Whinkel

Gebruikers over webshop Whinkel

Via tweakers een videokaart uitgezocht en deze besteld bij Whinkel omdat deze de volgende dag geleverd kon worden (tijd stond vermeld wanneer het geleverd moest worden). Na 2 dagen gebeld en er werd gezegd dat dit verkeerd op de website staat. Alternatief via de mail gekregen en gereageerd dat ze een ander model mogen sturen. We zijn inmiddels 3 dagen later en nog geen reactie gekregen.

Nog niets ontvangen na 3 dagen terwijl het binnen 24uur geleverd zou moeten worden.

Reageert niet meer op email nadat ze een alternatief hadden aangeboden.

Vervelend om te horen. We hebben je een PB gestuurd!

Whinkel heeft een prima webshop ervaring. Waar het bestelproces van voor tot eind netjes wordt afgehandeld. Betalen gaat makkelijk via iDeal.

De reden voor een voldoende ipv goed is te lezen bij de Verzending

Op 25 augustus 2017 heb ik een bestelling geplaatst.
Bezorg datum zou zaterdag 26 augustus 2017 zijn
Kwam toen echter niet binnen
Maandag 28 augustus ben ik gebeld met de melding dat hij donderdag geleverd zou worden.

Donderdag vond nog steeds niet geleverd helaas wat voor mij reden was de bestellingen te annuleren

Klantenservice is goed bevallen. De eerste keer dat het leveren niet lukt kreeg ik een belletje.

En na het annuleren van de bestelling kreeg ik weer een belletje. Deze keer met als goedmaker een gratis USB stick (32gb) en de vraag of ik mijn tweakers review wou herzien. Opzich niks mis met whinkel. Behalve dat het ze deze bestelling niet gelukt is om te leveren.

Vervelend om te lezen dat je ontevreden bent betreft de levering/service van je bestelling. Wij hebben je een PB gestuurd!

TLDR / Korte versie: Koop elders gewoon de goedkoopste aanbieding want hier krijg je ook geen betrouwbaar advies of ondersteuning.

Na aanschaf bij Whinkel had ik een videokaart thuis die het niet deed. Er zou een Nederlandstalige Gigabyte helpdesk zijn. Moest ik zelf maar met Gigabyte bellen, die me doorverbond met het hoofdkantoor waar men alleen Duits sprak. Tja, dan kan ik net zo goed meteen zo goedkoop mogelijk op eBay.de bestellen. :( Details over een videokaart in het Duits bespreken is toch even wat anders dan een broodje worst bestellen.

Ruilen was dan weer geen probleem, de eerste keer. Uiteindelijk zélf na 'onderzoek' via Google de tweede kaart aan de praat gekregen maar niet op de verlangde 60 Hz. Daar zou men op terugkomen. Niet dus, want ik heb verschillende keren naar Whinkel gemaild en gebeld hoe het nou verder moest. Vorige week bijvoorbeeld nog gebeld en zou teruggebeld worden.. Niets.

Maar zo makkelijk laat ik me niet afschepen. Vandaag de chat dan maar eens geprobeerd. Komt de helpdesk met een link dat deze chipset geen HDMI 2.0 kan, terwijl Whinkel zelf deze kaart adviseerde.

Omdat het al 4 maanden geleden is dat de kaart verkocht is, mag er niet meer geruild worden. Oftewel omdat Whinkel na aankoop maandenlang niet thuis geeft is het ineens mijn probleem. Ik moet deze videokaart maar 'zelf op Marktplaats verkopen' en men biedt me een tientje Whinkel-tegoed als compensatie. Daar schiet ik toch niets mee op? Ik ben uren bezig geweest alleen al deze kaart aan de praat te krijgen en nu zit ik met de verkeerde kaart opgescheept :·\

Ik voel me misleid. Als je 'de videokaart specialist' van zo'n grote webwinkel niet kunt vertrouwen kun je beter elders kopen.

Gekozen voor Whinkel vanwege de 24-uurs bezorging. BEIDE keren werd de kaart pas na twee dagen bezorgd. Kortom 24 uur wordt gewoon niet waargemaakt!

Je wordt heel vriendelijk te woord gestaan maar service ho maar. Uiteindelijk heb je niets aan mooie woorden als je met de verkeerde videokaart zit. Na aankoop blijkt de klantenservice zijn beloften niet waar te maken en mag je zelf bellen naar een Duitstalig hoofdkantoor. Terugbellen of mailen is voor Whinkel blijkbaar erg moeilijk. Hou je toch vol dan reageert men na maanden dat de retour-tijd verstreken is en is het jouw probleem geworden. Heel flauw dit.

