OnePlus

Gebruikers over webshop OnePlus

Ze reageren op geen enkele email, en boeken de inruilkorting zonder opgaaf van reden alsnog af van je creditcard.

De klantenservice reageert niet op de vele e-mails met vragen naar de reden voor de afwaardering van de inruilwaarde van de inruil-telefoon.

Er komen telkens emails terug met de mededeling dat de klacht ontvangen is en dat er binnen 48 gereageerd zal worden. Vervolgens gebeurt er niets en wordt er na 14 dagen zonder opgaaf van reden 160 euro van je creditcard afgeboekt.

Criminele organisatie.

Doos geleverd met andere spullen (flesjes water inplaats van de bestelde smartphone) en dat vervolgens afschuiven op de verzendpartij en niet verder kunnen helpen.

Dit is niet correct & men verschuilt zich achter allerlei interne processen waar je als consument niks mee te maken hebt: de leververplichting is niet gedaan maar ontwijkt wel hun verantwoordelijkheid om wel te leveren.

Verzending an sich was oke: kwam binnen gestelde termijn binnen. Doos was beschadigd.

Klantenservice is slecht bereikbaar, men blijft wijzen naar hetzelfde punt: u moet contact opnemen met de verzendpartij (in dit geval GLS). GLS wijst uiteraard door naar de webshop.

Meest onklantvriendelijke is dat men binnen enkele uren na het versturen van een bericht al een melding stuurt "we sluiten deze case want er komt geen reactie". Jammer dat dit ook gedurende de nachten gebeurt.

De medewerker (naam bekend, het draagt nog niet bij om die publiek te delen) hield zich van het onbekende als er weer een nieuwe case werd aangemaakt. Het voelt heel erg als een vinklijst/belinstructie volgen en daarmee klaar. Er lijkt geen registratie van eerdere communicatie te zijn.

Opzoek naar een screenprotector voor mijn telefoon.
Gelezen dat er nogal wat issues zijn met 3rd party screenprotectors, gekozen voor de officiele van OnePlus. Wel aan de prijs €30.
Snel gevonden op de site en bestelproces is ook simpel en vlot.

Doosje was wel wat groot, had makkelijk door de brievenbus gekund als pakketje.

Blijkbaar levert OnePlus maar 14 dagen "garantie" op een officiele gorilla glass screenprotector.
Na 15 dagen en een beetje, heeft de mijne overduigelijk een productiefout, zo gorilla glass is het dus niet.
Telefoon is 1000% zeker niet gevallen, gestoten, etc.
Ook niet met sleutels in een broekzak gezeten.
Zit in zo'n flipcase, scherm is dus alleen "exposed" bij gebruik.
Ook geen 'druk' probleem, dat had ik in het hoesje wel gezien.

Protector heeft een duidelijke scheur vanuit de rand. Verder geen enkele beschadiging te zien.
OnePlus stuurtje gewoon het bos in bij klachten hierover en beroepen zich op 14 dagen garnatie.
Ook al ben je klant van het 1e uur.
Ze gaan niet inhoudelijk in op je klacht over een ondeugdelijk product, maar houden zich aan de afwijkende garantie van 14 dagen.

In mijn optiek verschuil je je daarmee alleen onder de Wet Koop Op Afstand, en niet onder garantie. En geef je impliciet toe dat je product van ondermaatse kwaliteit is.
Ik was tot nu toe fan van ze. Maar ik weet niet of een volgende telefoon nog een OnePlus word met dit soort praktijken (vond ze toch al de duurdere kant op gaan t.o.v. vroeger). En als nieuwe screenprotector dan toch maar voor minder de gok nemen met een 3rd party. Welke dan hopelijk van betere kwaliteit is.

Goede UX, mooie visuals, fijne journey, goede vertaling en gemakkelijk betalen. De OnePlus website zit goed in elkaar en het winkelmandje werkt fijn.

