassen zichtbaar waren. Ook was er met pen in de handleiding geschreven.

Ik begrijp dat een webshop een retourbeleid heeft en dat het niet altijd makkelijk is voor webshops. Maar dit ging mij toch te ver, ik had een nieuw product verwacht en ontvang dit.

Telefonisch contact opgenomen met de klantenservice, waarbij ze mij in eerste instantie kortingen aanboden op het product. Heb ze verteld dat ik een nieuwe wilde, omdat ik niet weet wat hiermee is gebeurd (vooral aangezien de flinke krassen).

Uiteindelijk bleek dat het terugsturen voor een nieuwe voor de webshop niet lonend was en heb ik een zeer goede deal gekregen waar ik tevreden mee ben.

Erg fijne communicatie, snelle verzending en een hele snelle en prettige oplossing toen ik een probleem melde.

De zelfde dag nog verzonden en netjes de track en trace gegevens ontvangen.

Ik bestelde een bluetooth speaker welke reeds uit de verpakking was geweest. Helaas bleek deze niet in orde. Dit kan gebeuren. Het vervolg was echter bijzonder fijn. Ik heb een heldere klachtomschrijving gemaild en hierop werd aangegeven dat men het geld terug zou storten. Zonder dat ik hier om heb moeten vragen en zonder lastig te doen.Bovendien had ik het geld direct op mijn rekening staan. Werkte het altijd maar zo prettig.

PC behuizing gekocht via bol.com maar geleverd door OR Media. Toen de behuizing een defect bleek te hebben heb ik dit zelf proberen op te lossen, met als resultaat een groter defect... Daarna support gezocht via OR Media en het defecte onderdeel is mij kosteloos toegestuurd. Zeker de 5 sterren waard!

Telefoon werd snel opgenomen en ik werd netjes te woord gestaan. Daarna verliep het contact via de email en werd ik keurig op de hoogte gehouden van mijn support aanvraag. Zoals gezegd is het probleem uiteindelijk prima opgelost.

Black freiday deals worden gewoon geannuleerd.
Ik had een asus rog maximus IX extreme besteld en kan niet worden geleverd, mooie deal!

De text , het product krijgen we niet meer van de leverancier ; Dus ik ook niet .

Worden geen andere opties geboden.

Me geld heb ik terug; Ja met paypal gaat dat snel!

Ondanks de paar negatieve reviews toch maar besloten hier een externe hdd aan te schaffen. Om 10:00 besteld en de volgende dag voor 13:00 netjes verpakt bezorgd. Geen poespas of vervelende mailtjes, dikke prima!

Via Bol.com had Or Media tijdens Black Friday een mooie aanbieding: een Ubiquiti Networks UAP‑PRO voor 83 EUR (normaal 160 EUR). Dit was de best aanbieding naast de andere (vergelijkbare) BF aanbiedingen.

Enkele dagen na mijn bestelling krijg ik een mail met een link naar hun website met de vraag of ik kan bevestig dat dit het product is wat ik besteld had, zodat ze het konden opsturen.

De omschrijving van het product was zeer beperkt, en mijn gevoel zijn dat dit niet klopte. Hierbij heb ik aangegeven dat ik het product wilde ontvangen zoals op Bol.com gekocht.

Eveneens heb ik bij Bol.com gecheckt of het normaal is dat ik dit soort mails ontvang van de aanbieders. De reactie van Bol.com was dat om hier niet op in te gaan, aangezien er een verkoop overeenkomst is en het product (of een beter alternatieve) gewoon geleverd dient te worden.

Een week later, onder tussen was de lever datum verstreken, werd de bestelling geannuleerd door de verkoper. Het product was niet meer leverbaar... Na wat navragen bij Ubiquit werd aangeven dat het product nog prima leverbaar was.

Wederom contact gezocht met Bol.com, waarbij ze aangeven dat de Or Media dit echt niet kon maken en zij zouden contact op nemen met de verkoper.

Na een gesprek met Or Media hebben ze aangegeven dat ik mijn geld zou terug krijgen en het product mocht houden. Je zou zeggen mooie deal, echter is het product nooit opgestuurd!

Daarna heb ik aangeven dat ik er klaar mee (wacht al 2 weken) en heb ik een bij een ander bedrijf besteld. Netjes volgende dag in huis, maar wel dubbel zo duur :(

Or Media probeerde op een makkelijke manier onder de verkoop overeenkomst uit te komen, zonder een alternatie te bieden.

Ik wantrouwde dit bedrijf een klein beetje ivm de uitsluitend slechte reviews hier op Tweakers. Mijn bestelling is echter keurig afgehandeld.

Ik heb een Fitbit Alta HR besteld en deze was goed beschermd verpakt, keurig op tijd verzonden inclusief track & trace. Op tijd en zoals afgesproken

Scorekaart voor OR Media