Goedemorgen,

Wij vinden het erg vervelend om te horen dat u betreft het verloop en levering van de bestelling ontevreden bent. Wij nemen hierover vandaag nog contact met u op.

Enkel niet waargemaakte beloftes bij deze webshop. Bestel hier niet!
Op 07/08 2 grafische kaarten besteld, in voorraad volgens de webwinkel. Omdat ik geen informatie over de levering ontving, heb ik dezelfde dag nog contact opgenomen met de klantendienst. Vriendelijk te woord gestaan, enkele alternatieven voorgesteld gekregen, maar voor mij waren enkel de bestelde kaart van belang. Men beloofde het geld terug te storten binnen de 14 dagen. Ik heb gevraagd om hierover een mail te sturen, om nadien toch iets in handen te hebben mocht er wat mislopen. De mail heb ik ontvangen. Het geld nog steeds niet (31/08).
Op 24/08 en 25/08 nog een mail gestuurd, maar geen reactie. Op 28/08 contact opgenomen met de klantendienst. Ik werd vriendelijk te woord gestaan, het geld zou de dag zelf, ten laatste de dag nadien teruggestort worden. Niet dus...
Ik kan niet begrijpen dat een webwinkel zomaar wettelijke verplichtingen naast zich neerlegt. Bovendien betaalde ik met kredietkaart en was de dag na de bestelling de betaling nog niet gecrediteerd. Wat wil zeggen dat Whinkel toch nog doodleuk geld van je aanneemt zelfs na annulatie!
Er rest me weinig anders dan aangifte te doen van diefstal bij de politie en klacht te doen bij testaankoop in de hoop mijn geld toch nog binnen afzienbare tijd terug te krijgen.
Ronduit schandalige praktijken.

Ze staan je beleefd en netjes te woord en stellen je gerust met de dingen die je wil horen, maar wederom beloftes die niet waargemaakt worden.

Vervelend om te lezen dat u ontevreden bent betreft de afhandeling van uw bestelling. Wij hebben u een privébericht gestuurd en komen graag met u in contact.

Heb dhr van de winkel twee keer gesproken over aanschaf van een mining rig. Dit twv bijna 2000 euro (!). Kreeg verkeerd gevoel erbij. Grootspraak over orders die hun deden van 150.000 euro ineen keer. En verhalen over bitcoin mining heel erg aandikken om de klant te 'winnen'. Uiteindelijk proefde dhr. aan de telefoon dat ik extreem voorzichtig was. Ik wilde slechts GELIJK OVERSTEKEN. Ik had hem al praktisch mijn 1689 besproken euro's toegezegd maar toen hij mij voorzichtigheid voelde leken dingen niet echt mogelijk. Hierna gaf ik aan dat ik best een 15% wilde aanbetalen, maar dit wilde hij ook niet (en 15% lijkt mij juridisch gezien en in de verkoopbranche niet meer dan normaal). Toen hij slechts akkoord wilde gaan met een VOLLEDIGE betaling waarna ik de machine mocht ophalen heb ik resoluut geweigerd. Heb nu een mining rig waar ik nog extra GPU's voor zoek. Toen ik hem aanschreef via zijn advertentie op Marktplaats heeft hij nooit meer terug geschreven. Ons contact verliep met wederzijds respect, maar ik kreeg zéér het gevoel dat dit wel heel erg dicht bij oplichting of onzuivere praktijken kwam. @ Tweakers moddereters, ik hoop dat mijn eerlijke mening hier weergegeven mag worden. Ik zou het heel erg vinden als (jonge) Tweakers in een val lopen, en ik hoop dat ik mij hier mag laten horen met mijn ervaring. Een detail is ook dat de Whinkel medewerkers direct aandringen op bellen. Redelijk opdringerig. Ik heb het gevoel dat dit te doen heeft met hun vlotte babbel zoals ik schreef in het begin van mijn stuk. Eindconclusie: Wees aub voorzichtig! Als je net je eerste game pc oid wilt kopen van spaargeld met je 15 jaartjes jong, geef op mijn advies ELDERS 75 euro meer uit, dan weet je zeker dat je goed zit...

Wij hebben je een privébericht gestuurd en zouden graag met je in contact komen.