Duidelijk binnen hoeveel tijd het toestel geleverd zou worden, maarliefst 4 dagen eerder dan verwacht.

Snelle levering, ruim aanbod, goede prijs, goed verpakt en een aankoop doen gaat vrij snel en makkelijk

Besteld op zondag, dinsdag in huis!

Mijn oneplus 8 pro hier gekocht, de levering was snel en goed verpakt. Toen mijn oplaadpoort van de telefoon kapot was gegaan hebben ze hem binnen 3 dagen na opsturen weer gerepareerd bij mij thuis geleverd.

De klantenservice was goed bereikbaar en kon mij goed helpen met een garantieaanvraag aanmaken

Makkelijk qua websitete bestellen , het enige wat apart was in mijn ogen, was een verzekering die ik kon afsluiten. Voor alleen verzending? Dat is toch op risico vervoerder? Bij bestelling werd aangegeven dat het de 14 oktober er zou zijn, werd 8. Netjes

Erg ouderwets karton, ziet er een beetje shabby uit, maar het is daadwerkelijk goed ingepakt. Snellere levering dan aangegeven

Zeer correcte service en goed retourbeleid.
Iets te veel besteld mooi kunnen aangeven en DHL orderslip zit al in mijn mailbox

Snelle betrouwbare levering uit Polen via DHL

Mijn communicatie ging altijd in het Engels. Gaat voor sommige misschien een issue zijn

Heb voor mijn vrouw een telefoon en later voor mijzelf draadloze dopjes besteld. Het bestelproces werkt goed. Beide bestellingen waren erg snel geleverd.

Duidelijke webshop, eenvoudig te bestellen, track&trace optie aanwezig. Zeker een gigantisch verschil met mijn eerste bestelling ion 2014 (OnePlus One)

Levering was op de aangegeven tijd, goede en stevige verpakking.

Bestel proces ging makkelijk, betalen met CC via PayPal prima, en direct per email een bevestiging ontvangen. Eerst stond er "wordt onmiddellijk verzonden", maar bij afrekenen werd het "verwacht verzendmoment" 5 dagen later.

Let op: Er zit *geen* BTW op de factuur, dus als je het voor je bedrijf bestelt kan je geen BTW terugvragen. De prijzen van de OnePlus webshop moet je dus vergelijken met EX BTW prijzen van andere toestellen.

Het is duister waarom er geen BTW op de factuur staat, en je zal het ook niet van OnePlus gespecificeerd krijgen. Mijn theorie is dat de OnePlus EU distributie organisatie de smarfoons uit Hong Kong tegen lage/geen kosten importeert (op papier een 0-waarde misschien?), en heeft daarom lage/geen importheffingen. Via hun website denk je een smartfoon te kopen, maar in feite betaal je een bedrag direct aan een Hong Kong organisatie, waarvoor zij je een 'gratis' smartfoon opsturen vanuit een EU land. Zo importeer je niets, en je transactie is met een bedrijf in Hong Kong, dus geen BTW. Als het inderdaad zo is, dan kan je het gerust belastingontwijking noemen, maar wellicht is het legaal en/of hebben ze een overeenkomst met de Poolse belastingdienst gesloten.

Op de webshop stond, "wordt onmiddellijk verzonden", bij afrekenen werd het "verwacht zendmoment" 5 dagen later. Via de chat geklaagd hierover, maar ze konden niet meer vertellen dan dat het onverwacht druk werd.

Gekozen voor standaard verzendmethode - prio heeft uitsluitend invloed op het transporttraject - en bij standaard doet DHL voor het traject Polen-NL 2 dagen over (gaat via snelweg), bij prio doet DHL voor het traject Polen-NL 1 dag over (gaat voor een deel via de lucht). 10 euro extra voor slechts 1 dag eerder was het mij niet waard.

"Verwacht aflevermoment" stond op 7 dagen na het verzendmoment, maar eenmaal verzonden had ik mijn 5T gewoon 2 dagen later.