Na de vele reviews over Whinkel gelezen te hebben dacht ik. "Ik ben hoogstwaarschijnlijk de sjaak en verdorie!!, had ik eerst maar die reviews gelezen". Alles komt overeen wat ik ervaar.
18 augustus een Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G bestelt op de site. Voornamelijk omdat deze op voorraad was en de volgende dag geleverd zou worden. Zaterdag express extra alert geweest, maar helemaal niks vernomen. Maandag 21 augustus heb ik gebeld en kreeg ik de mededeling dat mijn specifieke kaart uitverkocht was, MAAR dat ze wel een andere MSI gtx 1080ti hadden. Ik weigerde uiteraard, want die kaart die ik wilde stond het best beschreven in de test. Hun antwoord was dat de nieuwe lading kaarten volgende week zou arriveren en dat ik gebeld zal worden. Enfin, klinkt nog redelijk. Vandaag toch maar eens gaan googelen naar de reviews ( zei mijn gevoel ). Nou ik ging bijna door de grond. Alles kwam overeen met wat ik heb meegemaakt, behalve dat ik nog maar 1 week op mijn kaart wacht. Hoogstwaarschijnlijk ben ik er zoals velen ook ingetuimeld. Ik hoop nog stilletjes dat ik deze week gewoon mijn bestelling krijg of dat ik snel mijn geld terugkrijg, maar ik bereid mij voor op het ergste. Ik ga in ieder geval niet te lang afwachten, Ik heb al stappen ondernomen naar thuiswinkel.org, daarnaast heb ik nog andere opties en connecties die ik kan gebruiken indien nodig waar Whinkel niet blij van gaat worden. Maargoed ik hou toch nog een beetje goede hoop en hopelijk valt het deze keer mee, maar ben wel erg geschrokken.

Update: Na eerst een verkeerde zending te hebben ontvangen heb ik gister een acceptabel alternatief mogen ontvangen. De Asus gtx Geforce 1080 TI strix. Dus gedeeltelijk is het goed gekomen. Klopt het is niet de Gigabyte 1080ti extreme, maar ik had het gevoel na het lezen van deze reviews dat dat nog wel een heel gedoe kan gaan worden en daar had ik geen zin in. De Asus is gelukkig bijna net zo snel en ben ik mee ingestemd. Als compensatie voor het gedoe heb ik een gratis 16 gb memorystick erbij gekregen. Ik ben dan ook wel weer zo eerlijk om hen even te bellen en te bedanken, maar toch zie ik mij niet zo snel weer bij Whinkel shoppen. Dan moeten ze eerst maar behoorlijk gaan verbeteren.

Conclusies/tips:

- Whinkel is niet eerlijk op de website over beschikbaarheid en levertijd van producten. Doe daar wat aan en wees daarover eerlijk ( bespaart jullie veel gedoe en klachten )
- ik had het gevoel dat ik als een politieagent constant moest bellen en mailen voordat er wat gebeurde. Dat moet normaal gesproken niet zo zijn vind ik.
- wees beter bereikbaar, ook wanneer een ontevreden klant belt. Dat voorkomt frustratie en geeft vertrouwen.
- communiceer goed in jullie team, zodat de klant geen verschillende verhalen te horen krijgt.
- Kortom ik concludeer dat Whinkel geen oplichters zijn, maar dat er een grote chaos in de organisatie is op dit moment. Ik ben blij dat ik uiteindelijk toch goed ben geholpen, maar zolang er nog chaos is bij Whinkel met betrekking tot niet te leveren producten en communicatie koop ik toch liever in de toekomst bij Bol.com of Coolblue. Ik vind zekerheid toch echt wel iets wat een klant moet hebben.

En in opsomming:
- heb ik het exact bestelde product ontvangen?: Nee
- heb ik een acceptabel kwalitatief alternatief product ontvangen?: Ja
- snelle levering?: Nee
- vriendelijke klantenservice?: ja

Eindcijfer: 6- ( net voldoende omdat het toch na een behoorlijke vertraging en veel fouten redelijk is opgelost)

Whinkel, ik hoop dat jullie mijn tips en advies serieus nemen.

Vriendelijke klantenservice, maar slecht bereikbaar. Ik krijg geen antwoord per mail, telefoon wordt zelden opgenomen en geen voicemail mogelijkheden. Facebook helpservice ook erg traag. Chat ( wanneer deze optie aanstaat werkt het beste, maarja..mooie woorden moeten ook waargemaakt worden).

Vervelend om te horen, wij hebben je een privébericht gestuurd.

Bij deze webshop een pluche Chase besteld van 25cm. Deze was zoals in alle eerdere reviews de goedkoopste die ik op dat moment kon vinden. Tevens op voorraad en de volgende dag al in huis. Dit was perfect, want ik moest deze knuffel binnen 2 dagen thuis hebben.
De volgende dag een telefoontje. "Sorry. De pluche stond helaas verkeerd op de site en we hebben er wel 1 van 15cm.". Hierop aangegeven dat ik even bij andere shops ging kijken en nog zou laten weten wat ik met de order zou doen. Besloten de order te annuleren. Dit via de mail gedaan en netjes bevestiging dat ze dat al hadden gedaan en dat het geld binnen 10 dagen teruggestort zal worden.

Tot zover niet echt een klacht, want alles lijkt netjes afgehandeld te zijn. Tot ik de reviews eens goed ging bekijken. Op basis daarvan kun je niet anders concluderen dat ze stelselmatig en doelbewust consumenten lokken met producten die ze niet hebben en ze vervolgens het betaalde bedrag vasthouden en niet of heel laat terugbetalen.

Hieronder opsomming van werkwijze:
- Prijzen van producten promoten met een zeer aantrekkelijke prijs
- Aangeven dat deze op voorraad is
- Na bestellen en betaling ontvangen bellen dat product er niet is
- Trachten ander product aan te smeren dat duurder is of minder van kwaliteit
- Bij annuleren order geen uitbetaling van verschuldigde bedrag
- Geen gehoor meer geven aan vragen/klachten omtrent betaling

Ik heb het artikel nooit mogen ontvangen omdat het artikel nooit op voorraad is geweest.

Op zich was de ervaring met de klantenservice niet vervelend. Echter doen ze een hoop beloftes die ze op geen enkele manier nakomen.

--- Vervolg ---

Update (1)
Ik heb inmiddels reactie gekregen (25-08-2017) dat ze mijn geld gaan terugstorten. Tot op heden echter nog geen geld gezien.

Update(2) - 01-09-2017
Nogmaals mail gestuurd en hier geen reactie op ontvangen. Heb nu via Thuiswinkel een klacht ingediend. Webshop heeft 7 dagen om te reageren/op te lossen.

Update(3) - 04-09-2017
Op vrijdag 01-09-2017 bericht gekregen op mijn klacht via Thuiswinkel Waarborg. Excuses en dat het bedrag direct is overgemaakt via MultiSafePay.
Nog niks gestort gekregen op moment van schrijven.

Update(4) - 07-09-2017
Zojuist mijn PayPal gecontroleerd en het bedrag staat klaar om teruggestort te worden. Eindelijk mijn geld terug.

Update(5) - 12-09-2017
Zojuist mail van PayPal dat mijn terugbetaling is geannuleerd. Hierop weer klacht ingediend via Thuiswinkel en ben direct teruggebeld door Whinkel. Zij geven aan dat de annulering bij PayPal ligt en niet bij hun.
Contact gezocht met PayPal. Zij konden de incasso niet doen bij de bank van Whinkel en daarom wordt de terugbetaling aan kant geannuleerd.
Dit ook aan Whinkel gemeld met het verzoek de terugbetaling opnieuw in te dienen. Mocht het nu weer fout gaan dan zal ik via PayPal zelf een Claim indienen.

Update(6) - 14-09-2017
Na goed contact te hebben gehad met de klantenservice is mijn geld gestort. Ze hebben het direct overgemaakt en gaan zelf met PayPal verder zonder mijn tussenkomst. Klantenservice heeft weer wat goed gemaakt.

Goedemorgen, wij hebben je een privébericht gestuurd en komen graag met je in contact!

Nou ik voeg me maar toe aan de rest van de teleurgestelde mensen... Ook een week geleden wat besteld, maar helaas niets mogen ontvangen. Wel nog een telefoontje dat het wat later werd maar daarna niets meer vernomen. Telefonisch en Whatsapp niet te bereiken. Helaas zal dit schip dus wel zinken met een hoop centjes van huidige klanten. Gelukkig heb ik via paypal betaald en kan ik het nog terugvorderen

Update: 4-9-2017

Gebeld door ze met allerlei excuses, heb gezegd dat ik inmiddels al voorzien was en me geld graag via paypal retour wil. Excuses zijn niets waard als je niets opgelost krijgt... Nu willen ze me een wifi extender opsturen. Nou ik ben reuze benieuwd hoe lang het gaat duren. Paypal is direct qua terugboeking dus smoesjes kunnen niet meer bedacht worden. Ik houd de lezer up to date hier.

Update: 6-9-2017

Helaas mooi woorden, geen geld terug (paypal) en geen extender...
Dus niet bestellen hier, een zinkend schip (contact met stichting thuiswinkel.org bevestigde dit ook) Volgens mij blijven ze zoveel mogelijk geld incasseren en pinnen en verlaten dan het schip. Boevenbende lijkt het naar mijn inziens!