Traject volledig te volgen met DHL track-en-trace, en ik kreeg ook een SMS van DHL zodra de zending bij hen binnen was.

Op DHL kan je de "bezorgtijden in mijn gebied" opzoeken, maar let op, ik kreeg mijn pakket een paar uur eerder dan wat er stond. Blij dat ik niet ff snel ging wandelen ;-).

NB. De verzending was op zich goed, maar omdat op de website stond "onmiddellijk verzonden" en in werkelijkheid werd ie 5 dagen later verzonden, beschouw ik het als "te laat geleverd".

Snel en vriendelijk te woord gestaan op chat op een zondagavond, dus qua bereikbaarheid is de klantenservice goed. Verder kan ik niet zo veel over zeggen.

WAARSCHUWING: BTW is NIET inbegrepen, omdat de telefoon door een winkel in het buitenland wordt verkocht. Als bedrijf kan je de BTW dus niet aftrekken.
Je loopt zelfs kans dat je de BTW in Nederland moet bijbetalen: € 100.
OnePlus lijkt een Nederlandse winkel te hebben: er is een Nederlandstalige website met een Nederlands telefoonnummer. Maar dat zet je op het verkeerde been: de winkel zit namelijk in Hong Kong.
Er zijn al jaren klachten over en het probleem is bij OnePlus bekend (werd mij via de telefoon verteld). De regels van de belastingdiensten veroorzaken de problemen. Maar het zou goed zijn als OnePlus informatie hierover op hun website zou zetten om klanten voor kostbare vergissingen te behoeden. Dat is helaas nog steeds niet gebeurd.

Ik moest mijn bestelling afmelden. Dat verliep makkelijk en binnen drie dagen verwacht ik het geld op mijn creditkaart terug.
Telefonische hulp is zeer verzorgd, geen lange wachttijden en goed geïnformeerde telefonisten.

Prima website. Na de bestelling, die snel en probleemloos was, de acceptatie van Paypal werd ik keurig op de hoogte gehouden van de voortgang.
De levering was zelfs 1 dag eerder dan initieel aangegeven. Al met al 3 werkdagen en een weekend.
Aanrader!

Goed ingepakt, veilig aangekomen.

Updates en bestelling was prima, maar hij werd niet meteen verzonden. Vervolgens pas toen ik contact opnam zag ik hem worden verzonden. Beetje jammer van Priority shipping (al blijft weten waar ie is nog wel fijn). Verzending met DHL ging verder prima en hij was er binnen een dag.
De chat wimpelde me echter makkelijk af met "verzending is een andere afdeling". Het is dat ie niet bij Coolblue of anderen verkrijgbaar is, anders had ik hem daar toch wel gehaald.

Jammere is dus vooral dat ie niet gewoon meteen verzonden wordt. Site werkt verder prima en contact opnemen an sich gaat vlot. Support is wat vaag, maar wel behulpzaam. Omdat ie toch 5 dagen nodig had om verzonden te worden, markeer ik hem als "te laat". 7 december als datum dat ik een product dat op voorraad is pas krijg is natuurlijk erg raar voor een product wat in Polen wordt verzonden.

Vanaf het moment dat ie bij DHL in het systeem zat ging het prima. Tracking was duidelijk en snel up 2 date. Duurde alleen wel even voordat ie de deur uit ging, zonder duidelijke reden. Alles was op voorraad. 1 December besteld, 6 december werd ie verzonden en 7 december was ie binnen (met Priority Shipping). Datum in OnePlus systeem stond op verzending 5 december dus op 6 december nam ik contact op dat ie nog niet verzonden was en vervolgens anderhalf uur later is ie bij DHL geregistreerd. Apart, maar vooruit.

Contact opgenomen waarom mijn verzending niet verzonden was op afgesproken datum (wat al 4 dagen na bestellen was) en vervolgens een halfbakken antwoord "is andere afdeling, weet ik niet" terug. Maar vervolgens wel anderhalf uur later verzonden. Hoor je niks van je bestelling, chat dan dus even met ze...