Als je nooit iets opgestuurd krijgt kan je de verzending ook een wassenneus noemen!

Onbereikbaar, dus dan is hij toch zeer slecht te noemen.

Goedemorgen, uiteraard vinden wij dit erg vervelend om te horen. Wij hebben je een privébericht gestuurd om te kijken naar een passende oplossing.

Eerder deze week hier een bestelling gedaan. Het product zou op voorraad zijn en binnen 24 uur zou ik mijn product ontvangen. Echter binnen 24 uur werd ik opgebeld met het bericht dat het product niet leverbaar was (enige positieve ervaring ondanks de inhoud van het bericht), maar wel X dagen later. Hier ging ik niet mee akkoord aangezien ik juist voor deze aanbieder gekozen had op basis van het vandaag bestellen morgen in huis principe. Ik had het product immers binnen 24 uur nodig.

Het annuleren van de bestelling was een vervelende ervaring. Meermaals - met, in mijn ogen, weinig respect voor de keuze van klant - werden mij plotseling alternatieven geboden (men kon opeens tóch leveren (?)) zodat ik mijn bestelling niet zou annuleren. Ik heb tijdens het gesprek minstens 5 maal aangeven dat ik afzie van de bestelling voordat de mw. mij beloofde het in orde te maken (zijnde het annuleren van de bestelling). Vooralsnog staat op de website nog steeds vermeld dat de order in behandeling is...

Op de website pleit Whinkel voor een 'waanzinnige klant ervaring' maar vooralsnog heb ik die niet mogen ervaren. Jammer. Vreemd genoeg nam men mijn mobiele nummer niet op, welke bij Whinkel bekend is. Een belletje met een ander nummer direct na het belletje met mijn mobiel werd direct opgepakt.

Zie de toelichting zoals ik deze heb opgenomen bij de algemene beoordeling.

Zie de toelichting zoals ik deze heb opgenomen bij de algemene beoordeling.

Goedemorgen,

Wij hebben u een privébericht gestuurd en komen graag met u in contact om te komen tot een passende oplossing.

* 10-8 een artikel besteld. Leek voorradig te zijn via de site (al begrijp ik nu ik de reviews zo lees dat dit voor ieder product zo is zonder dat dit per definitie klopt).
* 12-8 (op een zaterdag!) gebeld dat het artikel donderdag (17-8) geleverd zal worden (blijkbaar niet voorradig, maar toch nog prima tevreden dat ze daar netjes over informeren).
* Donderdag geen teken van levering
* Vrijdag 18-8 gebeld. Na overleg met een collega kreeg ik te horen dat het maandag zeer zeker geleverd zal worden. Voor het ongemak een cadeautje erbij. Mee akkoord gegaan omdat ik niet direct haast had, wacht immers ook nog op een ander onderdeel van een ander shop.
* Vandaag (maandag, 28-8) wederom geen teken van levering.

Mij order staat nu als sinds 10-8 (meer dan 2 weken) op status 'Bezig met verwerken'. Op Twitter geen reactie gehad, ondanks de 'binnen 30 minuten reactie' belofte op de site.

Zal morgen mijn order telefonisch annuleren en indien nodig review updaten.
Als ik zo snel andere recente reviews lees heeft deze zaak duidelijk dingen niet op orde. Jammer.

De keer dat ik klantenservice gesproken heb waren ze zeer vriendelijk. Maar meer bezig met zoethoudertjes in plaats van het echte probleem oplossen: "Cadeautje, ik doe hem zelf voor u in cadeaupapier als u dat wilt meneer"

UPDATE (1-9):
Telefonisch onbereikbaar. Er wordt niet opgenomen, tevens staan de voicemail van beide nummer op hun site vol. Per Mail/WhatsApp/Facebook om annulering gevraag, maar als ik de andere recente reviews zo lees acht ik mijn kans klein. Klacht ingediend via https://www.thuiswinkel.org/leden/whinkel.nl/certificaat wat ze 7 dagen geeft voor een reactie. Daarna eventueel mogelijkheid tot ondernemen van verdere stappen. Maar het begint er op te lijken dat ik naar mijn geld kan fluiten.

UPDATE 2 (3-9):
Was ik net nog even op whinkel.nl en zag ik dat de livechat aan stond, op een zondag-avond!. Deze keer werd er wel gereageerd op de chat, dat was vrijdag tijdens reguliere openingsuren niet het geval.

Aangegeven dat ik mijn order wil annuleren en het aankoopbedrag terug. Direct een reactie dat ze dit in order gaan maken, en binnen 10 werkdagen het bedrag teruggestort wordt op mijn rekening. Om een bevestiging per mail gevraagd, deze kreeg ik ook direct. De dame van de livechat merkte ook direct op dat ze mijn klacht bij thuiswinkel.org gezien had, maar daar nog niet op gereageerd zijn omdat ze normaal gesproken in het weekend niet open zijn. Is aannemelijk aangezien ik vrijdagmiddag laat de klacht verzonden heb. Neemt niet weg dat Whinkel hiervoor al 2 keer eerder hun afspraak niet zijn nagekomen.
Zoals ik ook in de livechat heb laten weten wacht ik 10 werkdagen af of het geld terug gestort wordt. Doen ze dit niet dan zet ik mijn klacht door. We zullen zien, teveel negatieve signalen voor mij om Wihkel op hun woord te geloven. Maar dat ze op zondagavond actief zijn kan betekenen dat ze toch nog serieus hun problemen gaan verhelpen.

UPDATE 3 (8-9):
Op maandag en dinsdag meerdere malen gebeld door Whinkel. Had geen tijd om op te nemen vanwege werk. Dinsdag uiteindelijk een geschikt moment. De medewerker van Whinkel informeert mij dat het geld inmiddels over is gemaakt en dat ze 10 euro shoptegoed willen geven als ik een review achter laat op bijvoorbeeld Tweakers. Nou Whinkel, die review die staat er al, gratis en voor niks, shoptegoed mag je houden.
Dinsdag was het geld nog niet binnen, maar het zou dan woensdag toch zeker wel binnen moeten zijn... inmiddels is het vrijdag en het geld is nog steeds niet terug. De email die ik op dinsdag na het telefoongesprek heb gekregen heeft het overigens over geld terug binnen 14 dagen... maar waarom maakt de Whinkel medewerker telefonisch dan (wederom) beloftes die men niet kan of wil nakomen?
Net weer eens zelf met Whinkel gebeld. "3 september is uw order geannuleerd, normaal staat daar 14 dagen voor". Tja, dat is het punt juist... 14 dagen is bij iedere shop normaal voor teruggave, maar doe dan telefonisch geen andere belofte. NU wordt mij belooft dat het Dinsdag de 12e op mijn rekening staat. Ik hou jullie eraan Whinkel! Anders zet ik mijn klacht bij Thuiswinkel.org door.

UPDATE 4: (18-9):
10 werkdagen na annulering van mijn order was het aankoopbedrag nog steeds niet teruggestort, ook stond de status van mijn order nog steeds op 'bezig met verwerken'. Naar aanleiding hiervan mijn klacht bij Thuiswinkel.org en bij de Europesche Commise doorgezet (beide instanties staan vermeld op de site van Whinkel zelf). Daarna de Whinkel klantenservice hier per email van op de hoogte gesteld. Nog geen 10 minuten later werd ik gebeld door ene Barry, volgens mij de eigenaar. Barry kon mij melden dat de credit nota wel aangemaakt was, maar door een fout niet verwerkt. Dit had hij direct aangepast en het geld was overgemaakt. Dit was vrijdag-middag laat. Maandag-middag inderdaad kunnen bevestigen dat het aankoopbedrag weer op mijn bankrekening staat. Ook zag ik vrijdag al dat de status van mijn order op 'Geannuleerd' stond. Dus eindelijk de gewenste actie. Jammer dat het zo lang heeft moeten duren, maar voor mij is het hiermee opgelost.

Kan na deze ervaring niemand deze winkel aanraden. Mocht je met zelfde soort problemen zitten, blijf volhouden. Vooral op een officiële klacht wordt uiteindelijk wel actie ondernomen.

Goedemorgen, wij zullen telefonisch contact met u opnemen om, hopelijk, te komen tot een geschikte oplossing.

Ik heb bij Whinkel besteld omdat ik een voorraadartikel nodig had en zij dit snel konden leveren. Ondanks telefonische toezegging van een spoedlevering is niet geleverd na 10 dagen!

Op 21/8 en 22/8 contact gehad over de levering van 18/8, welke op voorraad zou zijn maar niet geleverd is op dinsdag (voordeel van de twijfel), het zou het met spoed op woensdag geleverd worden. Ik ben er woensdag speciaal voor op kantoor gebleven tot 21:00 omdat ze garandeerden dat het echt zou komen en DHL tot 21:00 langs kon komen. Nu, dagen later zijn ze niet meer bereikbaar en heb ik mijn bestelling nog niet.