Bestellen gaat erg gemakkelijk alleen de verzending duurt wat langer. (Priority shipping +/- 7 dagen)

Het pakket was goed verpakt. alleen de verzending duurt wat langer als normaal want het komt (als je in nederland besteld) vanuit polen

Na 2 telefoons van oneplus te hebben gehad heb ik een keer een probleem gehad met mijn acamera. dit werd kosteloos gerepareerd en binnen 1 tot 2 werkweken had ik hem weer terug. dit komt meerendeel door eht feit dat de telefoon naar polen moet

OnePlus heeft een overzichtelijke website waarop je snel kan vinden wat je zoekt. Je voegt een product toe en kan direct beginnen met afronden en afrekenen. Toch ben ik rondom de aankoop van mijn OnePlus 5 flink teleurgesteld in OnePlus.

Het was bij de aankoop van de OP5 niet mogelijk om accessoires toe te voegen, daar deze niet meer in stock waren. Hier ben ik mee akkoord gegaan en heb ik de OP5 zonder accessoires besteld. Vervolgens heb ik een week gewacht tot de accessoires te bestellen waren. Inmiddels zijn de accessoires op voorraad en dus heb ik een case besteld. De verwachte leverdatum hiervan is 6 juli! Of 3 juli als ik 19,99 euro aan verzendkosten betaal, wat meer is dan de case zelf! Ik ga dit weekend naar een festival heb de case dan eigenlijk wel nodig. Nu zit ik dus met de gebakken peren.

Ik zit nu zonder case en moet 20 euro betalen om deze 3 dagen eerder te kunnen ontvangen, wat nog steeds te laat voor het festival zal zijn. Ook al is de case op voorraad.

Contact opgenomen met OnePlus en ze kunnen niks doen, zelfs een verontschuldiging kan er niet vanaf.

Verzendtijden zijn belachelijk lang voor de moderne tijd waarin veel winkels een "vandaag besteld, morgen in huis" garantie bieden.

Soms zit je uren in de wachtrij om aan de beurt te kunnen komen. De medewerkers zijn verder wel vriendelijk en professioneel.

Bestelling makkelijk te plaatsen, je krijgt een mail over de verzendstatus. Eerder in huis dan verwacht.

Ik heb gelezen dat de levertijd lang duurt, maar hij was binnen een week geleverd!

Duidelijke en snelle webshop voor telefoons en accessoires (in het Engels) met sneller levering naar o.a. Nederland.

Telefoon werd erg snel verzonden en was binnen een week thuisbezorgd.

Oneplus heeft een erg goede klantenservice.

Jammer genoeg ondersteund Oneplus géén bancontact, iDeal of sofortüberweisung. Het is dus alleen mogelijk om via Creditcard of PayPal te betalen.
Voor de rest een betrouwbare en overzichtelijke site.

Oneplus levert via DHL, traceercode's krijg je niet altijd via mail toegestuurd. Hiervoor moest ik naar de live chat waarna ik na 2 minuten een code kreeg.
Product kwam 4 dagen vroeger aan dan verwacht, en daar ben ik wel blij mee.

De live chat is echt een topper, vriendelijk, en je wordt relatief snel geholpen, als je niet in de rij staat tenminste :+

28 november om 01:01 's nachts besteld en donderdag 1 december in huis: een record. Eindelijk een positieve ervaring met OnePlus. Deze beoordeling is strikt genomen gebaseerd op deze ene ervaring: over het algemeen is het 3x eerder een tranendal geweest.

Zoals gewoonlijk bij Oneplus een smetje op het proces: er was geen tracking code.

Zoals gewoonlijk bij Oneplus een issue: er was geen tracking code. Via support alsnog gekregen en toen bleek de telefoon al zowat in Nederland te zijn.

Scorekaart voor OnePlus