Ik lees, helaas te laat, dat er veel meer mensen last van hebben en denk er over om na vandaag het direct over te dragen aan onze juridische afdeling.

Whinkel, mocht je dit lezen: Ik eis een onmiddellijke annulering en het terug betaling van het aankoopbedrag.

// Update #1 28-08-2017: Contact gehad, ik krijg een creditfactuur. Als het bedrag retour is update ik dit bericht. Ze hebben aangeboden een betere laptop te leveren tegen het zelfde bedrag. Omdat ik er niet nog meer tijd in wilde steken, heb ik dit aanbod afgeslagen.

// Update #2 Nog steeds niets gebeurt, geen geld terug, geen reactie.Whinkel geeft aan een PB te hebben gestuurd, dit is NIET waar.

Wij hebben je een privébericht gestuurd en komen graag met je in contact!

Na nog een aantal (3) herinneringen eigenlijk mijn geld terug. Wat een slechte zaak zeg. Ik bestel er NOOIT meer!

Het RAM geheugen waar ik naar op zoek was was bij Whinkel het goedkoopst te verkrijgen. Dit zou op voorraad zijn en de volgende dag geleverd kunnen worden. Uiteindelijk heeft de levering toch 2 dagen vertraging opgelopen.

Levering was trager dan de toezegging op de website.

Ik werd netjes gebeld dat de levering enkele dagen vertraagd zou zijn.
[Edit] Van 5 sterren naar 1 ster. Er was 10 euro shoptegoed beloofd voor het schrijven van een review, dit is nooit uitgekeerd. Daarom 1 ster, en motivatie aangepast.

Bedankt voor je positieve beoordeling. Fijn dat je zo'n goede ervaring bij ons hebt gehad!

Ik herken mijn situatie in veel van de negatieve beoordelingen. Op woensdag 9 augustus een telefoonhoesje van Sony besteld bij whinkel. Het was na hun werktijd besteld, dus verwachte niet de volgende dag maar binnen een paar dagen te ontvangen. In plaats daarvan werd ik zaterdag 12 augustus gebeld met de mededeling dat het hoesje niet op voorraad was. Ze hadden nog wel wat alternatieven, die zouden ze via mail sturen. Vrijwel meteen had ik een mail ontvangen. Ik had zelf ondertussen nog een ander hoesje gevonden. Als reactie op hun mail had ik gevraagd of ze dat hoesje ook konden leveren. Maandag kreeg ik reactie dat ze deze wel konden leveren, maar dan moest er wel een meerprijs betaald worden. Op de webshop van Sony zelf kon ik het hoesje veel goedkoper krijgen en vroeg ik of ze het ook voor die prijs konden leveren en anders wilde ik mijn bestelling annuleren. Toen lange tijd geen reactie. Paar dagen geleden gemaild dat ik ik vanuit ga dat ze het niet kunnen leveren en dat ik mijn bestelling annuleer.

Nu nog geen reactie, wordt dus vervolgd.. Na het lezen van alle beoordelingen Is het mij wel duidelijk dat ik hier niet weer ga bestellen.

Edit 27 augustus: inmiddels reactie gehad per email, wordt geannuleerd.

Er wordt niks geleverd omdat het bestelde artikel niet op voorraad Is.

In het begin was ik wel tevreden, netjes gebeld en alternatieven aangeboden, snelle reactie. Maar toen ik zelf een alternatief aanbod en mijn bestelling wilde annuleren, werd er niet meer gereageerd.

Zodra je wat wilt bestellen ben je koning, zodra je wat wilt retourneren of annuleren kan je (lang) fluiten naar je geld.

Houdt zich niet aan afspraken en beloftes op de site. Probeert problemen niet eens op te lossen. Ik ben zeer ontevreden over Whinkel.

Belooft de volgende dag te leveren, nu na een week nog steeds niets onvangen. Topservice.

Drie keer gesproken, bellen niet altijd terug. Mooie praat, maar slechte oplossing.

Ondanks dat er al veel reviews hier staan die hetzelde duidelijk maken, voeg ik er toch nog eentje aan toe omdat ook ik de mede-tweakers op deze site wil waarschuwen voor deze oplichters. Dus lees nog een keer heel goed:

BESTEL HIER NIETS! HET IS NIET OP VOORRAAD OOK AL STAAT DIT WEL OP DE SITE. JE BENT MAANDEN BEZIG OM JE GELD TERUG TE KRIJGEN!

Het is overigens ook opmerkelijk dat bijna alle positieve reviews door newbies zijn gepost ;)

Er werd niets geleverd, ook al zou dit volgens de site de volgende dag gebeuren. Nadat ik zelf had geklaagd dat het er nog niet was, werd ik terug gebeld door een hele gladde verkoper die mij met alle macht probeerde te bewegen om een ander product te kopen. Valse beloften en leugens over de specificaties werden hier niet uit de weg gegaan. Uiteindelijk toch duidelijk gemaakt dat ik echt mijn geld terug wil. Ondanks vele toezeggingen werd mijn geld niet terug gestort. Na 2 maanden, toen ik thuiswinkel.org had ingeschakeld (waarvan zij merkwaardig genoeg een certificaat hebben) heb ik eindelijk mijn geld terug gekregen.
HIER KOOP IK DUS NOOIT MEER IETS!

Klantenservice belooft alleen maar om geld terug te storten maar doet dat niet.

Heb zaterdag 12 augustus een gigabyte 1070 g1 besteld, die zou dinsdag aankomen, maar ik werd gebeld dat hij niet leverbaar was dus deed Whinkel een nieuw aanbod voor een windforce editie voor dezelfde prijs. Ik ging akkoord maar een week daarna was die kaart er nog niet, dus ik heb vandaag weer contact gehad met whinkel. in de chat van 15:30 tot 18:00 toen de chat prompt afsloot. ik ben nu nog niks opgeschoten. Ik ga morgen nog een keer bellen in de hoop dat er dan wel wat gebeurd.

Zoals hierboven ook aangegeven, eerst contact was prima, maar daar houd het dan ook op.

Product bleek niet leverbaar, na annulering heeft het 2 maanden geduurd voordat ik m'n geld terug kreeg door 'een fout in het systeem'.

Klanteservice reageerd maar nauwelijks en moest veel moeite doen om contact te krijgen. Na meerdere toezeggingen is het uiteindelijk goedgekomen

Jammer om te horen dat het zo gelopen is. Ik zou graag contact met je willen opnemen hierover.

Overzichtelijke website, maar vooral PRIMA service! Een telefoontje krijgen als het product wordt verstuurd en tevens even nabellen over verzending, ontvangst, verpakking en gebruik is zeer klantvriendelijk en maakt het webshoppen persoonlijk. Prima!

Zie bij algemeen. De telefoontjes bij zowel de verzending als de nazorg worden als zeer prettig ervaren.

Fijn om je positieve reactie te lezen. Bedankt hiervoor!

GA HIER NIET NAARTOE! JE BENT JE GELD KWIJT!
Na een lange strijd gehad te hebben met Whinkel over wanneer ik mijn geld terug zou krijgen heb ik het eindelijk terug na dik 2 maanden gewacht te hebben. Toen ik pas jurdische stappen ging overnemen hebben ze het eindelijk teruggestort. Ze hebben me pas geleden gebeld of ze een compesatie wilden geven hierop heb ik nee geantwoord omdat dit gewoon gelijk staat aan omkoping. Daarom verander ik de review niet die is gewoon absurd wat een webshop.

De "Morgen in huis" kan je wel vergeten deze webshop houdt zich niet aan de afspraken die ze maken. Mijn "Morgen in huis" = "Nooit in huis". Je kan niet verwachten dat als het op voorraad is dat het ook echt meteen geleverd wordt. Absurd.

Absurd wat ze je hier aanpraten. Ze denken het goed te kunnen maken maar ik zou hier nooit naartoe gaan. De webshop is gewoon nooit bereikbaar. En als je eenmaal contact heb is dit gewoon valse informatie.

Vervelend om te horen dat je zo'n ervaring bij ons hebt gehad. Ik heb je een PB gestuurd om contact met je op te nemen hierover.

We zochten een gaming PC en zijn uitgekomen bij Whinkel.
ik zat te zoeken naar een moederbord en ze gaven aan de goedkoopste te zijn maar kon geen prijs vinden op de website dus contact opgenomen maar waren 10euro duurder. Ik werd hierna teruggebeld door Renzo met de vraag waarnaar ik op zoek was. na een korte uitleg heeft hij voorgesteld om een setup te mailen. Deze zag er goed uit en direct besteld. Verdere communicatie ging vlekkeloos en binnen een 2 dagen was de PC klaar om opgehaald te worden Top geregeld dus.
Vooral credits aan Renzo! keep up the good work!

Zelf opgehaald, kreeg overal uitleg bij en was draaiend te zien.
Alle doosjes en benodigdheden meegekregen ivm garantie

Contact met Renzo was 10/10. werden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en beantwoorde alle vragen.

Bedankt voor je reactie! We geven de credits door aan Renzo! :)

Scorekaart voor Whinkel